NKC'51 start competitie met moeizame zege op Juventa

Datum: 11-09-2018

9.28 uur - NKC’51 heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 14-12 weten te winnen. Bij de start van de competitie stond een thuiswedstrijd tegen Juventa op het programma, een tegenstander die de Nijverdallers in de afgelopen jaren al vaker zijn tegengekomen.

NKC’51 trad aan met een op meerdere plaatsen gewijzigd team ten opzichte van het einde van vorig seizoen. Een aantal spelers zijn gestopt of op dit moment geblesseerd, maar gelukkig is de selectie aangevuld met een talentvolle groep junioren en twee heren van buitenaf. Ook trainer/coach Gert Schorn is nieuw bij de vereniging. Tijdens de voorbereiding werden er een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar ook was het soms nog zoeken naar afstemming in de nieuwe vakken.

NKC’51 startte de wedstrijd goed en wist al snel een lichte voorsprong te pakken. Deze werd gedurende de hele eerste helft vastgehouden, maar Juventa bleef nog wel aanhaken en bij rust was het 8-5.
Na rust hadden de Nijverdallers nog steeds een veldoverwicht en was het verdedigende spel goed, maar aanvallend had de ploeg moeite om elkaar en de korf te vinden. Hierdoor kon Juventa ook tijdens de tweede helft bijblijven. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 13-12, maar met een raak afstandsschot werd een minuut voor tijd de overwinning veilig gesteld.