Bekendmaking nieuwe cultuurburgemeester gemeente Hellendoorn

Datum: 14-09-2018

9.26 uur - Op vrijdagavond 21 september krijgt nieuw talent op het gebied van muziek- en podiumkunsten uit de gemeente Hellendoorn de kans om ontdekt te worden tijdens het Open Podium in het ZINiN Theater. Ook wordt tijdens deze avond bekend wie de nieuwe cultuurburgemeester van Hellendoorn wordt. De avond wordt georganiseerd vanuit het talentprogramma Ingenium in samenwerking met de CultuurCaravaan. 

 
Het programma van de avond
19:00 uur: inloop
19:30 uur: opening door cultuurwethouder Anja van den Dolder
19:45 uur: bekendmaking van de nieuwe cultuurburgmeester
20:00 uur: ruimte voor nieuw talent
21:00 uur: afsluiting 
 
De huidige cultuurburgemeester Johan Kampman is de gastheer van de avond. 
 
Nieuw talent 
Het nieuwe talent dat zich op deze avond gaat voorstellen aan het grote publiek is inmiddels bekend! De bands Full House en BB Moos, het duo MARVELOUS en soliste Sarah Hemmink laten op deze avond zien wat ze kunnen.
 
Cultuurburgemeester
De afgelopen weken is er al veel gespeculeerd over de nieuwe cultuurburgemeester. Is het een hij of een zij. Hoe oud zou hij/zij zijn en op welke manier is deze persoon betrokken bij cultuur. Wat we nu al kunnen zeggen is dat het een persoon is die al vele uren heeft gepresenteerd en houdt van gitaar spelen. 
 
Gratis entree
Bent u benieuwd naar dit nieuwe muzikale talent en kunt u niet wachten om de nieuwe cultuurburgemeester te ontmoeten? Kom dan langs! De entree is gratis. 
 
Ingenium 
‘Ingenium’ is een talentontplooiing- en ontwikkelingsprogramma op het gebied van muziek- en podiumkunsten. Het doel is om jonge talenten te herkennen en te ondersteunen in hun talent. Het programma duurt nog tot 2020 en wordt namens de gemeente Hellendoorn uitgevoerd door ZINiN. 
 
CultuurCaravaan 
Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om de verdeling van het cultuurbudget bij de inwoners neer te leggen. Via een oproep hebben honderd inwoners onder de noemer ‘de Bonte Honderd’ aangegeven welke culturele activiteiten moeten blijven, zoals de bibliotheken, het theater, maar ook het huis van Sinterklaas. Ook heeft de Bonte Honderd aangegeven waar nog meer aandacht voor nodig is. Inwoners zien graag dat er een muziekkoepel in Nijverdal komt, een podium voor amateurkunst en een muziekstudio en oefenruimte voor bandjes. Allemaal ideeën die nu nog werkelijkheid moeten worden. Tijdens het Open Podium gaat het team van de CultuurCaravaan graag in gesprek met enthousiastelingen, zodat deze geweldige ideeën werkelijkheid gaan worden. 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 14-09-2018

Dat blijft wel overzichtelijk met 2 burgemeesters want een nachtburgemeester lijkt mij in de gemeente Hellendoorn overbodig zo niet zinloos. Prettige dag.

Hennie schreef op 14-09-2018

Wanneer wordt de gewone naam van een reactie geleverde persoon bekend gemaakt.

William S. Burroughs schreef op 15-09-2018

Aan Hennie. Hennie of William, wat maakt het uit? Prettige dag.

Geronimo schreef op 15-09-2018

@Hennie, jij hebt de loden Loeki gewonnen. Ik weet niet wie WSB is, maar in elk geval een man, maar ik weet ook niet wie Hennie is. Ken vele Hennie's van beide geslachten (ja, ik doe niet mee, met dat gender-neutrale gelul of hoe het allemaal heten mag, indien een ieder maar lekker in zijn vel zit). PS Geronimo was een Apache.

Uw reactie

Naam:
Bericht: