Heren het Ravijn hebben een valse start

Datum: 01-10-2018

8.29 uur - De waterpolo heren van Het Ravijn zijn afghelopen weekend begonnen met de competitie in de Eredivisie waterpolo. De ploeg van debuterend trainer-coach Marc van Groen trad in Leiden aan tegen fusieclub LZ 1886. Een onwennig begin in de eerste periode zorgde voor een 5-1 achterstand, die niet meer bleek te dichten. Het werd uiteindelijk 11-15 voor thuisploeg LZ 1886.

Toch zijn er lessen uit het duel in Leiden getrokken. Aanvoerder Lars Gottemaker: “ De tweede helft van de wedstrijd hebben we beter gespeeld met meer overtuiging. Deze kleine nederlaag pakken we en we zien genoeg aanknopingspunten waar we aan kunnen werken."
 
Dat mogen de heren aanstaande zaterdag 6 oktober dan laten zien in de eerste thuiswedstrijd van het prille seizoen.  Zaterdag spelen ze om 19:30 uur in het eigen Ravijnbad tegen het Zaandamse ZV De Zaan. De Zaandammers wonnen de openingswedstrijd vorige week met 3-13 van SVH. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden aanstaande zaterdag.
 
De waterpolodames van Het Ravijn starten de maand oktober het seizoen met louter bekerwedstrijden. Teweten tegen UZSC,, waterpolo Den Haag, en SG WZC Zoetermeer. Zaterdag 6 oktober, onderleiding van de bij de club teruggekeerde Jan Mensink staat in Utrecht de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen UZSC Zaterdagavond om 21:45 uur (ja echt kwart voor 10!!), spelen de Ravijndames. Een dag later, zondag 7 oktober vindt de returnwedstrijd plaats in ons eigen Ravijnbad. Deze wedstrijd staat gepland om 16:15 uur in de middag. U bent van harte welkom om onze Eredivisieteams aan te moedigen. Ze kunnen uw steun goed gebruiken.
 
Statistieken Heren:
LZ 1886 – Het Ravijn: 15-11
Periodestanden: 5-1, 9-3, 12-6, 15-11
Doelpunten: Lars Gottemaker 3x, Ivar Schilstra 3x, Sander Veltkamp 3x, Emiel Wouters 2x
 
Foto: Wim Beunk
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: