Tijd VOOR vandaag OOK geopend !

Datum: 22-07-2018

 

12:29 uur - Eigenaar Frank Timmermans  van Tijd VOOR maakt vanmiddag een statement richting de politiek in de gemeente Hellendoorn door net als de supermarkten zijn winkel vandaag te openen. Timmermans geeft aan het oneerlijk te vinden dat de supermarkten in de gemeente Hellendoorn op zondag geopend mogen zijn en andere winkeliers niet. 

De eigenaar van Tijd VOOR geeft aan  al meerder keren op diverse social media te hebben aangekondigd vandaag toch open te gaan. Dit had als gevolg dat hij afgelopen vrijdag een bezoekje kreeg van de BOA van de gemeente Hellendoorn. Hem werd verzocht vandaag niet open te gaan. Frank Timmermans kiest er echter voor door juist wel open te gaan de politiek bewust te maken van zijn visie op deze beslissing.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Floor Hoogeveen schreef op 22-07-2018

Lekker bakkie Frank, tot zo!

Tom schreef op 22-07-2018

Kijk gemeente, jullie beleid is een prima voorbeeld van discriminatie en met het bezoek van een BOA zet je iemand onderdruk. Alles of niets.

William S. Burroughs schreef op 22-07-2018

Ik mag hopen dat er achter deze actie een plan zit. Zoals weten hoeveel winkeliers op zondag open willen. Zodat het niet alleen zijn visie op deze beslissing is maar die van veel meer winkeliers. Samen sta je sterk en samen kan je dan de kosten delen. Want dat dit statement vandaag geld gaat kosten lijkt mij duidelijk. Maar met een stevige achterban kan het boegbeeld van vandaag dat wel dragen. Volgende week weer een ander boegbeeld of gewoon met zijn allen open. Ik ga hier dus uit van onderling overleg, strategie en een actieplan. Mocht dit nu toch een eenmansactie zijn dan vrees ik het ergste en dat gun ik Frank Timmermans niet. Hij is iemand die zijn nek durft uit te steken maar dat kan ook impulsief zijn. Ik hoop en gun hem dus een plan en de nodige bijval van zijn mede winkeliers. Succes! Prettige dag.

Geronimo schreef op 22-07-2018

Zelfde verhaal als met die bouwplannen in Noetsele. B&W en gemeenteraad spelen gewoon met de broodwinning cq woongenot, van haar ondernemers en burgers.

Jos schreef op 22-07-2018

korting welke ze krijgen op de huur gelijk intrekken. dit is ook oneerlijke concurrentie.

K-e schreef op 22-07-2018

Dat is zeer goed werk, En nu maar hopen dat de gemeente mede werkers niets ondernem. Blijf nu ook maar slapen.

ries schreef op 22-07-2018

"zij zijn groot en ík ben klein en da's niet eerlijk!' -Calimero.

Mitis schreef op 22-07-2018

Wat een hopeloze strijd van de gemeente op de lange termijn verliezen ze dit toch. Gemeente bestuur besteed uw energie nuttiger en ten dienste van de burger die uw salaris betaald!!!

Def schreef op 22-07-2018

Dat was toch voor uit te zien dat het gebeurde dit is de zelfde groep die was ook zo de laatste 4 jaar dus dit is geen verrassing alleen durven zij niet dus halen wij de BOA er bij dan kunnen zij ons niet de schuld geven

herman schreef op 22-07-2018

Het zijn zakken vullers alleen ik telt

Han schreef op 22-07-2018

Wat ik al eerder geschreven heb. De supermarkten willen het alleen recht. Waarschijnlijk is er flink gelobbyd door de supermarkten in deze kwestie. Het is ook vrij asociaal om enkel de supermarkten open te laten stellen, terwijl de rest van de middenstand hun deuren dicht moet houden.

Jos schreef op 22-07-2018

dat is goed als de winkelier akkoord krijgt dan alle gemeente subsidies op deze huur panden direct intrekken

Bezorgd schreef op 22-07-2018

Laatste stuiptrekking van deze winkel lijkt het op. Dit is een economisch delict en de boete is bijzonder hoog

Harm schreef op 23-07-2018

De politiek werkt zich zelf in de "nesten" en wordt steeds ongeloofwaardiger en maak daarom een duidelijke keuze voor onze mooie gemeente...……….

Geronimo schreef op 23-07-2018

@Jos, het gaat niet specifiek over deze zelfstandige. Het gaat erom dat de grote filialen worden voorgetrokken, tov de kleine zelfstandige.

piet schreef op 23-07-2018

ook de supercoop heeft de readshop en dio open en dat maag ook niet. Dit is dus ook een economisch delict. Dus als je tijd voor straft dan moet je ook de supercoop straffen

K-e schreef op 23-07-2018

Gelezen in de app van RTVOOST dat onze "held " beintema in de deur opening ZOU hebben gezegd (u bent gewaarschuwd en u hoort nog van ons ). Alsof hij dat ook doet? ?? Naar de inwoners. Kijk voor het verhaal op de app van RTVOOST.

Han schreef op 23-07-2018

Lees onderstaande link. Goed bezig tijd VOOR. Iedereen of niemand open, lijkt me wel zo eerlijk. De ondernemer bepaald dan zelf wel wat hij doet als iedereen open mag. Dat enkel de supermarkten open mogen is te verdacht, mijn beredenering heb ik in een eerder reaguursel al beschreven. Dat de winkels open gaan vind ik overbodig, maar nogmaals, tijd VOOR is hier goed bezig. https://m.rtvoost.nl/nieuws/295969/nijverdals-theehuis-verder-als-supermarkt-om-op-zondag-open-te-mogen

Mitis schreef op 23-07-2018

T´ja we hebben een coalitie waar ook de ChristenUnie in zit dus niks terrasje pikken bij Thee&Koffie, maar op naar de kerk. Gelukkig is de wereld groter maar dat is wel wel minder voor Frank.

Harm schreef op 23-07-2018

Nogmaals de politiek in Hellendoorn moet duidelijker zijn en als het om principes gaat, de mensen kunnen zelf wel kiezen, wat ze willen en door alle maatschappelijke veranderingen in de kerk en samenleving in de laatste c,a, 25 jaar mogen we wel eens anders te gaan denken....

William S. Burroughs schreef op 24-07-2018

Aan Harm. In principe kun je een principe het best in de praktijk brengen wanneer er verleidingen bestaan waar jij principieel tegen bent. Dus mee om moet gaan. Dat is wat anders dan alle verleidingen op voorhand uitbannen en mensen die niet dezelfde principes delen die van jou op te leggen. Je komt dan nooit in conflict/verleiding omdat het er domweg niet is. Dat lijkt mij overigens wel makkelijk geloven maar is natuurlijk te makkelijk. Mits je bij het openstellen van de winkels op zondag direct van je geloof valt en blijkt dat je helemaal geen principes had. Ik snap dat krampachtige Kerk en zondag gedoe dan ook niet zo goed. Wat maakt het nou uit hoeveel winkels er op zondag open zijn als jij principieel tegen bent? Dan ga je toch gewoon niet? Of is geloven dan toch minder makkelijk en de verleiding te groot ... Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 24-07-2018

Tot slot. Heb dan ook nooit begrepen waarom bepaalde kerken als zwaar worden betiteld. Hoezo zwaar wanneer je de buitenwereld met krantenpapier dichtplakt? Ga in de praktijk eens aan de gang met je principes in plaats van ze te ontlopen door regelgeving. Ja zo kan die wel weer William! Prettige dag.

Mitis schreef op 24-07-2018

Het kernprobleem bij alle geloven is angst voor de vrijheid.

Geronimo schreef op 24-07-2018

@Mitis, maar volledige vrijheid vindt je alleen maar in je hoofd. En dan kom je erachter dat alles leegte is en leegte is alles.

jan schreef op 24-07-2018

Je kan in gem.Hellendoorn op het terras toch overal een kopje koffie drinken, waarom daar dan niet?

Mitis schreef op 24-07-2018

@ G., Ja zeker als je beseft dat je er helemaal alleen voorstaat en zelf wat van je leven maken moet. Geen pastoor geen dominee geen imam en zelfs geen god ook geen boek met regeltje je zult het helemaal zelf uit moeten zoeken.

Geronimo schreef op 25-07-2018

@Mitis, en dan kom je thuis en is de pastoor. imam, etc. vervangen door je vrouw/partner, of op het werk door je werkgever/werknemer, in het verkeer door regels, etc.. Dus nog geen volledige vrijheid, totdat je er achter komt, dat alles een illusie is. Je zorgvuldig opgebouwde bezit/welvaart, jezelf, alles. Dus, alles is leegte en leegte is alles.

Geronimo schreef op 25-07-2018

@Jan, omdat het om het principe gaat.

Jos schreef op 25-07-2018

Frank is wel dom om zich niet als horeca in te schrijven. Kan hij elke zondag open.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 25-07-2018

Slim hoor, gratis reclamestunt om zo de aandacht op zichzelf te vestigen. Niet gaan piepen; op maandag zijn bijna alle winkels open en dan heeft deze meneer zijn winkel gesloten.

Uw reactie

Naam:
Bericht: