Lezing over de wolf. Het is niet de vraag of hij komt, maar de vraag wanneer hij komt!

Datum: 11-10-2018

12:12 uur -  Donderdagavond 22 november 2018  geeft Roel Korbee in het BuitenCentrum De Sallandse heuvelrug van Staatsbosbeheer Grotestraat 281 in Nijverdal  een lezing over de wolf. De wolf staat de laatste jaren regelmatig in de belangstelling, met name omdat er een aantal waarnemingen zijn geweest in Nederland en in het grensgebied van Nederland en Duitsland. 

 

 

Roel Korbee volgt de terugkeer van de wolf in West Europa al langere tijd. Mede door zijn kennis en ervaring geeft hij regelmatig voor en namens Staatsbosbeheer, ook in de landelijke media, bericht en voorlichting over de wolf. Mede door de inspanningen van Roel is bevestigd dat het echt een wolf was die in het jaar 2016 een bezoekje aan Beuningen bij de Lutte  bracht. Daarnaast doet hij in Zweden op persoonlijke titel ook onderzoek. 

 

Het aantal wolven in Duitsland neemt toe. De verspreiding van de wolf is dan ook niet te stuiten. Een uitstapje over de grens naar Nederland zal in de toekomst vaker gebeuren. Wat staat ons te wachten? Wat is de leefwijze van de wolf en welk sociaal gedrag vertoont de wolf? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Wat zijn de uiterlijke kenmerken van een wolf en hoe gebruikt het dier zijn zintuigen?

Op deze en veel andere vragen over de wolf krijgt u tijdens deze avond een antwoord.

 

De deur gaat om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. De kosten voor deze avond zijn € 7,50 inclusief een kop thee of koffie bij ontvangst.  De lezing duurt ongeveer twee uur. U kunt zich opgeven via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/lezing-wolf-salland

 

 

Tegenover het BuitenCentrum aan de Grotestraat 281 in Nijverdal is voldoende parkeergelegenheid.

 

Meer informatie bij BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug T 0548-612711 of via buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

 

 

Staatsbosbeheer BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug. 

Grotestraat 281

7441 GS Nijverdal

T: 0548-612711

 

Kijk ook op www.staatsbosbeheer.nl of www.np-desallandseheuvelrug.nl

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: