Zoektocht naar talent gaat verder

Datum: 10-08-2018

13.25 uur - Op vrijdagavond 21 september krijgt nieuw talent op het gebied van muziek- en podiumkunsten uit de gemeente Hellendoorn de kans om ontdekt te worden tijdens het Open Podium in het ZINiN Theater. Ook wordt tijdens deze avond bekend wie de nieuwe cultuurburgemeester van Hellendoorn wordt.

De avond wordt georganiseerd vanuit het talentprogramma Ingenium in samenwerking met de CultuurCaravaan. 


 
Het programma van de avond
19:00 uur: inloop
19:30 uur: opening door cultuurwethouder Anja van den Dolder
19:45 uur: bekendmaking van de nieuwe cultuurburgmeester
20:00 uur: ruimte voor nieuw talent
21:00 uur: afsluiting 
De huidige cultuurburgemeester Johan Kampman is de gastheer van de avond. 
 
Ingenium 
‘Ingenium’ is een talentontplooiing- en ontwikkelingsprogramma op het gebied van muziek- en podiumkunsten. Het doel is om jonge talenten te herkennen en te ondersteunen in hun talent. Het programma duurt nog tot 2020 en wordt namens de gemeente Hellendoorn uitgevoerd door ZINiN. 
 
CultuurCaravaan 
Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om de verdeling van het cultuurbudget bij de inwoners neer te leggen. Via een oproep hebben honderd inwoners onder de noemer ‘de Bonte Honderd’ aangegeven welke culturele activiteiten moeten blijven, zoals de bibliotheken, het theater, maar ook het huis van Sinterklaas. Ook heeft de Bonte Honderd aangegeven waar nog meer aandacht voor nodig is. Inwoners zien graag dat er een muziekkoepel in Nijverdal komt, een podium voor amateurkunst en een muziekstudio en oefenruimte voor bandjes. Allemaal ideeën die nu nog werkelijkheid moeten worden. Tijdens het Open Podium gaat het team van de CultuurCaravaan graag in gesprek met enthousiastelingen, zodat deze geweldige ideeën werkelijkheid gaan worden. 
 
Wie wordt de nieuwe cultuurburgemeester van Hellendoorn? 
Tijdens deze avond vol muziek- en podiumkunsten staat er nog iets speciaals op het programma. Cultuurburgemeester Johan Kampman draagt tijdens deze avond namelijk het stokje over aan de nieuwe cultuurburgemeester van de gemeente Hellendoorn. En wie dat is, dat zie je op 21 september! 
 
Aanmelden voor het open podium 
Ben jij een nieuw talent op het gebied van muziek- en podiumkunsten en wil je graag laten zien wat je in je mars hebt? Geef jezelf of jouw band op door voor 7 september 2018 een e-mail te sturen naar cultuur@zinin.nl. Wil je meer weten over het Ingenium talentenprogramma, check dan de facebookpagina https://www.facebook.com/IngeniumHellendoorn. Wil je meer weten over de CultuurCaravaan, check dan de facebookpagina www.facebook.com/CultuurCaravaan/ of breng een bezoek aan de website www.cultuurcaravaan.nl. 
 
Kom langs en support lokaal talent!
Zin in een avond vol aanstormend talent en ben je benieuwd naar de nieuwe cultuurburgemeester van Hellendoorn? Kom dan langs op vrijdagavond 21 september 2018. 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: