Gezellig meezingen en meedeinen bij het herfstconcert van Die Regghe Sangers

Datum: 08-10-2018

11.15 uur - Ze bestaan al bijna 20 jaar en zijn niet meer weg te denken uit de Nijverdalse samenleving.  Shantykoor Die Regghe Sangers staat nog steeds garant voor gezellige en sfeervolle optredens. Dat betekent niet dat de leden op hun lauweren gaan rusten, sterker nog: ze willen vernieuwend zijn. Daarom staat op 14 oktober een nieuw evenement op het programma: een meezingmiddag in Noabers Twents Ribhouse & Partycentrum in Hellendoorn. 

Het Nijverdalse zeemanskoor kwam op het idee tijdens een reis naar Siegen, Duitsland. Daar maakten de leden een meezingmiddag mee. Dat bleek zo gezellig en sfeervol dat het koor dit fenomeen graag naar Nijverdal wil halen. “Bij een meezingmiddag kan iedereen wie dat wil meezingen, meedeinen of dansen. Of lekker luisteren met een drankje in de hand. De sfeer is losser dan bij een regulier concert. Als dit aanslaat willen we het idee op meerdere plekken in de gemeente Hellendoorn inzetten”, vertelt Jan Nekkers van Die Regghe Sangers. “We hebben erg veel leden uit Hellendoorn in ons koor, maar treden nauwelijks in het dorp zelf op. Daar moet ook verandering in komen”, vult Johan Nijveld hem aan. 
 
Saamhorigheid
Die Regghe Sangers werd opgericht in januari 1999 door een klein aantal enthousiaste mannen. Zij wilden graag shanty’s en seasongs zingen. Het repertoire van het shantykoor bestaat uit shanty’s, aangevuld met zeemansliederen of lokale liederen verwant aan de zee, haven of visserij. Niet te verwarren met smartlappen of andere Nederlandstalige meezingers. Wereldwijd worden er sinds jaar en dag shanties gezongen. Aan dek klinkt het lied van de zee om het ritme van het werk te begeleiden, in de kajuit om een uitlaatklep te hebben voor vreugde en verdriet. Jan: “Het zorgt voor saamhorigheid en dat hebben wij binnen ons koor ook. De leden van het koor zijn bijna allemaal lid sinds het eerste uur en hebben alles voor elkaar over. We delen lief en leed samen. Een avond zingen, is een avond ontspannen. Hoofd leeg en alleen maar zingen. Heerlijk!”
 
Zangers gezocht
Gemiddeld treedt het koor zo’n dertig keer per jaar op voor het publiek. In deze optredens bestaat veel variatie. Het koor is op zoek naar enkele jongere zangers in de leeftijd tot 60 jaar en zoekt naar een accordeonist en iemand die goed op een viool kan spelen. Geïnteresseerd, kom dan eens kijken bij een repetitie of kom langs op 14 oktober tijdens het meezingconcert. Kaarten voor het meezingconcert zijn te koop bij de leden van het koor en bij Primera in Nijverdal en Hellendoorn. Kaarten kosten 5 euro per stuk. Het concert in Noabers in Hellendoorn begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: