Jan Barbierschool doet als eerste mee met Fairtrade

Datum: 12-07-2018

7.23 uur - Op 10 juli j.l. ontving de Jan Barbierschool in Eelen/Rhaan als eerste basisschool van onze gemeente de “Wij Doen Mee” sticker van de Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn. De  Jan Barbierschool ontving de “Wij Doen Mee” sticker omdat ze voldoen aan een aantal criteria. De school gebruikt b.v. voldoende fairtrade producten voor eigen gebruik.

 
 
Verder geeft de school aan externen die een presentatie geven een pakket van fairtrade producten van de Wereldwinkel in Nijverdal. 
 
De Jan Barbierschool zet zich ook in op het gebied van duurzaamheid. De adjunct directeur Erna Calkhoven : “de school presenteert zich graag als ‘Faire en Groene’ school”.
De Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn feliciteert de Jan Barbierschool van harte met deze waardering en roept andere scholen op om het voorbeeld van de Jan Barbierschool te volgen.
 
Door fairtrade producten te gebruiken of te geven kunnen kinderen in ontwikkelingslanden onderwijs ontvangen, mensen van goede gezondheidszorg gebruik maken en boeren en ondernemers hun producten duurzaam ontwikkelen en tegen een eerlijke prijs verhandeling.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-07-2018

Salaris FairTrade-directeur ruim € 128.000,00 (36 uur) De charitatieve organisaties werken met vrijwilligers die het geld innen en directeuren krijgen vet salaris, sommigen verdienen meer dan de minister-president. Het is wrang dat juist enorme sommen geld wordt opgeslokt door directieleden terwijl mensen elders in armoe leven. Dat geeft op zich aan dat de directie helemaal niet erop uit is om arme mensen te helpen. In tegendeel; de goede doelenindustrie heeft armoede, ziekte en misstanden nodig om geld te kunnen blijven innen. Wanneer morgen alle problemen waren opgelost dan zitten vele directeuren werkloos thuis.

William S. Burroughs schreef op 12-07-2018

Aan Wat ben ik toch een tut! Daar kan je heel heeel heeeel heeeeel veel chocolade van kopen. Met het idee en de intentie is natuurlijk niks mis. Maar van de daadwerkelijke financiele verhouding tussen het cacao boertje en de herenboer valt in de praktijk geen chocolade te maken. Voorheen ging het boertje bijna dood en nu gaat hij net niet dood. Het allerbelangrijkste van de hele fair trade utopie is natuurlijk het fantastische gevoel iets goeds te doen. Maar wat in de praktijk eigenlijk een hele kleine verbetering of de welbekende druppel op de gloeiende plaat zou moeten heten. Kortom, fair of niet fair, trade (handel) is het zeker! Prettige dag.

jan s schreef op 12-07-2018

En zo werkt het,allemaal grote mee eters, zagen maar eens meer mensen dat het zo gaat.

Geronimo schreef op 12-07-2018

@WSB, maw het boertje is niets opgeschoten met de hele fair trade. Want of je nu bijna dood gaat of net niet, ik zie geen verschil.

Geronimo schreef op 12-07-2018

@jan s, er zou toch een manier moeten zijn, om deze mee-eters te kunnen uitknijpen ?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-07-2018

@Geronimo; die manier is er; géén Fairtrade meer kopen en de deur niet openen voor collectanten, zie collecterooster; https://www.cbf.nl/collecterooster/gemeente-roosters/Hellendoorn/?gemeenten=Gemeente+Hellendoorn

jans schreef op 12-07-2018

Ze mogen van mij best een redelijk salaris verdienen, ik hoop dat iedereen het goed gaat ,maar soms denk je hoe lang pikken de mensen dit nog.

William S. Burroughs schreef op 12-07-2018

Aan Geronimo. U bent zeer gevat vandaag. Prettige dag.

Geronimo schreef op 13-07-2018

@WSB, dank voor je mooie worden. Enige correctie, ik zei het gisteren en niet vandaag. En wie sprak de legendarische woorden: "If you've got a today, don't wear it tomorrow. Tomorrow never happens. It's all the same fucking day" en ".You can destroy your now by worrying about tomorrow".

Geronimo schreef op 13-07-2018

@tut, maar als de bel gaat, moet ik hem toch open doen, om te zien wie er staat? Ik heb niet de luxe om de hele dag voor het raam te staan, om te kijken wie er aankomt.

Jos schreef op 13-07-2018

Tut de wereldverbeteraar (zegt ze) rijd met haar vervuilende auto supermarkten voor de aanbiedingen.

Albert Schuurman schreef op 13-07-2018

@Jos Aan het bericht dat je plaatst zie ik dat je niet van de aardbodem bent verdwenen, even dacht ik dat je van de aardbodem was verdwenen. Wel het durf hebben een keiharde leugen plaatsen onder de “post” ‘Raad gaat akkoord met 8 koopzondagen Supermarkten mogen 20 zondagen open’ . Maar als @Jos wordt aan gesproken op de leugen krijg je geen enkele reactie meer. Nu moet eigenlijk de raad opvolgen die mijn vader ons altijd gaf in zulke gevallen: antwoord den zot naar zijn dwaasheid niet. Maar dat doe ik niet omdat jij met je suggestie dat SVVN nooit op de blosvergaderingen een oud voorzitter. Die als officiële vertegenwoordig van SVVN al de blosvergaderingen bezoekt, schoffeert. Als je een bericht plaatst wat een leugen blijkt te zijn geef dat dan ook toe.

William S. Burroughs schreef op 13-07-2018

Aan Geronimo. 'Enige correctie, ik zei het gisteren en niet vandaag.' Kijkt u even naar de datum. Onze conversatie speelde zich af op 12-7 en dat is inderdaad gisteren. U zei het inderdaad niet vandaag maar dat heb ik ook niet beweerd. En daarom corrigeer ik even uw correctie want bijdehand is leuk maar in uw geval valt er helemaal niks te corrigeren. U vergist zich in de datum. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 13-07-2018

Aan Geronimo. De legendarische woorden zijn natuurlijk van Janis Joplin. Wat een strot! Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 13-07-2018

@Geronimo; vandaar het collecterooster, daarin staat vermelding wie er in bepaalde week collecteert. Collectanten komen ‘s avonds rond etenstijd. Vraag je vrienden, familie drie keer op bel te drukken, zodat je anderen niet open hoeft te doen.

Geronimo schreef op 13-07-2018

@WSB, was vergeten er een lachend gezichtje bij te plaatsen. Even een geintje, tevens had ik dan het kleine "kwisje" niet kunnen spelen.

Geronimo schreef op 13-07-2018

@tut, dat kan ik slecht aan mijn vrienden vragen. Mijn vrouw kookt vreselijk lekker, jaja een stereotype vooroordeel, dus rond dat tijdstip, heb ik last van veel aanloop van vrienden. Dan zouden wij hoorndol worden.

Uw reactie

Naam:
Bericht: