Wie heeft goede ideeën om onze vrijheid te vieren?

Datum: 19-09-2018

12:37 uur - Wie heeft goede ideeën om onze vrijheid te vieren? Op deze vraag van de kerngroep ‘75 jaar Bevrijding gemeente Hellendoorn’ zijn al vele leuke reacties binnengekomen. Inwoners zitten vol enthousiasme om allerlei activiteiten te organiseren in het kader van 75 jaar vrijheid. 

 

 

In 2020 is het namelijk 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Ook in Nijverdal laten de ingrijpende gebeurtenissen in de WOII tot op heden diepe emotionele sporen na. Daarom is het goed om te blijven herdenken en om de vrijheid te vieren. Dat is ook in deze tijd niet altijd en overal vanzelfsprekend. Het komende lustrum is bijzonder. Dit is het laatste lustrum waar nog mensen bij zijn, die de oorlog zelf hebben meegemaakt. Een reden om extra stil te staan bij alle gebeurtenissen in WOII. Het kernteam wil graag met alle inwoners van de gemeente een activiteitenprogramma samenstellen. Deze vinden grotendeels plaats in de periode dat onze gemeente ook werd bevrijd 75 jaar geleden, van 9 april tot en met 5 mei 2020! Hoewel er al vele leuke plannen zijn ingestuurd, is het nog steeds mogelijk om een activiteit aan te melden. 

 

Wie heeft goede ideeën om onze vrijheid te vieren? Om samen met ons na te denken over de invulling van het vieren van 75 jaar vrijheid in onze gemeente, nodigen we u van harte uit: maandag 24 september om 19.30 uur in het Memory Museum aan de Grotestraat in Nijverdal. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar: 75jaarvrijheidhellendoorn@gmail.com

(o.v.v. naam, aantal personen en de organisatie waarbij u betrokken bent. Op persoonlijke titel mag natuurlijk ook.)



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: