Intocht Sinterklaas in Hellendoorn vernieuwd

Datum: 03-11-2018

18.27 uur - Na ruim 30 jaar Sinterklaas officieel welkom te hebben geheten op molen De Hoop in Hellendoorn, heeft de organisatie van de intocht besloten het dit jaar anders te doen. Dit jaar komt Sinterklaas namelijk voor het eerst per boot aan in Hellendoorn.

“De molen is een heel mooi en centraal punt, maar we wilden graag iets anders en nieuws doen tijdens de intocht”, aldus de organisatie. “We zijn toen gaan kijken wat nog meer binnen de traditie van Sinterklaas past. Al snel kwam het idee om Sinterklaas met de boot over de Regge te laten komen.”
 
Bij het boothuis achter de ijsfabriek wordt Sinterklaas op 24 november rond 14.30 uur feestelijk onthaald in Hellendoorn. Vanaf het weiland ernaast hebben de kinderen een fantastisch uitzicht over de Regge en kunnen ze Sinterklaas al van ver zien aankomen. Vanaf het boothuis vervolgt Sinterklaas zijn weg naar het begin van de Dorpsstraat. Hier kunnen de kinderen, net als andere jaren, Sinterklaas een handje of een tekening geven. Het eindfeest van de intocht vindt plaats op het pleintje naast de Hervormde Kerk de Oale Grieze.
 
“We zijn de molenaar erg dankbaar voor zijn gastvrijheid en het beschikbaar stellen van de molen al die jaren. ” besluit de organisatie.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Sinterklaas schreef op 04-11-2018

Beste Pieten, wat fijn dat jullie zoveel moeite doen om mijn intocht in Hellendoorn te laten slagen. Vanuit het zonnige Spanje een vriendelijke groet, Sint Nicolaas

William S. Burroughs schreef op 05-11-2018

Aan Sinterklaas. ? Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: