Koperensemble BrassO verzorgt concert Muziek onder de Trap

Datum: 11-10-2018

11:55 uur - Koperensemble BrassO verzorgt op donderdag 25 oktober het concert bij Muziek onder de Trap met een gevarieerd programma onder de bezielende leiding van dirigent Bert Sleumer. Het wordt een concert van zeer goede kwaliteit met een hoogwaardig repertoire, waarbij een theatraal tintje niet wordt geschuwd. 

 

Toegankelijk en spectaculair 

Koperensemble BrassO bestaat uit zowel professioneel geschoolde als ook gevorderde amateur-muzikanten onder de muzikale leiding van Lute Hoekstra, jarenlang concertmeester van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. De samenstelling van het ensemble is 4-5 trompetten, 4 hoorns, 4 trombones, bariton/euphonium, 1 -2 bastuba’s en waar nodig slagwerk. Dit ensemble is in de eerste helft van 2017 gestart en werkt sindsdien aan het opbouwen van een kwalitatief hoogwaardig repertoire bestaande uit een mix van toegankelijke/spectaculaire oudere muziek van o.a. Bach, Händel, Gabriëli en Rossini, alsook meer hedendaagse werken zoals van Spark, Whitacre en speciale bewerkingen van traditionals. De voornaamste doelstelling is muzikale kwaliteit, waarbij een theatraal tintje niet wordt geschuwd. Afhankelijk van de aard van een optreden kan op deze manier een passend programma worden samengesteld.
Programma:
Fanfare La Peri    Paul Dukas

Overture from Music For The Royal Fireworks   G.F. Händel (bewerking Elgar Howarth)

Sleep   Eric Withacre  (bewerking Klaas van der Woude)

Jubilee Overture   Philip Spark (bewerking Richard Speentjes)

Otsje Nasj   Traditional (bewerking Douwe Medema)

Four Swiss Tunes    Swiss Traditionals  (bewerking Elgar Howarth)

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: