Sterrencollege over Zwarte Gaten door Dr. Marcel Vonk UvA

Datum: 15-10-2018

11.32 uur - Het heelal spreekt tot de verbeelding en zwarte gaten zijn een blijvende bron van fascinatie. Ze maken de mens nieuwsgierig en angstig tegelijk. In dit sterrencollege legt Vonk uit dat zwarte gaten als natuurkundig fenomeen niet alleen tot intrigerende wetenschappelijke raadsels leiden, maar juist ook de mysteries van het heelal helpen oplossen.

Hij gaat daarbij complexe concepten niet uit de weg  maar legt deze op eenvoudige wijze uit zodat iedereen het kan begrijpen. Het stellen van vragen is daarom onderdeel van dit interactieve Sterrencollege bij de Sterrenwacht.
 
Marcel Vonk heeft over Zwarte Gaten, een prachtig en goed te begrijpen boek geschreven:
“Zwarte Gaten, gevangen in ruimte en tijd”
Een serieus boek dat toch te lezen is zonder kennis te hebben van wiskundige formules.  Op de avond van dit Sterrencollege is een door de auteur gesigneerd exemplaar te verkrijgen. 
 
UvA Marcel Vonk is postdoctoraal onderzoeker en theoretisch fysicus aan de Universiteit van Amsterdam. Naast onderzoeker is hij ook een enthousiast wetenschapspopularisator, dit college is dus speciaal gericht op “dummy’s” die alles willen weten over zwarte gaten.  Het bestuur is erg ingenomen met het feit dat deze wetenschapper en auteur, een Sterrencollege wil geven bij de Sterrenwacht Hellendoorn.
 
Dinsdagavond 23 oktober 
Locatie: Grotestraat 281  Nijverdal
Aanvang 20.00 uur 
Deur open om 19.30 uur
Entree:  volwassenen € 8,00    
Kinderen tot 14 jaar € 4,00 
Donateurs gratis
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: