52 Lochsprinters naar Schoonebeek

Datum: 09-09-2018

11.03 uur - Terwijl de gevorderde crossers in Assen aan het rijden waren voor de Nations Cub, waren de Lochsprinters toch nog goed vertegenwoordigd met maar liefst 52 crossers bij het 2e districts wedstrijd in Schoonenbeek. Bij het inrijden kwam Ian Kruiskamp lelijk ten val waardoor zijn manches niet voldoende waren om door te gaan helaas.

De hele dag werd er flink gestreden en iedereen had er blijkbaar zin in vandaag, de manches gingen zonder problemen.
Met een paar nieuwkomers op de baan en 1 die weer terug was van weggeweest.

Zoals altijd mochten de jongste rijders aftrappen, met Lana, Owen en Linne in dezelfde groep was het een mooie strijd om te zien, Lana die steeds mooi in de voorhoede reed met Owen daar vlak achter, Linne kon op deze baan mooi wat ervaring opdoen met haar 2e wedstrijd.
Na de 3 manches mochten ze alledrie door naar de finale waar Lana een prachtige 3e plek veroverde, Owen een 4e en Linne een 6e plaats.
Daarna de beurt aan de cruisers waar het een mooie strijd was onderling, Anthony Jansen of Lorkeers die mooi bij bleef , uiteindelijk vandaag helaas geen plek bij de eerste drie, Dave van Gemert haalde een mooie 2e plek.

Bij de meisjes 6/7 Jaar was het July Kleen Scholten die alle manches als eerste over de finish kwam, ook Kim van Gemert mocht door naar de finale, July reed super voorop en werd net op het nippertje nog snel ingehaald waardoor ze als 2e eindigde.
Bij de jongens 7 jaar waar we met maar liefst 6 rijders werden vertegenwoordigd kwamen lasse Alberink en Senn de Jonge en Lars ter Keurs tot aan de halve finale, Senne en Lasse reden een super halve finale door als 1e te finishen, Lars behaalde een knappe 5e plek, helaas niet voldoende voor een plekje in de finale.
Senne en Lasse streden dapper in de finale, maar kwamen net te kort voor een plekje bij de 1e drie.

Bij de jongens 9 jaar was het ook erg spannend, Sem Borkent bleek een ware bochtenkampioen, heerlijk om naar zijn inhaal acties te kijken, bij de finales bleek Jair de beste van vandaag te zijn door als 1e te eindigen.
Jochem Santink en Lars Jansen of Lorkeers reden keurige manches en mochten ook een finale rijden.
Bij de jongens 12 jaar reed Tim Scharphof zijn rondjes superknap, in de halve finale kwam hij als 2e over de streep mede door een hele mooie inhaalmanoeuvre.

Iris Heijnk en Kim Kuilder vochten in de finale om een plek bij de beste meisjes 8/9 jaar, Iris streed dapper om voorin te komen, maar kwam nog wat te kort helaas, Kim reed keurig alles voorin en eindigde als 2e.
De meiden waren toch goed vertegenwoordig vandaag van onze club want bij de meisjes 10-11 bleek Lisa Stilhout goed genoeg voor een 3e plek.
Danique Dijkmann bij de meisjes 12/13 jaar reed een spannende finale, het was echt een nek aan nek en eindigde als 2e
Simone Hissink (meisjes 14 jaar en ouder) reed constant haar eerste 3 manches 2,2,2 haar 4e mache kwam ze als eerste over de lijn, waardoor ze in het totaal als 2e eindigde vandaag in haar klasse
Lars Jansen of Lorkeers bleek in goede vorm bij de jongens 10 jaar, hij reed zijn maches allemaal keurig alles op , helaas kwam hij in de finale net wat tekort .

Luke Kuipers, Sven van Petersen en Julian Bruggeman reden bij de jongens 15/16 jaar, Julian was na een periode van herstel weer op de fiets geklommen, hij reed keurig 2,1,4 Sven reed mooi constant 2,2,2, waardoor ze samen in de finale mochten rijden.
Julian kwam nog in zijn ronde lelijk ten val doordat zijn voorganger niet overeind kon blijven, maar fietste later goed door.
Lars Timmer en Thijs Laing hadden afgesproken om in hun eigen manches op dezelfde plaats te eindigen, ze reden beiden keurig hun rondjes om de 1e ronde als 2e , de 2e ronde als 1e en de 3e ronde als 2e te eindigen, waardoor ze ook allebei de finale mochten rijden .
Ze bleken niet veel voor elkaar onder te doen want Thijs haalde een knappe 1e plaats en Lars een 2e.

Emiel Ravenshorst stak met kop en schouders boven de rest uit, reed alles 1 en ook de finale had hij al in the pocket.
Bij de jongens 17 jaar en ouders was het de beurt aan Timo Hissink en Tom van Heun, wisselend van de 2e naar de 3e plek kwamen ze over de streep, des te spannender was de finale waar Timo toch net heel iets sneller bleek.

Jongens 17 jaar en ouder: Timo Hissink 2 en Tom van Heun 3

Al met al een mooie (droge) dag met een beetje zonneschijn (helaas wel meer zon aan de andere kant van de baan) maar dat mocht de pret niet drukken. Op naar de volgende ronde in Klazinaveen.
Bij de open klasse was het erg rustig vandaag, de meeste rijders gingen alweer huiswaarts.
Mette Alberink reed keurig steeds op een 2e plaats, helaas viel ze in haar finale ronde , maar haalde toch nog een knappe 2e plek.
Dit was helaas ook de enige beker die mee mocht namens de Lochsprinters.