Cursus: Omgaan met dementie

Datum: 10-08-2018

13.32 uur - Dat dementie een steeds groter wordend verlies van het geheugen en het denk- en oordeelvermogen met zich meebrengt maakt het in de loop van de tijd zwaarder. Niet alleen voor de persoon met dementie verandert het leven; ook voor de (jonge) mantelzorger. 

Evenmens, Informele zorg voor elkaar heeft een cursus ontwikkeld waarin je in vijf bijeenkomsten handvatten krijgt in de zorg voor jouw vader of moeder met dementie. 
Wat betekent het om mantelzorger te zijn en zorg ik ook goed voor mezelf? De bijeenkomsten staan in het teken van kennis over dementie, veranderend gedrag, de invloed van de omgeving en tips hoe u het beste kunt communiceren en handelen. 
Via deze cursus ontmoet je tevens anderen die opgroeien met een jong dementerende ouder. Het kan fijn zijn om met iemand te praten die in dezelfde situatie zit.
 
Er is plek voor maximaal acht deelnemers. De cursus wordt geleid door Margret Overkamp, cursusleidster dementie en Ellen Bokdam, consulent Jonge mantelzorgers en gaat van start op 24 september. Interesse? Meld je aan door middel van een email te sturen naar: Margret Overkamp, moverkamp@evenmens.nl of Ellen Bokdam, ebokdam@evenmens.nl.  
 
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Start: 24 september. 
Locatie: Noaberhuus, Dorpsstraat 15 te Hellendoorn.
Leeftijd: 20+
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: