Heren Het Ravijn spelen gelijk; dames spelen gelijk en winnen fors in tweeluik met UZSC

Datum: 09-10-2018

8.25 uur - De waterpolo eredivisieteams van Het Ravijn hebben het afgelopen weekend weer gespeeld en toch wel aansprekende resultaten behaald. De eerste herenselectie van Het Ravijn speelden hun eerste thuiswedstrijd van het prille waterpoloseizoen. Na het 15-11 verlies van vorige week tegen ZVL Tetteroo, werd zaterdagavond het eerste punt in dit seizoen behaald met de thuiswedstrijd tegen ZV De Zaan.

 
 
Het werd 6-6. Een teleurstellende uitslag voor de ploeg van Marc van Groen. Aanvoerder Lars Gottemaker was na afloop duidelijk in zijn analyse: “We speelden met te weinig overtuiging en in een te laag tempo”.  Zaterdag 13 oktober kunnen de heren laten zien dat ze tot meer in staat zijn. Om 17:00 uur speelt Heren 1 in Rotterdam tegen de heren van SVH. Een wedstrijd die normaal gesproken gewonnen moet kunnen worden.
 
Voor de waterpolodames van Het Ravijn begint de eredivisiecompetitie pas op 3 november. In de maand oktober houden zij zich bezig met een competitie opzet voor de KNZB beker. In dat kader stonden er afgelopen weekend twee wedstrijden tegen het Utrechtse UZSC op het programma. Zaterdag werd in Utrecht begonnen en die wedstrijd eindigde in een 9-9 gelijke stand. Zondag kwamen de Utrechters naar Nijverdal, waar de wedstrijd eindigde in een 14-6 overwinning. Over de wedstrijd van zaterdag oordeelde woordvoerster Laura Boerdam: “We begonnen de eerste 3 periodes erg sterk. Goeie en snelle aanvallen. Speelden overheersend. De laatste periode speelden we onrustig en koste dit ons doelpunten”. Over zondag was ze lovend: “We hebben het als team heel goed gedaan. De uitslag zegt genoeg. Op de juiste momenten hebben we de kansen goed afgemaakt en ons aan de gemaakte afspraken gehouden. Keepster Karlijn Brouwer was hier ook een goede factor in. Ze wist menig aanval te pareren en keepte goed”.
 
Zaterdag 13 oktober spelen de waterpolodames om 19:30 uur thuis tegen SG Waterpolo Den Haag. Een dag later wordt in het Hofbad van Den Haag de return gespeeld. Deze wedstrijd staat gepland om 15:45 uur.
 
 
Statistieken Heren:
Het Ravijn 1- ZV De Zaan 1: 6-6
Periodestanden: 1-2, 4-5(3-3), 5-6 (1-1), 6-6 (1-1)
Doelpunten Het Ravijn: Sander Veltkamp 3x, Yoran Loos 2x en Lars Gottemaker 1x. 
Doelpunten ZV De Zaan: Jesper Aantjes 2x, Torben Vlegels 2x, Erno Snoek 1x en Luca Jovanovic 1x.
 
Statistieken Dames:
Zaterdag 6 oktober 2018 Utrecht:
UZSC 1- Het Ravijn: 9-9
Periodestanden: 2-5, 3-6, 5-8, 9-9
Doelpunten Het Ravijn:  Yasemin Smit 3x, Lot Stertefeld 3x, Nienke Bouwmeester, Tessa Stutterheim, Lieke Klaassen.
 
Zondag 7 oktober 2018 Nijverdal:
Het Ravijn – UZSC: 14-6
Periodestanden: 3-0, 7-1, 12-3 en 14-6.
Doelpunten Het Ravijn: Charlotte Mensink 3x, Lieke Klaassen 3x, Yasemin Smit 3x, Nienke Bouwmeester 2x, Tessa Stutterheim, Lisanne Zonder en Marieke Heerdink allen 1x.
Doelpunten UZSC: Nerida Drewes 4x, Dagmar Genee en Cecil Bas beiden 1x.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: