Petitie zondagopenstelling winkels aangeboden

Datum: 06-11-2018

11:43 uur - Onlangs heeft Jan Bennink een facebookpagina geopend waarin men een petitie kon ondertekenen voor de openstelling van de supermarkten op zondag in gemeente Hellendoorn. Binnen een dag was deze 1000 keer ondertekend. 

Ondertussen  zijn er ruim 1500 mensen die de petitie hebben ondertekend. Vandaag om kwart over negen is de lijst, voorafgaand aan de raadsvergadering aangeboden aan de burgemeester.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 06-11-2018

Dus er wonen meer dan 35.000 mensen in de gemeente en een ruime (is cynisch bedoeld) 1500 hebben het ondertekend. Ik zou net doen of er nog een ander met mijn naam was, die de petitie was opgestart, ipv pontificaal met mijn snufferd op de foto, met de burgemeester. Wat een loser.

Jan schreef op 06-11-2018

Laat hij mooi weer terug gaan naar Hoogeveen.

gerrit schreef op 06-11-2018

Deze nieuwe inwoner,zal het wel even regelen.Hoe zo.

Geronimo schreef op 07-11-2018

Ook een grof schandaal; de oproep van het Hellendoornse college om de eigen ambtenaren op te roepen om stamceldonor te worden. Nu het iemand uit hun eigen groepje is, vinden zij dit nodig. Voor een gewone burger, die ook in hetzelfde schuitje zit, hebben zij dit nooit gedaan.Ben je soms meer als je wethouder bent?

Hendrik schreef op 07-11-2018

Wat een sneue reacties hierboven. Meneer Bennink komt tenminste in actie in plaats van allerlei onzinnige reacties plaatsen de hele dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-11-2018

Heer Bennink, hartelijk dank voor de actie; eindelijk iemand met daden. Trouwens het kapitalisme is ontstaan door het protestantisme, “als je maar hard genoeg werkt, kom je vast wel in de hemel”. Dit zei de dominee om de angstige gelovigen gerust te stellen. Vandaar dat b.v. Rijssen en Staphorst zulke welvarende gemeenten zijn.

gerard schreef op 07-11-2018

Mooi verhaal Tut alleen kun je op zondag in die dorpen een kanon afschieten,zo stil alles erbij ligt.

Wat ben ik toch en tut! schreef op 07-11-2018

@Gerard, het kan nóg ‘achterlijker’; vandaag zitten alle winkels en gemeentehuis in o.a. Staphorst dicht door Dankdag voor gewas en arbeid. Ik vind het zo triest dat strenggelovigen volgens de bijbel leven, terwijl het paar duizend jaar geleden geschreven is, toen men nog geen betrouwbare, wetenschappelijke kennis van de wereld had. Daarom werd er maar op los gefantaseerd en ingevingen uit gestoorde hersenwerking (psychose, epilepsie, ijlen, delerium etc.) werden als stem van God opgevat.

Geronimo schreef op 08-11-2018

@Hendrik, leg mij even uit waarom die sneu en onzinnig zijn. Ik kom toch met een zeer acceptabele verklaring. Een ruime 4%, zal het maar even anders noteren voor jou, geeft aan er voor te zijn. Een x-aantal maakt het niet uit en het gros is tegen. Tevens draait Bennink met zijn ondoordachte, egoistische actie de kleine ondernemer de nek om, mocht hij toch zijn zin krijgen..

Geronimo schreef op 08-11-2018

@tut, de cijfers zijn van 2015, maar toen geloofde 16% van de wereldbevolking niet. En zelfs dit cijfer klopt niet, want de gelovigen van het vliegende spaghettimonster zitten hier ook bij. Maw jij zit bij een beduidende minderheid en toch verklaar jij 84% van de wereldbevolking als onwetend, dom, etc.. Dan moet je zelf toch behoorlijk dom zijn.

Wat ben ik toch een tut? schreef op 08-11-2018

@Geronimo, dom wil ik strenggelovigen niet noemen. Het is heel moeilijk om je te onttrekken aan het geloof, wanneer je ouders, familie, vrienden, klasgenoten, leraren wel gelovig zijn. Er is kans dat je dan verstoten wordt. Volgende cijfers over Nederland in 2017, komen van het CBS: “Van de groep met uitsluitend basisonderwijs behoorde 64 procent tot een religieuze groep en 20 procent kerkte regelmatig. Van de academici was dat 37 procent en 12 procent“. Ik had het over stenggelovigen die zonder kritisch te denken, klakkeloos de Bijbel volgen. Weet je, juist hoogopgeleiden zijn heel sterk in het verdedigen en beargumenteren van onjuiste opvattingen. Dus daarom is discussie met hoogopgeleide strenggelovige over geloof zinloos. Bijbel suggereert dat handicaps, ziekte, tegenslag, een gevolg is van je zonden, straf van God, hier wordt ik nou triest van.

Geronimo schreef op 09-11-2018

@tut, jouw "achterlijke" slaat op de strenggelovigen (zij bestieren die winkels), dus kijk maar even bij de synoniemen.Tevens worden ze strenggelovigen genoemd, omdat ze juist volgens de bijbel leven, anders waren het gelovigen.

D.J. schreef op 09-11-2018

Hebben jullie er wel eens bij stil gestaan dat er ook mensen zijn die zonder dat het geloof meespeelt vinden dat het onzin is dat een winkel op zondag open moet zijn ? Ik vind het altijd wat kort door de bocht deze reacties, misschien eens wat beter plannen zodat je op zaterdag alles binnen hebt. Blijkbaar maakt het meer indruk als je van buitenaf in de gemeente komt wonen en een actie op touw zet maar daar zijn we inmiddels wel gewend in onze gemeente gezien het feit dat buitenstaanders hier voor een deel de touwtjes in handen hebben omdat we hier blijkbaar zelf niet de juiste mensen kunnen vinden om te besturen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 09-11-2018

@Geronimo, achterlijk schreef ik tussen haakjes, dus niet letterlijk. Hiermee bedoel ik dat ze wel de hersencapaciteit hebben om na te denken, maar op bepaald gebied stil blijven staan in normale geestelijke ontwikkeling, zonder kritisch na te denken, zo van ‘klopt dit wel?’. Daarom kan een professor heel kundig zijn op zijn eigen gebied, maar tegelijkertijd geloven in homeopatie, duivels, engelen, wonderen, complottheoriëen, denken dat mediums met overledenen kunnen communiceren, of in God geloven. Bestaan van God is wetenschappelijk gezien hoogst onwaarschijnlijk. Dus invloed heeft Hij al helemaal niet. Alles wat ons overkomt is domweg toeval, pech, evolutionair foutje, b.v. ziekte. Kinderhersens ontwikkelen zich, kleuters geloven alles wat je hen verteld. Oudere kinderen denken al kritischer. B.v. dat paashazen geen eieren kunnen verstoppen, dat Sinterklaas niet met paard op het dak kan lopen, cadeautjes passen niet door schoorsteen, Sint op tv ziet er anders uit dan in eigen dorp. Wanneer jouw zestienjarige zoon nóg in Sinterklaas gelooft, wordt het tijd om je zorgen te maken.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 09-11-2018

@D.J., blijkbaar heb jij genoeg tijd om door de week boodschappen te doen. De wereld is veranderd, in gezinnen werken vaak beide ouders, op zaterdag moeten kinderen naar sport gebracht worden, moet alles gebeuren waar ze door de week niet aan toe komen, zoals tuinonderhoud, wassen draaien, schoonmaken, sporten, hobby’s, verjaardagen etc.. Boren, zagen, bladblazen, grasmaaien kan ook moeilijk op zondag. Krijg je daar weer kritiek op. Al 20 jaar lang mogen gemeenten kiezen voor zondagopenstelling winkels. Vooral in Overijssel lopen ze hiermee achter. Supermarkten draaien goed op zondag, dan hebben de klanten ruim de tijd om rustig door de winkel te slenteren en meer te kopen. Inderdaad (hoger opgeleide) ‘buitenstaanders’ willen graag integreren en doen moeite om er tussen te komen in b.v. besturen, verenigingen, vrijwilligerswerk, om zo nieuwe mensen te leren kennen. Lager opgeleiden blijven vaker in omgeving wonen, omdat hun werk hier in de buurt is.

Han schreef op 09-11-2018

Tut, moet je als beide ouders werken? Wie moet de kinderen dan opvoeden. Als ouders zijnde krijg je kinderen, ( je neemt ze niet, je krijgt ze als het je gegeven is), dan behoor je als ouders ook de verantwoordelijkheid te nemen om je kinderen op te voeden en hiervoor de tijd te nemen. Kinderen zijn namelijk geen product van de maatschappij, zoals velen denken. 4, 5 dagen oppas of kinderopvang is tegenwoordig heel normaal. Naast fulltime werken, kinderen opvoeden, willen ouders ook nog eens niets missen. Clubjes, sporten, leuke dingen doen voor jezelf moet allemaal maar kunnen. Kinderen worden hier de dupe van. Je moet jezelf als ouders afvragen of dit wel juist is. Het verhaal wat jij dus schrijft, geen tijd etc is waarschijnlijk gebaseerd op uw of jullie eigen situatie. Wanneer je als ouders kinderen neent, dan behoor je hier tijd voor te nemen, denkende aan parttime werken. Je hebt dan tijd om je kinderen op te voeden en doordeweeks boodschappen te doen.

D.J. schreef op 09-11-2018

Aan Tut, Inderdaad ik heb tijd genoeg om boodschappen te doen maar in mijn 1e reactie staat nergens dat ik er op tegen ben, het is maar net hoe je het wil lezen.

Han schreef op 09-11-2018

Neent moet krijgt zijn. Mijn excuses.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-11-2018

@Han; je bent natuurlijk 55+, grappig dat ouderen altijd mopperen op de jongere generatie, dit is van alle tijden. Waarover mopperden jouw ouders toen jij jonger was? Dit betekent dat de maatschappij constant verandert, en jij zelf vasthoud aan je oude normen/waarden. Kinderen zijn eigenlijk wel product van maatschappij, als ouders offer je 25 jaar van je leven op, om nieuwe arbeidertjes af te leveren, die vervolgens jouw generatie moeten dienen. Baby’s liever tot één jaar niet naar opvang. Daarna vinden kinderen het heel leuk om naar toe te gaan. Er zijn altijd vriendjes om mee te spelen, ze leren van te kijken naar oudere kinderen,.Er zijn gediplomeerde leidsters die kinderen leren delen ,samenwerken, wachten op beurt etc.. Kinderen die niet naar opvang lopen achter in sociale ontwikkeling, lijkt me.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-11-2018

@D.J., jij bent vast een man die ‘s morgens met broodtrommeltje vertrekt en ‘s avonds op de bank plofte wanneer je van je werk kwam. Dus totaal niet weet hoe druk alle moeders in huis zijn met kinderen verzorgen en huishouden. Jij zegt dat ze beter moeten plannen; als er iets is wat jonge gezinnen wel kunnen is juist plannen, knap dat ze het allemaal draaiende houden.

William S. Burroughs schreef op 10-11-2018

Aan Han en Wat ben ik toch een tut! Vader Abraham had zeven zonen plus een compleet dorp aan smurfen om voor te zorgen. Hij trok zich steeds vaker terug in het kleine cafe aan de haven en werd op den duur volledig olleke bolleke. Prettige dag.

D.J. schreef op 10-11-2018

Aan Tut, wat ik altijd zo vervelend aan uw reacties vind is dat u het zo op de persoon speelt. Dat u mij niet kent en geen mensenkennis hebt is wel duidelijk in uw reactie want met een gezin met drie kinderen weet ik wel degelijk wat er van de ouders wordt verlangd en weet ik misschien als geen ander dat een goede planning belangrijk is ook voor het boodschappen doen want daar ging het toch uiteindelijk om in dit stuk.( betrap ik mij er zelf op dat ik het nu voor 1 keer ook op de persoon speel, Foei D.J. )

Han schreef op 10-11-2018

Tut, als ouders zijnde hoor je je eigen kinderen op te voeden en niet door "gediplomeerde" leidsters. Op een kinderdagverblijf gelden andere regels dan thuis. Je krijgt hier vervelende kinderen van. Kinderen die zich nergens iets van aantrekken. Hangen op straat en respectloos zijn. Een door u gewenst goed gesprek helpt dan ook niet meer. En ik zie godzijdank genoeg jeugd om mij heen die dezelfde gedachten hebben dan ik. En neen, het hoeft niet altijd de moeder te zijn. Opvoeden doe je samen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-11-2018

@D.J., excuses voor mijn onnozele, voorbarige reactie’s. Ik had het over JONGE gezinnen. Je kunt plannen wat je wilt, maar tijdens het geplande boodschappenmoment, kun je moeilijk met oververmoeide, krijsende, baby en peuter naar de supermarkt gaan. Ik begrijp ook niet welke argumenten tegenstanders van zondagopenstelling supermarkten hebben. Zij hebben er persoonlijk toch geen last van, wanneer anderen wel graag de boodschappen doen. Jongeren hebben tijd om zondags te werken. Ik word graag aangesproken met ‘jij’ dus liever geen ‘u’.

Han schreef op 10-11-2018

Tut, sorry dat ik mij meng in de discussie tussen jou D.J. Hoe komt het dat baby's en peuters oververmoeid zijn. Precies, omdat ze van hot naar her vervoerd worden. Hele dagen ondergebracht worden bij de kinderopvang, voor- of naschoolse opvang. Krijgen dus totaal geen rust. Dit heeft inderdaad niets met het artikel te maken. Klopt helemaal, maar dit is wel een oorzaken van de onrust in onze maatschappij. Omdat wij denken dat alles maar moet kunnen. Onszelf op de eerste plaats zetten, dan pas aandacht geven aan de kinderen. Vervolgens geen tijd meer hebben om boodschappen te doen, dus dit moet dan op zondag. En dat er anderen hiervoor opgeofferd worden, dat scheelt onszelf natuurlijk niet, want wij zetten onszelf op de eerste plaats. En ik kan me helemaal vinden in de reactie van Geronimo. Wat een loser! Dat komt hier wonen en zal gelijk bepalen wat wij moeten vinden. Sorry Jan Bennink, als het je niet bevalt dat de winkel niet open is op zondag, ga dan snel terug naar Hoogeveen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-11-2018

Supermarkteigenaren willen graag open op zondag - Klanten willen boodschappen doen op zondag - In Hellendoorn komen zondag’s veel bezoekers bij Avonturenpark en vakantieparken of fietsers die van omgeving genieten - In Wierden, Raalte en Luttenberg zijn supermarkten elke zondag wel open - Door de week is iedereen gehaast, op zondag heb je tijd om even met bekenden te kletsen in supermarkt.

D.J. schreef op 11-11-2018

Het vervelende van kletsen in de supermarkt is dat men altijd in de weg staat zodat jij er niet langs kunt of er om heen moet manoeuvreren met je karretje, ga bij elkaar op de koffie zou ik zeggen daar is de zondag mooi geschikt voor.

Geronimo schreef op 11-11-2018

@tut, je raaskalt wat af op dit forum. Een tijdje terug zei jij alhier dat mensen veel te druk zijn en geen tijd meer nemen. Jij pleitte voor onthaasten. Wat betreft de klanten, lees de allereerste reactie even na, hierboven. Als iemand kinderen heeft zoals jij omschrijft, ga je op het verkeerde moment naar de winkel of je hebt ze verpest door ze altijd hun zin te geven. En als jij geen tijd hebt om tussen 08.00 en 21.00 uur je boodschappen te doen, dan doe je iets grondig fout.

Uw reactie

Naam:
Bericht: