De nieuwe herfstcollectie van Staatsbosbeheer is uit

Datum: 05-10-2018

8.25 uur - Nieuwe verrassende kleuren van felrood tot zachtgeel en van goudgeel tot diepbruin. Ook is er nieuwe lijn met bijzondere geuren: natte aarde, geurig mos..…….. De herfst een mooi moment om naar buiten te gaan.

Bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal zijn er in de herfstperiode verschillende activiteiten voor oud en jong. Laat je verrassen door al het moois dat de Sallandse Heuvelrug in de herfst te bieden heeft.
 
Geniet van herfstbos tijdens een rit met de paardentram of de heideslak. De paardentram rijdt elke woensdagmiddag en de eerste en derde zondag van de maand. De heideslak, een elektrokar, rijdt dagelijks.
Een rondje door het speelbos of het Kabouterpad is ook in de herfstvakantie een feestje. Lekker spelen, eikeltjes en beukenoortjes verzamelen en op zoek naar paddenstoelen én kabouters.
 
Op pad met een natuurgids kan op diverse data. Struin mee en luister naar de verhalen van de natuur, cultuur en geologie van het gebied. Op pad met de(klein)kinderen kan met de bossafari. Dit is een echte ontdekkingstocht voor groot en klein.
 
In het herfstvakantie zijn er ook een tweetal paddenstoelen tochten. Geniet van de verschillende soorten paddenstoelen en luister naar de verhalen uit deze schimmige wereld.
En een ‘diepgaande’ (de grondboor gaat mee) wandeling met als thema de geologie van de Sallandse heuvelrug geeft u een andere blik op het gebied.
Of gaat u liever een keer vroeg óf juist tijdens de avondschemering op pad? Ook dat kan in de herfst.
 
De Sallandse Heuvelrug biedt bergen aan natuur. Je kunt er niet omheen.
 
Informatie: BuitenCentrum aan de balie of telefonisch 0548-612711
Voor meer informatie en het boeken van activiteiten: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 06-10-2018

Natte aarde en geurige mos. Waarschijnlijk is SBB in de war. Het is kurkdroog, staan weinig paddestoelen en mos is ver te zoeken. De herfstkleuren zijn wel prachtig.

Uw reactie

Naam:
Bericht: