PvdA Hellendoorn stelt de prijsstijging zwembadkaartjes aan de kaak

Datum: 06-11-2018

16:54 uur - Met verbazing heeft de PvdA fractie kennis genomen van de voorgenomen prijsstijgingen van de zwembadkaartjes bij het Ravijn. Dat er een inflatiecorrectie wordt toegepast is op zich niet gek. Maar waar het college stelt dat er een gemiddelde prijsstijging van ongeveer 2,5% zou worden doorgevoerd, blijkt in de praktijk dat dit voor specifieke groepen nogal afwijkt. Voor volwassenen is de stijging voor alle kaartjes minder dan voor 65+ en jeugd, bij deze laatste groep stijgen de prijzen soms wel tot 8%.

 
 
 
Als PvdA leek ons dat niet eerlijk en navraag bij het college leverde het antwoord op dat dit niet wordt gedaan omdat het financieel nodig is, maar omdat dan het systeem van de rekenmethode netter is.
 
Die reden is naar ons idee absurd, systemen gaan niet voor mensen. We moeten niet onze inwoners opzadelen met hogere kosten enkel voor een netter rekenmodel. 
Vandaar dat we als PvdA voorstellen om de tarieven met niet meer dan 2,5% te laten stijgen of, als de gemeente een nettere rekenmethode wil toepassen, de tarieven als zodanig naar beneden bij te stellen. 
 
Hieronder staan de door het college voorgestelde tariefwijzigingen
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Gre schreef op 06-11-2018

Neem als voorbeeld Oldenzaal sporten en zwemmen in 1 belachelijk zoveel verhoging

Huub de Bel schreef op 07-11-2018

Ik heb (aan de hengel) leren zwemmen in Het Ravijn. Juist voor kinderen is prijsverhoging absurd en contraproductief.

gerard schreef op 07-11-2018

Logisch cijferwerk neem de 25 kaart voor volwassenen 81,45/25=3,258 per tik nieuwe prijs 82,90/25=3,316 per tik. Doen we daar de 60 baden kaart bij 1,00 per tik nieuwe prijs totaal per jaar 60 euro+82,90/85=1,681 per tik voordeliger kunnen we het niet maken

Uw reactie

Naam:
Bericht: