Derby tussen DES en SVVN levert een 1-1 gelijkspel op

Datum: 06-11-2018

8.49 uur - De week voorafgaande aan de derby stond bol van artikelen, filmpjes, berichtjes in de media. Bij DES waren de diverse commissies erg druk met de voorbereidingen en zij hebben fantastisch werk geleverd. Voor en na de wedstrijd een mooi programma en alleen maar lachende gezichten, zo hoort het te zijn en daar zijn we bij DES heel trots op!

Prachtig was het om te zien dat veteranen van twee kampioenselftallen van DES en SVVN van eind jaren 70 het na een gezamenlijke lunch tegen elkaar opnamen op het veld. Een mooie aftrap van een schitterende dag!

Dit keer geen wanklank vóór en ná de tijd! De strijd werd geleverd tussen de lijnen. Na een sfeervolle opkomst door beide elftallen begeleid door het nodige vuurwerk kon de derby dan eindelijk beginnen.

De eerste helft was DES de betere ploeg en dat resulteerde in een terechte voorsprong door een doelpunt van Sem van Dartel. Het spel was niet hoogstaand, maar de vele aanwezige toeschouwers zagen een boeiende wedstrijd met veel passie en inzet. De tweede helft kwam SVVN beter in het spel en scoorde de gelijkmaker door een schot van Melvin Morsink. Met moeite wist DES een aantal keren het doel schoon te houden en het leek nog moeilijker te worden toen DES met 10 spelers verder moest na een rode kaart voor aanvoerder Pieter Rozema. Echter met 10 man kreeg DES de beste kansen op een overwinning. Een doelpunt viel er echter niet meer. Zo eindigde de derby in een 1-1 gelijkspel.

Na afloop van de wedstrijd was het tijdens een heuse after-party nog lang druk én gezellig in het clubhuis van DES.