Samenwerking Reggesteyn en Landgoed de Uitkijk

Datum: 19-09-2018

12:54 uur - Woensdag 18 september zijn de leerlingen van klas 3 VMBO TL op bezoek geweest bij Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn. De leerlingen krijgen op school de opdracht om een eigen 'fictief" hotel op te starten en om van daar uit allerlei verschillende activiteiten te organiseren.

Als je een hotel wilt starten is het wel handig om te zien hoe een hotel draait.Woensdagmiddag waren de 60 leerlingen van klas 3 van harte welkom bij "de Uitkijk". Eigenaresse Helen Kijftenbeld ontving de leerlingen in een prachtige zaal waar ze de jongens en meiden een aantal tips gaf omtrent ondernemerschap. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. Klas 3 mocht alle facetten van de hotellerie bekijken en meemaken.

Bedden opmaken in 10 minuten, tafels dekken, drankjes serveren, gerechten samenstellen en natuurlijk ook proeven waren onderdelen die speciaal door "de Uitkijk" waren opgezet voor Reggesteyn.

Alles was in wedstrijdvorm. Er vielen zelfs prijzen te verdienen.

Al met al was het een zeer leerzame dag en hebben de leerlingen een beter beeld van een hotel en de horeca. In het kader van loopbaanbegeleiding zijn leerlingen op Reggesteyn bezig met het ontdekken waar hun kwaliteiten liggen. Dit past daar natuurlijk heel goed bij.

Reggesteyn wil Helen en Lars Kijftenbeld en het personeel van "Landgoed de Uitkijk" hartelijk danken voor de gastvrijheid.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: