Koetsier Trio: een bijzondere combinatie bij Muziek onder de Trap

Datum: 06-11-2018

9.09 uur - 

Het belooft op donderdag 15 november een bijzondere avond te worden bij Muziek onder de Trap als het Koetsier Trio een romantisch programma ten gehore zal brengen, waarbij scherts en sprankeling elkaar zullen afwisselen. Een bijzondere avond ook vanwege de verscheidenheid in instrumenten. Kortom: een avond om niet te missen.Eenheid in verscheidenheid

Het Koetsier Trio is nog jong. Sinds zomer 2017 presenteren Suzanne van Berkum (fagot), Floor Bakker (cello) en Alfred Snel (piano) klassieke muziek in verschillende duo-bezettingen: fagot-cello, fagot-piano en cello-piano. Cello en fagot: ook wel muzikale broers genoemd, vervullen beide zowel een solistische als begeleidende rol, maar zijn toch zeer verschillend in klankkleur. Eenheid in verscheidenheid. Er zijn maar bijzonder weinig stukken geschreven voor de bezetting van het trio. De Nederlandse componist Jan Koetsier heeft deze unieke combinatie van instrumenten herkend en ging de uitdaging aan om voor de bezetting van het trio in 1981 een stuk te schrijven: ‘Fantasie opus 81’. Uiteraard is dit stuk, waarin ieder instrument tot zijn volste recht komt, door het trio omarmd.


 
Met stukken uit de 18e eeuw tot hedendaagse muziek op het repertoire stelt het Koetsier Trio telkens programma's samen waarin romantiek, scherts en sprankeling elkaar afwisselen. Zo geven zij laagdrempelige concerten, waarbij zowel de kenner als de nieuwkomer aan zijn trekken komt.
 
Floor Bakker studeerde aan het conservatorium van Den Haag bij Larissa Groeneveld en Roger Regter en studeert momenteel bij Paul Uyterlinde aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Met het laatste wintertournee van NJO maakte zij deel uit van de cellogroep. In de zomer 2018 zal zij de soleren in Schelomo van Ernest Bloch bij het CREA-orkest Amsterdam.
 
Suzanne van Berkum heeft gestudeerd aan de conservatoria in Den Haag en Amsterdam. Zij speelt in diverse orkesten en ensembles, waaronder het JongNBE (Jong Nederlands Blazersensemble). Bij verschillende van de grote, professionele symfonie-orkesten in Nederland remplaceert zij regelmatig. En bovendien is zij werkzaam als docent.
 
Alfred Snel heeft gestudeerd aan het koninklijk conservatorium in Den Haag bij Léon Orthel en Jan de Man. Hij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden en heeft daartoe masterclasses gevolgd bij Rob Holl en Thom Bollen. In de serie De Cello Centraal was hij de begeleider van o.a. de cellist Floris Mijnders. Alfred was de initiator van het project Martin Lunssens, een productie met alleen werken van deze Belgische componist: alle piano-partijen werden door hem gespeeld. Hij is oprichter van Sweelinck Muziekopleiding Nederland. Hij heeft een ruime lespraktijk: het lesgeven zit hem in het bloed.
 


Programma
 
C. Saint-Saëns (1835-1921) – Fagotsonate opus 168
* Allegro moderato
* Allegro scherzando
* Molto Adagio – Allegro moderato
 
S. Prokofiev (1891 – 1953) – Sonate voor Violoncello en Piano (1949)
* Andante grave
 
E. Elgar (1857 – 1934) – Romance voor fagot en piano opus 62
* Andante
 
D. van Goens (1858 - 1904) - Scherzo opus 12 nr. 2
* Vivace molto e con spirito
 
J. Koetsier (1911 – 2006) – Fantasie voor Violoncello, Fagot en Piano opus 87 (1981)
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: