SVVN knokt zich naar prachtige overwinning

Datum: 29-10-2018

11.26 uur - Afgelopen zaterdag ontving het eerste elftal van SVVN het Ommense OZC. SVVN had een nare smaak overgehouden aan de wedstrijd van vorige week. Niet alleen de nederlaag, maar vooral de manier waarop zorgde daarvoor. Voor één van de weinige lichtpunten van die zaterdag was voor deze wedstrijd een basisplaats ingeruimd: Leon Kienhuis.

SVVN kon dus wel een positief resultaat gebruiken zeker met het oog op de ranglijst. SVVN staat inmiddels tiende en wil voorkomen dat het in de hoek komt waar de klappen vallen. Dat moest dus gebeuren tegen OZC dat vierde staat. Op zich zullen dat prima vinden in Ommen, maar de laatste wedstrijd werd thuis in de slotfase verloren van ASV’57 door een blunder van de keeper. SVVN kreeg in de warming up een nieuwe tegenslag te verwerken. Roy Mulder haakt geblesseerd af en Melvin Hulsman. Arbiter Wieger Braaksma floot iets na half drie voor het begin van de wedstrijd.

SVVN ging voortvarend van start. Al in de eerste minuut geeft Frank Bolink een voorzet vanaf links alleen gaat de bal net voorbij het hoofd van Bas Koedijk zodat hij niet de bal in het geheel lege doel kan koppen. In de zevende minuut zet Bas Koedijk het op een lopen aan de rechter zijlijn. Zijn voorzet is te scherp om een medespeler te vinden, maar verrast de doelman die de bal in het zijnet ziet belanden.
Het geeft wat een vertekenend beeld. OZC dicteert het spel en heeft een veldoverwicht. Het kan echter maar moeilijk kansen creëren terwijl SVVN uit de tegenstoten wel voor gevaar zorgt. Toch krijgt OZC in de 17de minuut de kans om op voorsprong te komen. Een aanvaller van OZC zet door op rechts en kapt zijn man uit. Hij schiet echter op de benen van Patriz Loohuis die daarmee uitstekend redding brengt voor SVVN.

Hierna is de wedstrijd meer in evenwicht. SVVN knokt zich een slag in de rondte en gaat fel, maar fair, de duels aan wat vaak balwinst oplevert voor de groenhemden. Melvin Hulsman raust weer ouderwets, maar ook bijvoorbeeld de wat tengere Leon Kienhuis weert zich kranig. Marvin Thomas loopt zich de longen uit zijn lijf en is overal te vinden. Maar ook de rest van het team werkte keihard deze middag. Marvin Thomas herovert in de 25ste minuut weer de bal en geeft vanaf rechts een voorzet op maat op Frank Bolink. Hij ziet echter alleen voor het doel de bal hard en hoog over.

Toch wordt voor rust het werken beloont. Er gaan wel enorme blunders in de defensie van OZC aan vooraf waarbij ook de doelman zich niet onbetuigd laat. Frank Bolink maakt optimaal gebruik van gepruts en schiet de 1-0 binnen in de 33ste minuut. Een fijne meevaller voor de Volharding. En het wordt nog mooier. Nog in de euforie van de voorsprong krijgt Melvin Hulsman de bal op links en schiet vanaf 20 meter de bal prachtig in de kruising. SVVN neemt de 2-0 voorspring vrij eenvoudig mee de kleedkamer in voor de rust.

De verwachting was dat OZC wat feller uit de kleedkamer kwam. Maar die goede bedoelingen konden al snel de prullenbak in. In de 48ste minuut zet Frank Bolink goed door op links en geeft de bal op maat in de zestien op Marvin Thomas die bekwaam de 2-0 maakte. OZC raakte wat geïrriteerd wat de nodige gele kaarten oplevert. SVVN komt niet vaak in de verdrukking en blijft met een enorme dosis werklust vrij eenvoudig overeind. In de 64ste minuut krijgt OZC een corner. De kopbal die daaruit voortvloeit gaat net naast.

In de 69ste minuut weet OZC toch het net te vinden. Een aantal klutssituaties gaan eraan vooraf voordat Harm Jan Tip de bal in het doel kopt. Dat lijkt hij vanuit buitenspelpositie te doen omdat er één verdediger tussen hem en de doellijn instaat en keeper Patriz Loohuis zich voor de bal bevindt, maar de scheidsrechter geeft toch zijn goedkeuring aan het doelpunt. Zou SVVN dan toch nog in de problemen kunnen komen? Het antwoord komt binnen de minuut van één van de uitblinkers deze middag. Frank Bolink slalomt door de verdediging van OZC en schiet diagonaal de 4-1 binnen. Hiermee is het geloof bij OZC op een resultaat helemaal weg. De verdediging van SVVN blijft eenvoudig overeind. SVVN blijft voor elke meter strijden tot het bittere einde.

De overwinning had nog ruimer kunnen uitvallen als Marvin Thomas de geheel vrijstaande Melvin Hulsman vindt. Hij schiet oog in oog met de keeper over het doel. OZC heeft duidelijk moeite met de felle tegenstander en in de 87ste minuut is er opstootje in de zestien van SVVN bij het nemen van een vrije trap voor OZC. De scheidsrechter ziet dat Leon Kienhuis een trappende beweging maakt en geef hem rood. Helaas ziet de scheidsrechter in alle tumult niet dat de trappende beweging voortvloeit doordat Leon weg wordt getrokken.

Een klein smetje op verder een prachtige middag. SVVN heeft deze middag alles gegeven en wordt hiervoor beloond met drie punten. En als SVVN dit kan opbrengen dan zal er veel vaker drie punten mogen bijschrijven in de toekomst. Volgende week wordt de derby van Nijverdal gespeeld op Sportpark Gagelman. De wedstrijd DES tegen SVVN begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Gerben Smeenk uit Deventer.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Kars ter Avest; Leon Kienhuis, Ahmet Alan, Melvin Hulsman; Bas Koedijk (46. Melvin Morsink), Marvin Thomas en Frank Bolink (83. Johnny Teterissa).
Geel: Frank Bolink en Bas Koedijk
Rood: Leon Kienhuis