Podiumplaatsen voor de Lochsprinters

Datum: 01-10-2018

18:50 uur - Bij temperaturen net boven het vriespunt vertrokken er 54 Lochsprinters deze zaterdag naar Klazienaveen voor de derde wedstrijd van dit B-seizoen. Gelukkig bracht de zon in de loop van de ochtend aangenamere temperaturen met zich mee.

Al bij de training bleek de trippel op het eerste stuk bij een flink aantal rijders voor problemen te gaan zorgen. Er hadden dan ook al voor aanvang van de wedstrijd een aantal valpartijen plaats gevonden. Gelukkig konden wel alle rijders zonder schade aan de wedstrijd beginnen.

Net voor 10.30 uur nam Cencia Waaijenberg namens de NFF nog even het woord om Harry en Marga Reimink even in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun jarenlange inzet als respectievelijk trackmanager en binnenjury bij ontelbaar veel wedstrijden. Harry en Marga gaan helaas afscheid nemen en deden vandaag hun laatste districtswedstrijd als “officials”. Tevens werd er opgeroepen ofer nog leden/ouders zijn die er wat voor voelen om deze functie over te gaan nemen ( wie zich geroepen voelt kan zich hiervoor aanmelden via de eigen club...dan wordt het balletje vanzelf weldoorgespeeld).

De eerste manche kon aanvangen. Bij de jongens 7 ging Lasse Alberink er inderdaad op de beruchte eerste trippel af. Hij stapte gelukkig weer op de fiets en eindigde deze manche door zijn val als 5e.

Julie Kleen Scholten reed een hele goede wedstrijd bij de meisjes 6-7, met allemaal 1-tjes achter haar naam. Ondanks dat ze de schrik nog een beetje in de benen had , nadat haar broer afgelopen donderdag hard onderuit is gegaan tijdens een training, waarbij hij zijn bovenarm en elleboog lelijk heeft gebroken. We wensen Dean vanaf deze plek natuurlijk veel beterschap toe!

Bij de jongens 13 maakte Nathan Damsteeg heel mooi gebruik van de ruimte die hij in de laatste kombocht kreeg , door zijn concurrent heel mooi te kruisen.
Ook Danique Dijkman liet bij de meisjes 12-13 zien deze techniek goed te beheersen door in diezelfde kombocht een concurrent voorbij te steken. Ook deze dame reed een hele goede wedstrijd vandaag.

Bij de jongens 15-16 kreeg Julian Bruggeman het op het laatste stuk wat lastig, waarbij hij naast de baan werd gereden. Gelukkig wist hij zijn fiets rechtop te houden en kon hij alsnog 4e finishen.

In de halve finale kreeg ook Sem Borkent het lastig bij de jongens 10. In de strijd om een 4e en 5e plek leek zijn concurrent van de koers af te wijken waardoor Sem net voor de finish naast de baan terecht kwam en als 5e de finishlijn passeerde. Na tussenkomst van de trackmanager mocht hij echter toch door naar de finale.

De 11-jarige jongens maakten het in de halve finale wel spannend door met 3 Lochsprinters aan het starthek te verschijnen. Gelukkig mochten ze na een verwoede strijd alle 3 door naar de finale.

In de finalerondes mochten er maar liefst 31 Lochsprinters van start gaan.
Dave van Gemert reed bij de cruisers een paar hele goede manches, die hij alle 3 winnend wist af te sluiten. In de finale eindigde hij op een mooie 3e plek!

Jasper Kogelman liet bij de jongens 8 zien dat je niet persé jarenlange ervaring hoeft te hebben om toch goed mee te kunnen komen. Deze redelijke nieuwkomer fietste zijn manches keurig 3 x als 2e en eindigde in zijn finale op een hele mooie 3e plek!

Bij de jongens 11 maakte Liam JansenofLorkeers het nog even heel erg spannend. Hij startte super sterk, maar moest na de eerste kombocht toch 2 plaatsjes laten schieten. Hij knokte zich echter keurig terug en kon bij de voorlaatste kombocht zijn concurrent prachtig weg blokken waardoor hij alsnog als eerste wist te finishen.

Helaas had Wouter van Os minder geluk en ging hij in zijn finale race onderuit nadat hij in de voorhoede in de verdrukking kwam. Helaas was het gat daarna te groot om nog dicht te fietsen en moest hij met een 8e plek genoegen nemen.

De resultaten van deze dag, 15 podiumplaatsen voor de Lochsprinters:

Dave van Gemert ( cr) 3

Lana JansenofLorkeers (j/m 4-5) 2 Nils Blikman (j/m 4-5) 3

Jasper Kogelman (J8) 3 Jaïr Tomasoa (j9) 3

Liam JansenofLorkeers (j11) 1 Lars Timmer (j11) 2

Emiel Ravenshorst (j13) 1 Sem van Heun (j14) 2

Timo Hissink (j17+) 2 Tom van Heun (j17+) 3

Julie KleenScholten (m6-7) 1 Kim Kuilder ( m8-9) 3 Danique Dijkman (m12-13) 2 Simone Hissink (m14+) 1

Na het verrijden van de Open Klasse mocht er nog één beker mee met de Lochsprinters. Jochem Santing wist de eerste plek te behalen bij de J/M 8-9/9-19

De volgende Districtswedstrijd vindt plaats op 13 oktober in Haaksbergen.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: