Sterrenwacht Hellendoorn: Dag van de Wetenschap

Datum: 01-10-2018

14.17 uur - Zaterdag 6 oktober is het de Dag van de Wetenschap. Ook dit jaar doet de Sterrenwacht Hellendoorn weer mee aan dit landelijk evenement van NEMO-Kennislink voor met name de jeugd tussen 8 en 18 jaar. Kom en neem een kijkje achter de schermen van de sterrenwacht en dat deel van de natuurkunde dat in verband staat met astronomie. 

Universiteit Twente doet mee!
Geniet van het fantastische programma dat de Universiteit Twente en de Sterrenwacht Hellendoorn hebben samengesteld.
  
“Science on Tour” is een verzameling kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende of intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen.
Hoe kun je iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een ballon gevuld met lucht langzaam leeg? Tijdens een Science on Tour nemen studenten van de Universiteit  Twente, kinderen en andere belangstellenden mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen. De experimenten zijn zodanig vormgegeven dat ze de bezoeker verleiden tot meedoen en vragenstellen.
 
Astronomische Proefjesfabriek
De vrijwilligers van de sterrenwacht nemen je mee naar de Astronomische Proefjesfabriek, een succesvol en leerzaam “multi proefjesevenement” voor de jeugd. 
Zo is er een eetbaar zonnestelsel of kijk wat je allemaal kunt doen met laserlicht en spiegels. Dat en nog heel veel meer valt allemaal te beleven in de Astronomische proefjesfabriek. 
 
Koepel en Planetarium open: natuurlijk er is gelegenheid om een kijkje te nemen in de grote  koepel..  Er zijn demonstraties met de telescopen, kijk en luister naar de zon via de zon- en radiotelescopen van de sterrenwacht. Ook het spannende planetarium is open.  
 
Open dag. 
Zet zaterdag 6 oktober alvast in je agenda. Kom net als veel anderen naar de Dag van de Wetenschap bij de Sterrenwacht Hellendoorn van 10.00 tot 14.00 uur In het Buitencentrum, Grotestraat 281 Nijverdal 
 
Toegang is gratis !
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: