Jochem Santink Sallands kampioen

Datum: 07-10-2018

17.00 uur - Waar een deel van de Lochsprinters aan het rijden was in Brabant, waren er 25 Lochsprinters afgereisd naar Raalte voor de Sallandse kampioenschappen. Het beloofde een heerlijke dag te worden, wat ook bleek na een paar uurtjes, kon iedereen heerlijk in het zonnetje zitten en genieten van de crossers.

 
Voor Lana Jansen of Lorkeers begon de dag niet helemaal goed, tijdens het crossen buiten de baan voor aanvang van de wedstrijd was ze lelijk ten val gekomen en kon gelijk door naar de HAP. Gelukkig kwam ze later nog wel weer om de rest aan te moedigen (en dat terwijl ze de volgende dag jarig was) pechvogel, maar hopelijk toch nog een fijne verjaardag.
 
Bij de jongsten reed Owen jansen of Lorkeers een super race door in de manhes te finishen als 2e, 3e en 4ee, super, door naar de finale.
Jair Tomasoa had wat minder geluk, hoewel hij zijn eerste manche keurig voorop reed en als 2e over de streep kwam, moest hij net voor de 2e manche afhaken wegens materialenpech, heel erg jammer..
 
 
Jochem Santink was ijzersterk vandaag, reed overtuigend voorop in al zijn manches , zijn halve finale was hij sterk weg bij het starthek ook kon hij dit vasthouden tijdens zijn finale rit wat hem de felbegeerde eerste plak bezorgde. Kampioen.
 
Bij de meisjes 6/7 jaar was het voor Amy van de Riet haar eerste kampioenschap en kon mooi wat ervaring opdoen, wat ook goed is gelukt,, trappend van de hoge bult zonder te remmen,, met een 7e plek geen finale maar wel met een goed gevoel naar huis.
Julie Kleen Scholten reed haar rondjes keurig 2-1-2, gelijk door naar de finale, waar ze om en om voorop reed, na een supersterke start reed ze goed voorop, waarna ze toch na de tweede bocht werd ingehaald door de kampioen van die dag.
Ook Danique Dijkman reed ijzersterk door alle rondjes als eerste over de finish te komen.
 
Voor veel Lochsprinters die mooie manches hadden gereden bleek toch een finaleplaats te hoog gegrepen en mochten na de eerste rondjes naar huis.
 
Finale plaatsen waren er voor:
Owen, Anthony, Jochem, Tim, Emiel,, Daan, Timo, Julie, Kim, Danique, en voor de promotieklasse mochten Luuk en Tim ook een finale rijden.
Uiteraard werden ze allemaal goed aangemoedigd door alle Lochsprinter suporters en er werd ook dapper gestreden, mooi om te zien.
Timo was goed op weg maar kwam helaas lelijk ten val tijdens zijn finalerit waardoor een plek bij de beste drie er niet meer inzat.
 
De uitslagen zijn:
Jochem : Sallands kampioen
Julie en Emiel: 2e plaats
Kim: 4e plaats
Daan en Danique: 5e plaats
Timo: 6e plaats
Anthony, Owen Tim, 8e plaats.
Luuk en Tim behaalde in de promotieklasse beiden een mooie 5e plaats.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: