Beleef het donker tijdens de Nacht van de nacht

Datum: 17-10-2018

8.27 uur - Op zaterdag 27 oktober 2018 organiseren IVN Hellendoorn-Nijverdal, Staatsbosbeheer en de Sterrenwacht samen de Nacht van de Nacht. In het hele land worden er activiteiten georganiseerd tijdens deze 14e Nacht van de Nacht. Vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal starten vanaf 19.00 uur wandelingen van ca. 4 kilometer onder begeleiding van 2 gidsen. De wandeling duurt ca 1,5 uur.

 
Tussen 19.30 uur en 20.30 uur kan iedereen, jong en oud, starten met een wandeling. Na aanmelding bij de tent op de Parkeerplaats bij het Buitencentrum wordt u ingedeeld bij een groep. Elke 10 minuten start een wandeling.
Grotere groepen (vanaf 6 personen) kunnen zich van tevoren aanmelden bij Ge Halman (ge.halman@home.nl).
 
Belang van het donker
Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er aandacht gevraagd voor het belang van het donker. Het overmatig en onnodig gebruik van licht heeft grote gevolgen voor de maatschappij, hierbij valt te denken aan gevolgen bij de mens, maar ook dieren, planten en zelfs de economie worden hier negatief door beïnvloed. 
 
Belevenis
Wandelen door een donker bos is een hele belevenis, zeker als je op pad gaat om de natuur te ervaren met al je zintuigen. Het is een mooie kans om de schoonheid van een donker bos te ervaren. Tijdens de wandeling zijn er verschillende posten waar iets te beleven valt, zoals bijvoorbeeld de Sterrenwacht met telescopen. En laat je verrassen door een mooie vertelling, de dieren van het bos, de Historische Kring met een bijzonder verhaal.
 
Kijk voor meer informatie op de site van IVN Hellendoorn-Nijverdal www.ivn.nl/hellendoorn-nijverdal  
Deelname is kosteloos en voor eigen risico. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: