Hellendoorn teleurgesteld in besluiten N35 ter hoogte van Haarle

Datum: 04-10-2018

16:12 uur - Woensdag 3 oktober hebben bestuurders van Rijkswaterstaat, Provincie Overijssel en de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Dalfsen een aantal besluiten genomen met betrekking tot het verkeersveilig maken van de N35 tussen Zwolle en Nijverdal. Voor het traject ter hoogte van Haarle betekent dit dat de onderzochte maatregelen niet worden uitgevoerd wegens financiële en technische belemmeringen.

 

 

Dit tot grote teleurstelling van wethouder Jelle Beintema.

Omdat er wel degelijk iets moet gebeuren hebben provincie Overijssel en gemeente Hellendoorn nu het initiatief genomen tot een breder onderzoek dat buiten het kader van het project valt.

In december 2017 hebben de verschillende bestuurders opdracht gegeven de plannen van Plaatselijk Belang Haarle uit te werken tot een voorlopig ontwerp en onderzoek te doen naar de verkeerseffecten en uitvoerbaarheid ervan. De plannen gingen over het met verkeerslichten beveiligen van het kruispunt Stationsweg - N35 en het omvormen van het kruispunt Tunnelweg – N35 tot een bajonetkruising.

Uit dit onderzoek is gebleken dat deze plannen - met name door de snel toenemende verkeersintensiteit onvoldoende bijdragen aan de verkeersveiligheid. Ook alternatieve oplossingen bleken binnen de (financiële) kaders van het project niet haalbaar.

De provincie Overijssel en de gemeente Hellendoorn benadrukken het belang van een veilige situatie voor dit deel van de N35 en hebben daarom nu het initiatief genomen voor een breder onderzoek naar een toekomstbestendige oplossing voor het wegvak tussen Haarle en Nijverdal.

Jelle Beintema: “We zijn teleurgesteld over het besluit, dat betekent dat we op dit moment minder kunnen betekenen voor de inwoners van Haarle dan we willen, ondankshet feit dat we een garantstelling van € 2 miljoen hadden gereserveerd. Maar daartegenover zijn we blij dat we de provincie aan onze zijde vinden in de overtuiging dater alternatieven moeten komen en dat we nu gezamenlijk een breder onderzoek starten.”

Maandagavond 8 oktober om 21.00 uur wordt de gemeenteraad van Hellendoorn in een openbare bijeenkomst door de wethouder bijgepraat.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Def schreef op 04-10-2018

nee

Han schreef op 06-10-2018

Misschien wordt het eens tijd om door te pakken met die N35. 2x2 vanf Wierden naar Wijthmen. N35 bij de beide afslagen van verhogen, zodat het afslaand verkeer er onderdoor kan. Tunnel in Nijverdal heeft zich bewezen, dus onder Marienheem kan er ook een onderdoor.

Han schreef op 06-10-2018

Beide afslagen van Haarle bedoelde ik.

Gerard schreef op 07-10-2018

Hoeft niet moeilijk te zijn,meer een centen kwestie zeg maar geschat een miljoen euro de kilometer + wat tunnels word een flinke som geld.

Han schreef op 07-10-2018

Kan wel zijn Gerard. Traject Almelo-Wierden is al jaren klaar. Zwolle-Wijthmen is inmiddels ook geregeld. Alles daartussen is een groot drama. Als de N35 volledig klaar is, wordt de A1 en A50 ook nog eens ontlast.

Uw reactie

Naam:
Bericht: