75 jaar vrijheid leeft onder bevolking

Datum: 07-11-2018

11.05 uur - Een Bevrijdingsconcert, straatontbijt in alle kernen, parade militaire voertuigen, taptoe, bevrijdingsintochten en legerkampementen, educatieproject met theatervoorstelling, Burgerleven WO II met Chéz René en een Herdenkingsvlucht. Enkele voorbeelden van ideeën die al ingeleverd zijn bij het kernteam ‘75 jaar Vrijheid Gemeente Hellendoorn’. Er kunnen echter nog veel meer activiteiten bij... 

Tientallen inwoners uit de gemeente Hellendoorn kwamen de afgelopen maanden al bij elkaar om te brainstormen over het komende lustrum. In 2020 is het namelijk 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Ook in Nijverdal laten de ingrijpende gebeurtenissen in de WOII tot op heden diepe emotionele sporen na. Daarom is het goed om te blijven herdenken en om de vrijheid te vieren. Dat is ook in deze tijd niet altijd en overal vanzelfsprekend. Het komende lustrum is bijzonder. Dit is het laatste lustrum waar nog mensen bij zijn, die de oorlog zelf hebben meegemaakt. Een reden om extra stil te staan bij alle gebeurtenissen in WOII.  
 
“We merken dat het komende lustrum heel erg leeft onder de bevolking. Aan alle kanten staan er mensen op om activiteiten te organiseren”, vertelt voorzitter Ewald Aaltink. “Het doel van ons kernteam is om deze activiteiten in kaart te brengen, te stroomlijnen en af te stemmen met alle andere activiteiten. Waar nodig kunnen we financieel bijspringen. We willen er namelijk voor zorgen dat 75 jaar vrijheid groots gevierd wordt in onze gemeente. Zelf organiseren we geen activiteiten, we willen dit gezamenlijk met alle verenigingen, organisaties en individuele burgers van de gemeente doen. Op deze manier creëer je namelijk ook draagvlak onder de bevolking. Er komen nog steeds ideeën binnen, maar we willen graag meer plannen concreet maken. Op 21 november wordt daarom weer een brainstorm- en informatieavond georganiseerd. Deze keer in Kultuurhus 't Trefpunt, Gerhard Nijlandstraat 2 A, 7687AR Daarlerveen. Aanvang: 19.30 uur.  
 
Wil je daar bij zijn? Meld je dan aan via email: 75jaarvrijheidhellendoorn@gmail.com. Wil je graag in contact komen met andere verenigingen of organisaties om een plan op te zetten? Neem dan ook contact op met het kernteam via bovenstaand emailadres. 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: