Nijverdals koppel in SBS6 programma

Datum: 15-10-2018

17.18 uur - Je bruiloft. De mooiste dag van je leven. Maar is die mooie dag ook mooier dan andere bruiloften? Martijn en Lotte Rutgers denken van wel. Zij namen deel aan het SBS6-programma ‘Wie heeft de mooiste bruiloft?’ Aanstaande woensdag is de uitzending waarin het jonge Nijverdalse paar te zien is op TV, 18.30 uur SBS6. 

Maandag tot en met donderdag wordt telkens één bruiloft beoordeeld door de twee juryleden, lifestyle- en bruiloftsdeskundigen Maik de Boer en Anouk Smulders. Zij zijn bij alle bruiloften aanwezig geweest en gaven voor alle onderdelen een cijfer. In de uitzending van vrijdag 19 oktober is te zien hoe de vier bruidsparen terugkijken op hun eigen bruiloft en op die van de andere koppels. Ze horen het jurycommentaar en ook hoeveel ze op elk onderdeel gescoord hebben. Martijn en Lotte maken kan op 5.000 euro. Zij organiseerden het ‘To The Moon and Back festival. “De mooiste dag van onze leven, vonden we zo saai klinken. Vandaar we gekozen hebben voor een festival. We wilden graag een herinnering creëren die we nooit meer vergeten. Of we nu winnen of niet…We hebben een supergave dag gehad”, aldus Martijn Rutgers.
 
Zien? Kijk woensdagavond en vrijdagavond om 18.30 uur naar SBS6.  
 
Foto: Mike Rikken Fotografie
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

D.J. schreef op 15-10-2018

Als de bruiloft de mooiste dag van je leven is dan kan het dus alleen maar weer minder worden, leuk vooruitzicht is dat.

William S. Burroughs schreef op 16-10-2018

Soms vraag je je weleens af of er nog iets is in het leven waar geen competitie in is? Of een plek waar 'de mooiste dag uit je leven' niet saai klinkt maar de lading gewoon dekt. Niet super, episch of mythisch maar gewoon mooi of prachtig. Gelukkig lees ik dat het stel meedoen belangrijker vind dan winnen in dit hele zien en gezien worden. En toch betrap ik mij er op dat ik dit een beetje, wat zeg ik, episch veel betwijfel. Desalniettemin wens ik het bruidspaar een mooie dag en een prachtig leven. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-10-2018

Tja, door suggestie te wekken van mooiste dag in je leven, wordt men in de verleiding gebracht om dan ook maar de duurste jurk, beste fotograaf, mooiste locatie etc. te kiezen.

Han schreef op 17-10-2018

Herman Finkers vertelde vroeger over, werkelijkheid en schijnwerkelijkheid. Die mooiste dag van je leven is dan ook een typisch voorbeeld van schijnwerkelijkheid. Je mooier, rijker en leuker, maar vooral wat Tut ook zegt , je meer voordoen dan je bent. Maar dat weerhoudt me niet om het bruidspaar langs deze weg te feliciteren.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-10-2018

Klopt Han, iedereen heeft een veel te rooskleurig zelfbeeld. Dat is juist nuttig; mensen die tè realistisch over zichzelf denken, worden depressief. Jammer dat werkelijk alles tegenwoordig, volgens de media, spetterend, bijzonder en succesvol moet zijn; bruiloften, partners, vakantie’s, interieurs, kinderverjaardagen, tuinen, banen, uiterlijk, je kinderen etc.. Het valt me op hoe opa’s en oma’s pochen over hoe slim hun kleinkind wel is. De schoonheid van het gewone, imperfecte, ouderwetse krijgt te weinig waardering.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-10-2018

Triest dat adverteerders in competitieve tv-programma’s ons voorspiegelen: Je bent niet goed hoe je nú bent, door onze spullen te kopen, hoor je ook bij de kudde en zullen je ‘vrienden’ jou weer waarderen. B.v. woon- en metamorfose-programma’s; de presentator bekijkt met je vrienden/familie je huidige situatie, zet jou belachelijk, keurt jou af als een paria. Dan zegt hij dat door zijn hulp, jij er weer helemaal bij zult gaan horen. Eind van programma zie je joelende, blije, applaudisserende familie/vrienden met tranen in hun ogen, nú wordt je weer geaccepteerd, als je de juiste rotzooi maar hebt gekocht, is de boodschap.

Geronimo schreef op 17-10-2018

@tut, als je de door jouw aangehaalde, en soortgelijke, programma's bekijkt, heb je toch wel een sneu leven. Zij hebben generlei waarde en voegen niets toe. Kan rustig verklaren, dat ik zulke programma's thuis nog nooit heb gezien. Probleem is dat andere mensen hetzelfde vinden, van de programma's die ik zo nu en dan bekijk.

Han schreef op 17-10-2018

Tut, klopt helemaal wat je zegt. Hetzelfde geldt voor de discussie om bijvoorbeeld puistjes, flaporen of gele tanden weg te foto shoppen. Hoe sneu kan men zijn. @Geronimo, over vele zaken zijn we het niet eens, maar nu moet ik je wel gelijk geven. Dit soort programma's is totaal overbodig, niet nuttig en staan volledig van de werkelijkheid af. Ik kijk er dan ook niet naar.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-10-2018

Commerciële zenders hebben niet de bedoeling om mensen te plezieren. Ze hebben als doel de kijkers te hersenspoelen om producten van de adverteerders en sponsoren te kopen. Tv-serie’s, sportuitzendingen, films, documentaire’s, etc. hebben als doel de ruimte tussen reclameblokken op te vullen.

Geronimo schreef op 18-10-2018

@Han, dat we het vaak oneens zijn, dat is niet erg. Maar daarna kom jij over het algemeen niet verder dan "beledigen". Je geeft geen tegenwoord gebaseerd op feiten. Probeer dat eens of geef toe dat de ander betere argumenten heeft, ondanks dat jij het er niet mee eens hoeft te zijn.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-10-2018

@Geronimo, uit jouw conclusie blijkt dat mensen zich levenslang ontwikkelen. Hoe meer kennis je verwerft, hoe minder behoefte je hebt om je aan te passen aan de regels van de kudde. Wanneer je jong/onervaren bent, en de wereld om je heen maar ingewikkeld vindt, en moeite hebt met je dagelijkse zorgen, is het heel prettig om hulp en veiligheid vanuit de kudde te krijgen. Daar spelen de media op in, je angst aanpraten om buiten de groep te vallen, en meteen de oplossing aan te dragen; kóóp onze overbodige meuk!!! Hoe méér je jezelf ontwikkelt door boeken lezen, informatie van internet te halen, studie, praten met ‘ervaringsdeskundigen’, hoe minder afhankelijk je wordt van anderen, hoe meer jij je eigen leven kunt inrichten en zelf gaat bepalen wat belangrijk is. Daarom zie je verschil in smaak van tv-programma’s, tijdschriften, hobby’s, muziek, boeken. Groepsmensen houden van voetbal, Nederlandstalige muziek, kerst, feesten, Story, Privé, soapserie’s waarin dagelijkse lief en leed wordt besproken. Ook heel leerzaam, hierin zie je hoe anderen problemen aanpakken. Hoogste fase van volwassenheid is je dus los te koppelen van de mening van de groep. Daarom zeggen mensen aan het eind van hun leven ‘ik heb spijt dat ik niet vaker mijn eigen gang ben gegaan, maar teveel hebt aangepast aan anderen’.

William S. Burroughs schreef op 18-10-2018

Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid - Loesje. Prettige dag.

Geronimo schreef op 19-10-2018

@tut, jouw conclusie klopt niet. Als mensen zich meer ontwikkelen, merken we dat de maatschappij beter functioneert met regels. Moet jou zelfs bijzonder aanspreken, aangezien de minder bedeelden, op deze manier een redelijk inkomen hebben (en ik weet dat jij niet alles redelijk vindt). Verder behoord iedereen wel tot een groep en is dus een groepsmens.Tevens is spijt, naar mijn mening, de domste emotie die er is. Je kunt iets toch niet meer terugdraaien, dus het gaat erom dat je er wat van opsteekt en het niet weer doet (lukt mij ook niet altijd).

Uw reactie

Naam:
Bericht: