ZINiN start met nieuw project: BreinReis

Datum: 14-09-2018

9.19 uur - ZINiN kondigt vol trots een nieuw concept aan; BreinReis! BreinReis is de nieuwe loot aan de ZINiN-stam, die u nog niet kende. Met BreinReis wil ZINiN u meenemen op het pad van nieuwe kennis, inzichten en ervaringen. Het project heeft een breed aanbod van theatercolleges, inloopspreekuren, cursussen en workshops om u zelf nog verder te kunnen ontwikkelen.

Het doel van BreinReis is op een leuke manier wijzer te worden en zo uw kennis te verbreden. ZINiN nodigt iedereen uit om deze reis met hen aan te gaan!
 
Veranderende rol bibliotheek
BreinReis is mede dankzij de veranderende rol van de bibliotheek ontstaan. Bij de bibliotheek is het accent van de boeken uitleenfunctie steeds meer verschoven naar een educatieve en informerende functie van mensen, waarbij ook de amusementsfactor een rol gaat spelen. Na de start van het project kan men een keuze maken uit een ruim aanbod om het eigen brein aan te scherpen. Deze bijeenkomsten worden gehouden op verschillende locaties zoals De Smidse, de ZINiN Bibliotheken, het ZINiN Theater en de theaterfoyer. De bijeenkomsten zijn divers. Een voorbeeld hiervan is de ‘18 minuten man’ die u binnen 18 minuten meeneemt naar de wereld van wetenschap geschiedenis en cultuur. Daarnaast biedt ZINiN ook cursussen aan zoals fotografie, robotica of programmeren. We gaan diverse inloopspreekuren houden, waar u terecht kunt met al uw vragen. Denk hierbij aan inloopspreekuren voor belastingaangifte, reizen met het openbaarvervoer (OV), WhatsApp en solliciteren. Ten slotte is er ook online een aanbod van cursussen, die voor bibliotheek-leden gratis te volgen zijn. 
 
Weerman Peter Kuipers Munneke over klimaatverandering
Op 25 september bijt Peter Kuipers Munneke de spits van het nieuwe project af met een college over klimaatverandering. Peter Kuipers Munneke is bekend als weerman bij de NOS. Hij heeft een grote kennis van het weer, maar ook op het gebied van klimaatverandering is hij een autoriteit. Hij promoveerde op onderzoek naar het klimaat in de poolgebieden en ging daarvoor op expeditie naar Antarctica, Groenland en Spitsbergen. In het college van Kuipers Munneke leert u alles over verschillende klimaten en bijhorende weersomstandigheden. Reserveer uw kaarten via zinin.com en de reis begint!
 
Benieuwd geworden?
Bent u benieuwd geworden naar de programmering van BreinReis? Kijk dan op www.zinin.com of op www.zininbibliotheek.nl voor het complete aanbod. Ook kunt u hier direct kaarten reserveren! Daarnaast kunt u ook reserveren via de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de VVV/Tourist Info in Nijverdal.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 14-09-2018

Bij veel mensen zit het brein helaas vaak in de onderbuik. Dan reageert men zogenaamd vanuit gevoel maar vaak is het gewoon angst. Neem bijvoorbeeld discriminatie. Dat is gewoon een kwestie van elkaar niet goed genoeg kennen. Daar had minister Blok laatst weer een beetje last van toen hij in plaats van zijn hoofd zijn buik liet spreken. Dat had op zich nog wel gekund ware het niet dat er geen pop in de buurt was. En dan sla je een modderfiguur. Jan Klaassen had het niet meer. Nu denk ik dat het met Blok op de kleuterschool al mis is gegaan. Het kleine Blokje zat waarschijnlijk angstig in de blokkenhoek en schreeuwde VAN MIJ!! Dat verklaard natuurlijk ook zijn latere politieke voorkeur. Maar dat terzijde. Op de vraag wat hij nu met zijn microsomen uitspraak aan moest dacht ik direct stop ze lekker in je genen. Gebruik de onderbuik alleen in het proces van poepen. Oftewel praat geen poep maar wees wijs. Lang leve het brein! Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: