Majoor Marco Kroon verzorgt lezing voor veteranen

Datum: 03-11-2018

10.12 uur - Tijdens de jaarlijkse veteranen bijeenkomst in de gemeente Hellendoorn verzorgt Majoor Marco Kroon zaterdagmiddag 10 november een lezing over leiderschap, teamwork, kameraadschap en opereren onder extreme omstandigheden. De drager van Ridder Militaire Willems-Orde is mede op verzoek van de veteranen te gast in de gemeente Hellendoorn.

 
 
In Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug van het Nationaal Park in Nijverdal komen 10 november ruim honderd veteranen en weduwen van veteranen uit de gemeente Hellendoorn bijeen tijdens de traditionele Veteranendag. Als blijk van waardering en erkenning voor de enorme inzet van de veteranen voor vrede en vrijheid wereldwijd organiseert de gemeente Hellendoorn deze jaarlijkse bijeenkomst.
 
Minuut stilte en Wilhelmus
Burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn opent 10 november om 14.30 uur de Veteranendag, waarbij zij alle genodigden en gasten toespreekt. Na één minuut stilte voor alle gevallenen en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, is het woord aan Majoor Marco Kroon voor zijn lezing voor de aanwezige veteranen en nabestaanden van veteranen.
 
Over Marco Kroon
Marco Kroon is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koning Beatrix sloeg hem in 2009 tot Ridder. In 1989 begon zijn militaire loopbaan bij het Korps Mariniers. Hij werd onder andere uitgezonden naar Irak en Cambodja. In 1994 stapte hij over naar de Koninklijke Landmacht. In 1998 maakte hij de overstap naar het Korps Commandotroepen, waar hij sinds 2004 diverse leidinggevende functies bekleedde. Tussen 2005 en 2007 werd hij driemaal uitgezonden naar Afghanistan en tussen 2013 en 2014 was hij werkzaam in Mali. Daarna werd Marco Kroon bevorderd tot Majoor. Sinds 2017 is hij werkzaam als stafofficier Relatiebeheer veteranen, bedrijfsleven & ceremoniële representatie Krijgsmacht bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.
 
Aanmelden
Veteranen die bij het Veteraneninstituut ingeschreven staan, hebben een uitnodiging ontvangen voor deze Veteranenbijeenkomst op zaterdag 10 november 2018. Veteranen uit de gemeente Hellendoorn, die geen uitnodiging ontvangen hebben en aanwezig willen zijn bij de lezing van Majoor Marco Kroon, kunnen zich telefonisch aanmelden bij de gemeente Hellendoorn via (0548) 630 300 of per e-mail via communicatie@hellendoorn.nl.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Arie schreef op 04-11-2018

Beatrix was koningin tot 2013, dus klopt gewoon.

Joop schreef op 05-11-2018

Arie er staat koning Beatrix

Arie schreef op 05-11-2018

Right. Misschien weet dhr Kroon iets wat wij niet weten? ;-)

Han schreef op 05-11-2018

Arie, Dhr Kroon weet inderdaad dingen die wij niet weten. En dat moet ook zo blijven, hoewel Dhr Kroon daar anders over dacht, waardoor zijn collega's in gevaar kwamen en bepaalde missies stop werden gezet.

Geronimo schreef op 05-11-2018

@Han, jij weet niet of hij dingen weet die wij niet weten, want als wij weten dat wij het niet weten, dan weet hij en wij dat wij dat weten. ;-)

Geronimo schreef op 05-11-2018

Kunt u mij eigenlijk nog wel volgen?

Han schreef op 05-11-2018

Aan Geronimo. Moet ik mij zorgen gaan maken? U klinkt namelijk een beetje warrig.

Uw reactie

Naam:
Bericht: