Lisa Franken en Muziek Onder De Trap al vijf jaar een perfecte combinatieDatum: 12-09-2018

13.41 uur - Op donderdag 20 september zal celliste/pianiste Lisa Franken voor de vijfde maal een optreden verzorgen bij Muziek Onder De Trap. En daar zijn de organisatoren trots op. ‘Lisa is een fantastische celliste en pianiste en we zijn vereerd dat zij steeds weer bij ons wil optreden’, laat voorman Ben Völkers dan ook weten. Al sinds haar vijfde jaar speelt Lisa Franken cello en piano. Zij bezocht gerenommeerde conservatoria zoals de Musikhochschule in Keulen, het Conservatorium van Maastricht en het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Haar opleidingen op deze conservatoria sloot zij cum laude af met een Master of Music. Bovendien volgde zij voor de cello aanvullende opleidingen aan de bekende Tibor Varga Academie te Sion (Zwitserland) en de Kronberg Academy te Kronberg (Duitsland). Verder volgde zij piano masterclasses aan de Salzburger Mozarteum Sommerakademie.
 
Zij won voor haar piano- en haar cellospel talrijke prijzen op internationale concoursen in zowel solo- als kamermuziek. Sinds 1999 is zij met beide instrumenten actief als soliste (ook met orkest) en als kamermusicus. In 2013 was zij plaatsvervangend solocellist bij het orkest van Aken. Als soliste trad Lisa op in diverse West-Europese steden en in Rusland. Sinds 2016 is zij docente voor cello aan de gerenommeerde Anton Rubinstein Academy in Düsseldorf. De in Nederland wonende musicus wisselt tijdens het concert de instrumenten af. Op het programma staan werken van J.S. Bach, J. Brahms, M. Ravel, G. Ligeti, B. Bartok,A. Piazzolla.
 
Het concert van Muziek Onder De Trap in het Huis voor Cultuur en Bestuur start donderdag 20 september om 20.00 uur en de toegang is gratis. 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 15-09-2018

@WSB, of is het tegenwoordig Oliver B. Bommel, een heer van stand. Was er even niet, zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt. Je vond de vorige moeilijk,maar dat is alles wat je niet weet. "She sees my good deeds"., wie o wie.

William S. Burroughs schreef op 15-09-2018

Aan Geronimo. Red Hot Chili Peppers. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 15-09-2018

Aan Geronimo. Ben geen heer van stand en heb weinig met stripboeken. Alhoewel ik de stamgasten altijd wel grappig vond. Prettige dag. Prettige dag

Geronimo schreef op 15-09-2018

@WSB, je bent weer warm gedraaid. Kan ik volgende week weer met het betere werk komen; en dan doel ik op de tekst?

Uw reactie

Naam:
Bericht: