SVVN verliest eerste thuiswedstrijd

Datum: 30-09-2018

17.53 uur - Zaterdag 29 september mocht SVVN aantreden tegen Voorwaarts. Onder ideale voetbalomstandigheden werd om 14:30 uur afgetrapt voor deze onderlinge ontmoeting. De fluitist luisterde naar de naam Paul van Koolwijk en hij moest helemaal van onder Arnhem komen voor deze wedstrijd. Respect.

Voorwaarts had de eerste wedstrijd thuis verloren van kampioenskandidaat PH terwijl SVVN de punten deelde met collega middenmoter VV Mariënberg. SVVN speelde voor het eerst in het nieuwe tenue dat een retroshirt is ter nagedachtenis aan het 90-jarig jubileum. De gasten lieten zich vanaf de meet zien. In de 6de minuut kreeg het al zijn eerste grote kans. Een voorzet van rechts belandt bij de tweede paal bij Lars Bove van de gasten. Die heeft de bal voor het intikken, maar vindt de voeten van doelman Patriz Loohuis op zijn weg naar succes.

In de 13de minuut benut de thuisclub wel direct zijn eerste kans. De jonge doelman Berghuis van de gasten oogt onzeker maar bokst in de nabijheid van twee aanvallers de bal weg. Vanaf een meter of tien rechts van het doel jaagt Melvin Morsink de bal in de kruising. Lang kan SVVN echter niet van deze voorsprong genieten. SVVN brengt de gasten in het zadel door vanaf het middenveld volkomen onnodig de bal verkeerd terug te spelen. Een aanvaller neemt het cadeautje dankbaar in ontvangst. Patriz Loohuis redt fabuleus op de inzet van de aanvaller, maar gaat daarop in de fout om de aanvaller bij de achterlijn in zijn zestien een duw te geven. De logische penalty is het gevolg en wordt resoluut benut door de ervaren Gert Dogger: 1-1.

Na de tegentreffer recht SVVN de rug en krijgt het twee kansen om opnieuw op voorsprong te komen. In 24ste minuut is er een uitbraak met een diepe bal op rechts. Doelman Berghuis van Voorwaarts is net eerder bij de bal dan Melvin Morsink en voorkomt daarmee een tegentreffer. In de 28ste minuut krijgt SVVN een corner op rechts. De keeper tast misen de bal komt op links bij Arvid Holt die de bal echter ongecontroleerd hard en hoog overschiet.

De wedstrijd is aardig in evenwicht alhoewel Voorwaarts misschien licht de betere ploeg is. Bij SVVN oogt het allemaal erg rommelig en de spelers van Voorwaarts weten de spelers elkaar net wat beter te vinden. In de 44ste minuut krijgt Voorwaarts een corner van rechts. De bal belandt in de buurt van de strafschopstip op het hoofd van Mauro Slatius die de bal ongehinderd in de linkerbovenhoek knikt.

1-2 is ook de ruststand. De wedstrijd kan echter nog alle kanten op in de tweede helft. In de rust past SVVN een dubbele wissel toe. Delano Papilaja en Roy Mulder blijven in de kleedkamer achter. Zoals wel meer spelers zijn ze wat verzwakt door ziektes. Delano Burnama en Joost ten Kleij zijn de vervangers. De tweede helft kent eenzelfde spelbeeld als de eerste en krijgt kansen om met een doelpunt de wedstrijd in het slot te gooien. De grootste is in de 50ste minuut als invaller Michel Lensen een open kans krijgt. Keeper Patriz Loohuis is al uitgeschakeld als hij de bal op de rug van Martijn ter Steege mikt en zo de bal naast het doel ziet gaan.

In de 57ste minuut krijgt SVVN een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel na een duwfout op Marvin Thomas. De inzet van Melvin Morsink lijkt houdbaar maar de bal gaat links van de muur in de linkeronderhoek. Ook na de nieuwe gelijkmaker blijft de club uit “De Wieke” de licht betere ploeg. Met nog een kwartier op de klok komt Voorwaarts opnieuw op voorsprong. In eerste instantie wordt de aanval van Voorwaarts nog gered, maar in de rebound is het opnieuw Gert Dogger die ongehinderd en simpel het net mag vinden: 2-3.

Hierna komt de naderende overwinning van Voorwaarts eenmaal in gevaar. Een aanval over links komt plotseling voor de voeten van Melvin Morsink die de bal nipt voorlangs het vijandelijke doel schuift. Zo eindigde de eerste thuiswedstrijd in een 2-3 nederlaag. Een gelijkspel had vanmiddag tot de mogelijkheden gehoord, maar als er één ploeg recht had op een overwinning dan was het Voorwaarts. SVVN oogde niet fit door de zieke spelers. Maar buiten dat kan en moet het beter bij SVVN. Daar moet aan gewerkt worden. Maar de potentie is er wel.
Volgende week zaterdag reist SVVN af naar Hengelo voor de ontmoeting met Juliana’32. De wedstrijd op Sportpark Groot Driene begint om 14:30 uur en wordt geleid door scheidsrechter de heer Jan Kremer uit Eibergen.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja (46. Delano Burnama), Johnny Teterissa; Melvin Hulsman, Ahmet Alan, Melvin Morsink; Roy Mulder (46. Joost ten Kleij), Marvin Thomas en Arvid Holt.