Wedstrijdverslagen Het Ravijn

Datum: 16-10-2018

16:45 uur - Heren 1 van Het Ravijn wint in Rotterdam van SVH en pakt eerste overwinning van het seizoen; Dames 1 makkelijk weekend tegen dames van Waterpolo Den Haag.

 

Heren

De waterpoloheren van ZPC Het Ravijn hebben zaterdagmiddag 13 oktober hun eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Marc van Groen herstelde zich na een slecht begin van de wedstrijd, waarin SVH een 3-0 en 5-2 voorsprong nam.

De mannen van Het Rabijn trokken de wedstrijd in de tweede periode weer recht (5-4), waarna ze in de derde periode de controle in de wedstrijd middels een 8-5 voorsprong overnamen. Deze voorsprong werd in de afsluitende laatste vierde periode niet meer weggegeven, waardoor de Nijverdallers met een 9-7 eindstand de eerste overwinning van het seizoen behaalden. Een mooie overwinning!

Heren 1 speelt aankomend een dubbel in de KNZB beker tegen ZVL-1886: zaterdag 20 oktober om 19:30 uur in Nijverdal en zondag 21 oktober om 15:00 uur in Leiden.

Dames

De waterpolodames, begin deze maand het seizoen gestart met de KNZB bekercompetitie, waren zaterdagavond in eigen huis met maar liefst 23-9 te sterk voor eersteklasser Waterpolo Den Haag. Het team van trainer-coach Jan Mensink, wilde deze wedstrijden volgens speelster Laura Boerdam ook gebruiken om nieuwe tactieken in het spel te brengen en deze in een officiële wedstrijd te laten zien. Ook zondagmiddag wonnen de dames in het Haagse Hofbad met maar liefst 6-20. 

In het weekend van 27-28 oktober spelen de dames voor de KNZB beker tegen WZC uit Zoetermeer, waarna op zaterdag 3 november de Eredivisie voor de dames van start gaat. De Ravijndames spelen dan om 19:00 uur in Het Ravijn sport zorg tegen ZPB Barendrecht. 

Statistieken - Heren (Eredivisie):

SVH -Het Ravijn: 7-9 (5-2, 0-2, 0-4, 2-1)
Doelpunten: Lars Gottemaker 4, Ivar Schilstra 2, Laurens-Jan Schothans, Yoran Loos en Sam Stertefeld.


Statistieken - Dames (KNZB Beker):

Het Ravijn - Waterpolo Den Haag 23-9 (7-1, 5-2, 7-4, 4-2).
Doelpunten: Lot Stertefeld 5, Lieke Klaassen 5, Lisanne Zonder 2, Nienke Bouwmeester 2, Tessa Stutterheim, Laura Boerdam 2, Yasemin Smit 2, Charlotte Mensink, Noa de Vries en Sophie Veldhuis.


Waterpolo Den Haag - Het Ravijn 6-20 (0-6, 3-4, 0-5, 3-5)

Doelpunten: Tessa Stutterheim 4, Yasemin Smit 4, Lisanne Zonder 3, Lieke Klaassen 3, Lot Stertefeld 2, Nienke Bouwmeester, Sophie Veldhuis, Charlotte Mensink en Noa Donker.

 

Heren 1 van Het Ravijn wint in Rotterdam van SVH en pakt eerste overwinning van het seizoen; Dames 1 verpulveren waterpolo dames van Den Haag.

De waterpoloheren van Het Ravijn hebben zaterdagmiddag 13 oktober hun eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer-coach Marc van Groen herstelde zich na een volgens aanvoerder Lars Gottemaker slecht begin van de wedstrijd, waarin SVH een 5-2 voorsprong namen, goed en trokken de wedstrijd in de tweede periode naar zich toe (5-4), waarna ze in de derde periode de controle in de wedstrijd middels een 8-5 voorsprong overnamen. Deze voorsprong werd in de afsluitende laatste vierde periode niet meer weggegeven, waardoor de Nijverdallers met een 9-7 eindstand de eerste 3 wedstrijdpunten van het prille seizoen mee naar Nijverdal namen.

De waterpolodames, begin deze maand het seizoen gestart met een bekercompetitie om de KNZB beker, waren zaterdagavond in eigen huis met maar liefst 23-9 te sterk voor promovenus Waterpolo Den Haag. Het team van trainer-coach Jan Mensink, was volgens Laura Boerdam helemaal niet van plan de bekerwedstrijd tegen de Haagse dames te winnen, maar de wedstrijd vooral te willen gebruiken om nieuwe tactieken in het spel te brengen en daarop in de wedstrijd te oefenen. Het bleek een makkelijke pot waterpolo, die veel vertrouwen gaf voor de zondag, toen men in Den Haag de tweede wedstrijd tegen de ploeg van trainer-coach Jim van Es moest spelen. Deze wedstrijd werd met ..... gewonnen.

De geleerde en geoefende tactieken zijn bedoeld als voorbereiding op de competitie in de Eredivisie die voor de Ravijndames zaterdag 3 november van start gaat.

 

Statistieken:

Statistieken heren:
Rotterdam:
SVH -Het Ravijn: 7-9
Periode standen: 5-2, 5-4, 5-8, 7-9
Doelpunten: Lars Gottemaker 4x, Ivar Schilstra 2x, Laurens-Jan Schothans 1x, Yoran Loos 1x, Sam Stertefeld 1x.

Statistieken Dames beker:

Het Ravijn Waterpolo Den Haag 23-9.
Periode standen: 7-1, 12-3, (5-2), 19-7 (7-4), 23-9 (4-2).
Doelpunten Het Ravijn:
Lot Stertefeld 5x, Lieke Klaassen 5x, Lisanne Zonder 2x, Nienke Bouwmeester 2x, Tessa Stutterheim 2x, Laura Boerdam 2x, Yasemin Smit 2x, Charlotte Mensink 1x,  Noa de Vries 1x, Sophie Veldhuis 1x.
Doelpunten Den Haag:
Iris Ruitenbeek 3x, Julia van der Graaf 2x, Irene de Vreede 1x, Simone Eijk 1x, Esmee Paans 1x, Emilie van Zeggelaar 1x.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: