Fijne overwinning SVVN

Datum: 07-10-2018

19.17 uur - SVVN ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Juliana’32 om in de week van haar 90-jarig bestaan op zoek te gaan naar een cadeautje. Dat is geen sinecure. De laatste vier wedstrijden werd van Juliana verloren en de fossielen onder ons wisten mij wijs te maken dat we altijd wel problemen hadden met deze club uit Hengelo. Tijd om daar verandering in te brengen dus.

Nadat scheidsrechter Jan Kremer uit Eibergen voor het begin van de wedstrijd floot, zocht SVVN vrijwel direct de aanval. In de 3de minuut resulteerde dat in de eerste kans. Het schot van Ahmet Alan vanaf de 16 gaat echter hoog over het doel van Juliana. In de 14de minuut volgt de eerste kans voor thuispartij. Een voorzet van links belandt bij een geheel vrijstaande aanvaller. Hij kopt echter naast het doel.

In de 17de minuut krijgt SVVN de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Joost ten Kleij geeft een voorzet van rechts. Marvin Thomas loopt bij zijn tegenstander weg en komt vrij voor de keeper. Zijn schot gaat echter hoog over het doel. SVVN drukt het lichte veldoverwicht nog voor rust uit in een doelpunt. Een vrije trap van rechts. De keeper bokst de bal weg. Arvid Holt brengt de bal opnieuw in het doelgebied en Martijn ter Steege geeft het laatste zetje.

0-1 dus. Juliana krijgt voor rust nog één kans om de stand gelijk te trekken. De vrije trap op 20 meter van de goal wordt door Patriz Loohuis uit de kruising gebokst. SVVN gaat met een voorsprong rustten hoewel de wedstrijd tot dan toe geen winnaar verdiende.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Het is allemaal niet verheffend wat beide ploegen laten zien deze middag. Het is rommelig en beide ploegen grossieren in fouten. De eerste kans van de tweede helft is wel voor de Vladding. Een afgeslagen corner komt bij Melvin Morsink. Hij komt van links, passeert twee man. Zijn schot mist echter kracht om de doelman te verrassen.

In het vervolg van de tweede helft laat SVVN zich terugdrukken. Juliana weet geen echte kansen te creëren. Toch komt daar de onvermijdelijke gelijkmaker zonder van een kans te spreken. Een schot van grote afstand. Het zicht van doelman Loohuis wordt belemmerd en de bal rolt zo in de rechterhoek.

SVVN gaat op zoek naar de overwinning. De ingevallen Johnny Teterissa zet goed door op rechts en legt de bal terug op de eveneens ingevallen Bas Koedijk. De keeper redt stijlvol op zijn schot. Met nog vier officiële speelminuten op de klok wordt Bas Koedijk in de rug gelopen. Roy Mulder gaat achter de vrije trap staan en jaagt het leder vanaf 17 meter in het kruis. Enkele minuten later krijgt SVVN weer een vrije trap, nu iets verder van de goal. Ditmaal schiet Roy net over het doel.

Het blijft spannend met deze marge en de lange blessuretijd, maar uiteindelijk trekt SVVN de overwinning over de streep.
Geen beste pot maar wel drie punten. Daar tekenen we voor. SVVN staat daar waar het graag wil staan: In de middenmoot. Volgende week de thuiswedstrijd tegen VV Bergentheim. Zij verloren gisteren met 0-1 van VV Hellendoorn na twee overwinningen. Geen makkelijke wedstrijd voor SVVN. De aftrap is om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Herman Marschalk uit Enschede.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis, Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Chiel Karkdijk, Kars ter Avest; Joost ten Kleij, Ahmet Alan, Roy Mulder; Melvin Morsink (73. Johnny Teterissa), Marvin Thomas en Arvid Holt (81. Bas Koedijk).
Geel: Ahmet Alan en Joost ten Kleij.