DES 1 – SVVN 1 Onbeslist

Datum: 04-11-2018

9.44 uur - Gisteren de wedstrijd der wedstrijden, die twee keer per jaar gespeeld wordt in het Doktersbos en op Groot Lochter. Weken wordt er al over gesproken en op facebook verschenen er al filmpjes om deze derby te promoten. DES was als eerste met een aankondiging en SVVN kon niet achter blijven. DES heeft de telling bij gehouden. Het is de 97e derby.

Over enige tijd de jubileum Derby. De tijd voorafgaande aan de derby heeft DES er alles aan gedaan om van zaterdag 3 november 2018 een mooie dag te maken. Aan iedereen is gedacht. Jong en Oud.
Vanmorgen eerst Facebook, Helledoorn Journaal en Tubantia afgestruind om te kijken of er nog wat bijzonders was geweest afgelopen nacht. Gelukkig waren er geen vernielingen. Hopelijk blijven die in de toekomst ook achterwege.

SVVN treedt aan met de navolgende spelers:
Verdediging: Patriz Lohuis, Kars ter Avest, Delano Papilaja, Martijn ter Steege en Alwin Zigterman.
Middenveld: Melvin Hulsman, Roy Mulder, en Ahmed Alan (C)
Voorhoede: Bas Koedijk, Marvin Thomas en Frank Bolink.
Wissels: Joost ten Kleij, Chiel Karkdijk, Melvin Morsink, Johnny Teterissa en Arvid Holt.

Het Gagelman loopt vol. Des aanhangers in de nabijheid van hun clubgebouw. SVVN aan de kant van het oude zwembad. Ook is er al enig vuurwerk te horen. Maar dat hoort bij een derby. Klokslag half drie. Onder rook en vuurwerk komen de selecties het veld op. Alleen nog maar rood zwart en groen te zien. De normale formaliteiten maar dan iets uitbundiger. Precies zoals het hoort. Maar dan om 14.35 gaat het echt beginnen. Pieter Rozema moet nog even de DES jeugd achter het hek zetten. Dan begint het toch echt.

DES neemt het initiatief. Maar er ontstaat nog geen echt gevaar. SVVN pareert en zoekt zelf ook de aanval. De eerste 10 minuten dus een beetje gezapig. De 11e minuut een dreigende aanval van DES over links. Wordt wel onschadelijk gemaakt. Levert ook een corner op voor DES en vervolgens nog een. Dan luwt het DES stormpje weer en trekt SVVN ten aanval. In de 15e minuut een grote kans voor SVVN. Over rechts. Bas Koedijk schiet voor en Marvin Thomas schiet direct . De DES keeper redt prima. Als DES dan toch in ons doelgebied komt laat Patriz Lohuis wel zien wie daar de baas is.

In de 20e minuut een prima genomen vrije schop van DES. De bal valt in de 16 meter en gaat via een DES man in het SVVN doel. 1-0 dus. Kort daarna bijna 1-1.de bal gaat net achter het DES doel na een kopbal van Melvin Hulsman. 26e minuut een typische Bolink aanval over links Keeper werkt de bal tot corner. Het lijk er op dat SVVN iets uit zijn schulp kruipt. Frank Bolink wordt regelmatig het leven zuur gemaakt door de nr 3 van DES. De scheidsrechter begint het door te krijgen en waarschuwt hem. In de 42e minuut komt Bolink wel los en begint een actie die boven op de DES lat eindigt. Een sprankje hoop. Vlak voor tijd een gele kaart voor nr 12 van DES. Omdat Bolink voor de zoveelste keer onheus aangepakt wordt. Het einde van de eerste helft nadert na een botsing tussen de keeper van DES en Marvin Thomas, die bijna de 1-1 op de schoen had. Het is rust. Hopelijk de tweede helft een iets voortvarender SVVN.

De 2e helft.
Melvin Morsink en Joost ten Kleij er in voor Koedijk en Thomas. SVVN is goed uit de kleedkamer gekomen en Morsink heeft begrepen wat er moet gebeuren. Hij speelt zich in de 47e minuut op links vrij en schiet onberispelijk in. 1-1 Een ander SVVN na de rust. Ze gaan in aanval en weinig reactie voetbal meer. Is ook veel beter. Een domme wegtrapbal levert Melvin Hulsman een gele kaart op. Totaal onnodig. In de 65e minuut een aanval over rechts. Roy kreeg de bal van Joost. Keeper Des redt op de inzet van Roy.

70e minuut. Corner over rechts. Bal gaat richting DES doel. Op miraculeuze wijze gaat ie er twee keer niet in. De 75e minuut verdient SVVN het om op 1-2 te komen. Bolink weer in actie aan zijn befaamde linker kant van het veld, maar slaagt net niet. De wedstrijd is de tweede helft helemaal gekanteld. SVVN keeper Patriz staat er bij en kijk er naar. Moet af en toe een balletje pakken. Onze aanvoerder Ahmed Alan wordt in de tussen tijd tegen de boarding aan gewerkt maar de scheidsrechter doet er niets aan. Uiteindelijk neemt hij de moeite om te gaan kijken.
Ahmed blijft gewond – naar het schijnt – aan het hoofd liggen. Ahmed blijft er uit en Chiel Karkdijk komt hem vervangen. Ahmed wordt ondersteund door de verzorging naar de kleedkamer begeleid. Triest.

Des is geen schim meer van de 1e helft en lijkt er door heen te zitten. Het einde nadert. Het wordt grimmiger. Gele kaarten over en weer. Doorgebroken Roy Mulder wordt getorpedeerd door aanvoerder Rozema van DES. Die krijgt terecht rood. Het wordt nog spannend aan het eind door een klein foutje van onze keeper. Het loopt allemaal goed af. Dan is er echt het einde.

De derby onbeslist. De eerste helft had DES het meeste recht op de voorsprong. De tweede helft maakte SVVN terecht gelijk en liet vervolgens de winst uit handen glippen door de vele gemiste kansen.

Bij thuiskomst op Groot Lochter om 18:00 uur kreeg de selectie een knallend onthaal. Vele supporters onthaalden de selectie met vuurwerk. SVVN speelde gelijk, maar de aanhang voelde zich de morele winnaar en daar valt niets op af te dingen.
Ahmed nog even gesproken. Gelukkig geen letsel aan het hoofd wel een blessure aan de knie.