Britt Tijhof uit Nijverdal brons op het EK BMX 2018

Datum: 19-07-2018

13.29 uur - Britt Tijhof uit Nijverdal heeft afgelopen zondag 15 juli wederom een podiumplek weten te behalen tijdens het EK BMX in Sarrians, Frankrijk (European BMX Championships 2018). In de categorie girls 11 year.

De afgelopen twee jaren heeft Britt ook het EK BMX mogen fietsen en al een zilveren en bronzen medaille gewonnen.
 
De start van het afgelopen seizoen was ongelukkig en begon met een gescheurde pols, waardoor Britt een aantal weken niet kon deelnemen aan wedstrijden. Britt was aan het eind van het seizoen goed hersteld en deze heeft ze met prachtige resultaten afgesloten. Drie weken geleden werd Britt Nederlands kampioen in Haaksbergen. En afgelopen zondag heeft Britt een prachtige bronzen plek behaald op het EK in Sarrians, Frankrijk.
 
Britt was al een aantal dagen eerder naar Sarrians afgereisd om de baan te verkennen en te trainen met alle Nederlandse deelnemers. Ze begon zondag met veel vertrouwen aan de manches, ze ging zelfs een aantal keren springend de bulten over. Ze ging dan ook iedere manche als eerste de finish over. Het tempo was deze dag erg hoog en de temperatuur 36 graden. De deelnemers hadden weinig tijd om even bij te komen en af te koelen. Ook Britt kreeg hier last van na de kwart finale. Ondanks de sterke tegenstanders, de hitte en het hoge tempo van de dag bleef Britt rustig en met een goede focus ging ze naar de finale.
 
Een enorm spannende finale met een verdiend en knap resultaat. Een mooie derde plaats voor Britt Tijhof op het EK BMX 2018. Wederom een seizoen met geweldige resultaten.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: