Een verloren middag voor SVVN 1

Datum: 21-10-2018

12:01 uur - Afgelopen zaterdag toog het eerste elftal van SVVN naar Kloosterhaar voor haar competitiewedstrijd tegen de plaatselijke VV. Onder ideale omstandigheden kon er worden gevoetbald op Sportpark De Polderhoek. Dat was vorig seizoen nog heel anders toen de gevoelstemperatuur door de gure wint diep onder het vriespunt lag.

Er waren maar liefst zeven spelers afwezig door blessures of omdat ze om andere redenen niet beschikbaar waren. Toch kon trainer Julian op den Dries een redelijk representatief elftal de wei insturen. Toen de scheidsrechter de heer Hans Groenhuijsen uit Almelo een werkende pen had gevonden kon het feest beginnen rond een uur of half drie. En die had de arbiter nodig deze middag.

De openingsfase was rommelig, zoals we dat dit seizoen bij SVVN wel vaker zijn gewend. Beide teams waren zoekende. In de 14de minuut dacht SVVN aan een vrije trap voor hun voor een overtreding, maar de scheidsrechter gaf de vrije trap op zo’n 18 meter recht voor het doel van SVVN aan Kloosterhaar. Er werd een lange muur van spelers van SVVN opgesteld voor de doelman. De vrije trap gaat in de muur, maar de scheidsrechter beoordeeld dat hierbij hands is gemaakt en dus fluit hij voor een strafschop. Jesper de Jong kiest geen hoek terwijl de doelman dat wel doet en brengt hiermee de score op 1-0.

Enkele minuten naar de tegentreffer krijgt SVVN een vrije trap in het verlengde van de linker punt van de zestien. Roy Mulder schiet de bal hard op de kruising boven de kansloze doelman van Kloosterhaar. Ondertussen wordt de sfeer op en rond het veld steeds grimmiger. SVVN is gefrustreerd en reageert dat af op de tegenstander en de scheidsrechter. SVVN zelf staat niet goed en het middenveld van SVVN wordt telkens overlopen door een numerieke meerderheid van de thuisclub.

In de 31ste minuut valt de bal plots voor de voeten van Ahmet Alan. Die bedenkt zich geen moment en vuurt de bal op doel. De keeper bokst de bal uit de doelmond. In de 38ste minuut lijkt het leed voor SVVN nog erger te worden. Een vlotte aanval over rechts wordt afgerond, maar dit schijnt te gebeuren in buitenspelpositie zodat de score “slechts” 1-0 blijft.

Hoewel het spel van SVVN vooral uit toeval lijkt te bestaan krijgt het wel kansen. In de 40ste minuut belandt een voorzet van links in de 5.5 voor de voeten van Marvin Thomas. Deze wordt dermate op reglementaire wijze gehinderd dat hij de bal niet kan drukken en zijn inzet gaat over het doel. Even later is het de thuisclub met een kans op een doelpunt. Een voorzet van links wordt maar net over het doel van keeper Loohuis gekopt. De frustraties komen bij SVVN tot een kookpunt. Men ergert zich aan alles en iedereen waar het geen invloed op heeft. Dit is te zien op het veld, maar ook langs de kant waar de frustraties tot aan de andere kant van het veld luid hoorbaar zijn. Laten we maar zeggen dat het een aandachtspunt is.

Ondertussen gaan de beide teams aan de thee met een 1-0 ruststand. In de rust is SVVN weer genoodzaakt tweemaal te wisselen door blessures. Bas Koedijk en Melvin Morsink verlaten het veld en worden vervangen door Leon Kienhuis en Melvin Arentsen. Wie had gehoopt dat SVVN de frustraties in de tweede helft van zich af gooit komt bedrogen uit. Het wordt alleen maar erger. Het enige positieve aan SVVN waren de invallers die zich ontpopten tot beste spelers aan de kant van SVVN

In de 54ste minuut wordt de bal diep gegeven op Frank Bolink. Die staat buitenspel en de assistent-scheidsrechter geeft een vlagsignaal. Deze wordt echter niet opgemerkt door de scheidsrechter en Marvin Thomas schiet de 1-1 tegen de touwen en op dat moment ziet de scheidsrechter zijn assistent wel. De treffer wordt dan ook, terecht, geannuleerd. In de 58ste minuut krijgt Kloosterhaar weer een kans om de score te verdubbelen. De kopbal gaat echter net over het doel. Het laatste half uur gaat nergens over bij SVVN. Er zit totaal geen lijn in wat ze doen. De frustraties liepen dermate hoog op dat de scheidsrechter regelmatig naar een gele kaart grijpt.

Klossterhaar blijft vrij eenvoudig overeind en scoort nog de 2-0. De treffer wordt echter afgekeurd wederom door buitenspel. Een matige pot eindigt hiermee in een overwinning van de thuisclub. Bij SVVN zijn er genoeg punten waaraan gewerkt kan worden. Want op deze manier kan het nog wel eens een lang seizoen worden. Aan de andere kant heeft SVVN dit seizoen ook al laten zien dat het heel anders kan, dus geen reden om te paniekeren.

Volgende week zaterdag komt OZC naar Nijverdal. De Ommer club staat 4de met 9 punten uit 5 wedstrijden. SVVN heeft 4 punten gehaald en staat 10de. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Wieger Braaksma uit Borne.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Kars ter Avest (80. Rien van Weert); Melvin Morsink (46. Leon Kenkhuis), Ahmet Alan, Roy Mulder; Bas Koedijk (46. Melvin Arentsen), Marvin Thomas en Frank Bolink.

Geel: Bas Koedijk, Alwin Zigterman, Marvin Thomas, Melvin Morsink, Patriz Loohuis en Roy Mulder.