Vragen inzake openbaar toilet in het centrum van Nijverdal

Datum: 15-10-2018

09:57 uur - De fractie van van Lokaal Hellendoorn heeft vragen gesteld aan het college van B&W inzake een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal. Hieronder de brief:

Betreft: openbaar toilet in het centrum van Nijverdal

Geacht College,

Hellendoorn, 15 oktober 2018.

De gemeenteraad van Hellendoorn heeft op 6 februari 2018 op initiatief van de‘voorgangers’ van Lokaal Hellendoorn een motie ‘vreemd aan de orde v.d. dag’ aangenomen inzake een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal, waarin wordt opgeroepen tot het volgende:

  •   onderzoek te doen naar een geschikte, centrale locatie, in de buurt van het station, voor het realiseren van een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal, welke 24/7- én rolstoel toegankelijk is,

  •   onderzoek te doen naar de financieringsmogelijkheden van deze voorziening,

  •   daarbij te kijken of er deels gefinancierd kan worden uit de Salomonsongelden ivm

    de rolstoeltoegankelijkheid,

  •   ondernemers, het gehandicaptenplatform en de ouderenbonden te laten

    participeren in het bepalen van een geschikte locatie voor een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal.

    College, wat is de stand van zaken in deze motie? Wat betreft de financiering van het object, kunnen we in de begroting 2019 zien, dat er in de reserve Salomonsonhuis/zorgpunt eenbudget van € 164.000,-- zit. Ons inziens, zou een deel van het object hieruit gefinancierd kunnen worden, daar het een toegevoegde waarde heeft voor de gehandicapte medemens en daarmee de doelstelling (project binnen het kader zorg) van deze reserve wordt behaald.

    Wij verzoeken u op bovenstaande te reageren tijdens raadsvergadering van 30 oktober aanstaande en tevens het gehandicaptenplatform en de ouderenbonden van de stand van zaken op de hoogte te brengen.

    Met vriendelijke groet namens Lokaal Hellendoorn,

    Hetty Ligtenberg-Grondman Thea ten Have
    Annemarie Dubbink.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: