Raad gaat akkoord met 8 koopzondagen Supermarkten mogen 20 zondagen open

Datum: 10-07-2018

21:02 uur - De Gemeenteraad van Hellendoorn heeft vanavond ingestemd met verruiming van het aantal koopzondagen in de gemeente. Raad is akkoord met maximaal 8 koopzondagen per jaar voor winkels tijdens evenementen. Daarnaast krijgen supermarkten groen licht van de raad om op nog maximaal 12 extra zondagen hun winkel te openen

.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 11-07-2018

Wat pakt HvH hier uit, met de raadsvergadring. Foto posterformaat en 3 regels over de koopzondag. Geen woord over de kunstgrasvelden, etc.. Chapeau.

Albert Schuurman schreef op 11-07-2018

@Geronimo Als zwever ben jij wel natuurlijk wel blij met het kunstgras besluit, dat snap, ik als SVVNer sta toch iets anders in. De kurk waarop het kunstveld verhaal van Gagelman drijft is velden capaciteit op wedstrijddagen zo is mij duidelijk door mijn contacten met politieke partijen de wethouder en zelf bij de laatste blos vergadering werd dat bevestigd. Nu wil ik best snappen dat er een capaciteit tekort was op sportpark Gagelman maar niemand van alle voor genoemde contacten heeft mij kunnen uitleggen waar omdat dit tekort met kunstgrasvelden is opgelost. Ook al omdat de “voetbal 1 veld kwijt raakt op Gagelman aan de hockey, maar dat terzijde. Nu hoop ik dat U mij dat wel kunt uitleggen, om nu te zeggen dat U daar in mijn laatste hoop bent is overdreven, maar toch. Nu kan het zijn dat er met rekenen op school iets mis is gegaan, ben natuurlijk van 1950, hele andere tijd wat dat betreft. Laten we de zaterdag nemen dan zijn er X aantal velden op Gagelman voor de Voetbalclubs, nu worden 2 grasvelden op het sportpark omgezet in 2 kunstgrasvelden, tot zover is als duidelijk, volgens het voorstel van B en W gisteravond aan de raad zijn dan alle capaciteit problemen op gelost. En dan gaat het bij mij fout, want dat begrijp ik niet, ik zal je uitleggen waarom, Op een grasveld speel zeg maar 9 uur wedstrijden van 90 minuten, dan kun je 6 wedstrijden spelen. Zover moet jij met mij eens zijn. Nu een kunstgrasveld daar speel je ook negen een wedstrijden op van 90 minuten dan kom je volgens mij ook tot 6 wedstrijden, volgens mij is daar geen speld tussen te krijgen. Als je ook dat met mij eens bent, hoe kan dan kunstgras het capaciteit probleem in het weekend oplossen, dan is het toch veel goedkoper om op gras te blijven voetballen. Als er nu niet in het voorstel van B en W had gestaan dat het capaciteit probleem was opgelost met kunstgras dan had ik geen punt gehad. Nu snap ik ook wel dat de twee clubs het capaciteit probleem hebben gebruikt om kunstgras te krijgen, namelijk altijd kunnen trainen en spelen, maar ik vindt het onbegrijpelijk dat B en W en de gemeenteraad daar in is mee gegaan. Straks liggen dus 2 en half kunstgrasvelden voor de voetbal op sportpark Gagelman bij de Zweef ligt een half(pupillenveld) kunstgrasveld dat ook voor trainingen e.d. kan worden gebruikt. En de rest van de voetbalclubs moet maar bidden, nu ben ik daar niet zo van en hopen dat het niet te droog of te nat wordt om met enige regelmaat te kunnen trainen en spelen. Ik hoor graag van U of er iets mis is met mijn rekenen.

Geronimo schreef op 11-07-2018

@Albert Schuurman, neen, zo was mijn reactie niet helemaal bedoeld. Natuurlijk ging het om die velden, waar de Zweef zelf overigens euro 50.000,- moet bijleggen. Maar ook dat, door de tegenstand van de Volharding, dit geen hamerstuk alleen was. Vervolgens weet jij net als ik, dat het probleem zich pas aandient, als de winterstop is afgelopen, maar de speelvelden nog onbespeelbaar zijn. Kijk maar eens hoeveel doordeweekse wedstrijden de Zweef afgelopen seizoen heeft moeten spelen, wegens afgelastingen.

Meisje schreef op 11-07-2018

Wat heeft bovenstaande met koopzondagen te maken?

Jos schreef op 11-07-2018

Geweldig dat SVVN het niet nodig vind om aan te schuiven bij vergaderingen van de BLOS, maar nu wel afgeeft op de gemeente/BLOS. SVVN had gewoon bij de vergaderingen aanwezig moeten zijn om hun mening te ventileren.....nu te laat..... Jammer dan en wachten op de volgende ronde.

Albert Schuurman schreef op 11-07-2018

Een keiharde leugen @jos. er is iemand die namens SVVN deze vergaderingen bezoekt. De laatste blos vergadering was zelf aanwezig, en buiten iemand van Hulz.Boys, geen voetbalclub aanwezig. Maar de vergaderingen van de gemeente/Blos over het kunstgras project was SVVN niet uitgenodigd. Ik vindt uw opmerking een belediging voor onze oud voorzitter die namens SVVN de vergaderingen bezoekt.

Gagelman schreef op 11-07-2018

@Albert Schuurman: kunstgras met verlichting biedt wel degelijk meer mogelijkheden dan jij beschrijft. Je zou bijvoorbeeld ook aan het eind van de zaterdagmiddag of zelfs 's avonds kunnen spelen. Op Gagelman is er overigens niet alleen een capaciteitsgebrek in het weekend (lees: zaterdag), maar vooral qua trainingsmogelijkheden is er een probleem. Mooie woorden dus van B&W, maar we zullen nog moeten zien of het capaciteitsprobleem met deze twee kunstgrasvelden opgelost wordt. Te meer omdat er zo geen extra trainingsruimte gecreëerd wordt, want twee trainingsvelden worden (natuurgras)wedstrijdvelden en twee wedstrijdvelden krijgen kunstgras. Feitelijk levert de voetbal dus vooral één veld in t.b.v. de hockey. Alle begrip dat SVVN ook graag mee wil in de vaart der volkeren, maar qua wedstrijd- en trainingsmogelijkheden is er in Groot-Lochter weinig reden tot klagen.

Albert Schuurman schreef op 11-07-2018

Gagelman,Een veld met gras met verlichting heeft dezelfde mogelijkheden, daar kun je ook 's avonds of het eind van de middag op spelen. U zegt dat het maar moet blijken dat capaciteit probleem is opgelost. Nu dit staat er letterlijk een het voorstel in de raad: Alle capaciteit problemen bij de vier verenigingen zijn daarmee in 2018 opgelost. einde citaat. met de vier worden Des de Zweef de Hockey en hulz.Boys bedoeld. De trainingsveld(en) zijn vaak zo druk bezet dat er voor de sel. maar een half veld beschikbaar is. Alleen kan de eerste sel het laatste gedeelte van de training over een heel trainingsveld beschikken. En kunnen ze pas on 20.00 uur beginnen.

Albert Schuurman schreef op 12-07-2018

@Gagelman De laatste drie zinnen een mijn vorige bericht is de situatie bij SVVN. Gisteravond natuurlijk de voetbal gekeken, dus nu even U bericht goed door gelezen. Met uw verhaal bevestigt U veel van mijn eerste reactie hieronder. Het hel kunstgras plan is nog door de vorige wethouder in gemaakt, in overleg met de besturen van de betrokken clubs. en de info dat de capaciteit problemen zijn op gelost komt dus ook uit de koker van de besturen van de betreffende voetbalclubs, ook uw bestuur(Des denk ik?). Dat bleek ook uit alle antwoorden die kreeg over deze materie van de wethouder, blos en politieke partijen. Naar U betreft blijf met een vraag zitten, heeft uw bestuur gelijk en zijn de problemen op gelost, of heeft U gelijk en heeft kunstgras niets opgelost aan de capaciteit problemen? Als u gelijk heeft dan vraag ik mij af, wat het gevoel zal zijn van gemeenteraadsleden, die na ik heb vernomen ook deze "stukjes'lezen.

Jan schreef op 12-07-2018

Wat een gezeur weer Dit heeft niets met het onderwerp te maken. Hart van Hellendoorn wees eens kritisch wat jullie plaatsen aan ter zake doende reacties. Ben benieuwd of jullie dit plaatsen misschien is het niet ter zake doende ?

William S. Burroughs schreef op 12-07-2018

Elk nadeel heeft zo zijn voordeel zei onze grootste voetballer ooit. Nu vind ik ooit wel heel erg ver want wie zegt dat er ooit niet nog een betere zal opstaan? Ik ben mij ervan bewust dat ik afdwaal in deze gras en kunst discussie maar ik beloof in de volgende zin de draad of de spriet weer op te pakken. Echt gras kan binnen deze kunstwereld ook een voordeel zijn. Ik kan mij zo voorstellen dat de kunstgras clubs op een gegeven moment snakken naar het echte werk. En daarvoor moet je dan wel mooi bij de Volharding alias SVVN zijn. Want zoals Willem van Hanegem ooit (ooit?) terecht zei: Gras moet je voelen en gras moet je ruiken. Lang leve de Volharding! Lang leve het voordeel! Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 12-07-2018

Aan Jan. U heeft volkomen gelijk en ook ik maak mij er schuldig aan. Dat komt waarschijnlijk omdat het mij niks doet. Want of ik op zondag wel of niet naar de supermarkt ga bepaal ik gelukkig nog steeds zelf. Prettige dag.

Han schreef op 12-07-2018

Jan, inderdaad gezeur. Voetbalvelden zal je leven maar regeren. En wat men ook doet betreft kunstgras, het gras bij de buren zal altijd groener zijn en groener blijven.

piet schreef op 12-07-2018

waarom supermarkten voortrekken bij reguliere winkels. Pure concurrentievervalsing. Wie bedenkt nou weer zoiets. Supermarkten verkopen dezelfde spullen als reguliere winkels. Wie houdt hier toezicht op.

Geronimo schreef op 13-07-2018

@piet doordat supermarkten alles verkopen, daarmee heeft de consument de speciaalzaak de nek al bijna afgedraaid. Vroeger verkochten Pick Pack, AH, etc. alleen levensmiddelen. Tegenwoordig kun je er bijna alles kopen (denk niet dat het nodig is dit hier op te noemen). En nu krijgen ze als beloning nog eens 12 zondagen extra. Wie verteld mij hier, hoe de kleine zelfstandige tegenop kan boksen? De winkelgebieden in NL lijken al bijna op elkaar, maar als dit zo doorgaat, hebben we hier geen discussies meer om te gaan winkelen in Rijssen, Raalte, etc., omdat het aanbod overal precies hetzelfde zal zijn.

K-e schreef op 13-07-2018

Ach, een beetje schuiven en de grote multi, s krijgen gelijk.

Han schreef op 14-07-2018

Wat vindt LH er eigenlijk van. Ik hoor of zie ze niet. Bestaan ze nog? Het enige wat ik gelezen heb, is dat ze een referendum hebben voorgesteld over koopzondagen.

Geronimo schreef op 14-07-2018

@Han, bestaan die andere partijen dan nog wel; lees ook niets over hen. En aangezien de CU (die zullen zich wel op hun achterhoofd krabben) en CDA in de coalitie zitten, is hun standpunt over koopzondagen toch relevanter. Alhoewel het CDA eigenlijk niet zo relevant is, die verkopen hun ziel nog aan de duivel, om te mogen "regeren".

Han schreef op 14-07-2018

Geronimo. Klopt inderdaad, het CDA heeft veel weg van de PvdA. Met alle winden mee waaien. Maar laten we de uitdrukking, iemand naar de mond praten niet vergeten. Deze uitdrukkingen kunnen ze "by the way" wel opnemen in hun partij naam!! En aangaande de CU, die zijn zo slecht nog niet, als je kijkt naar hun standpunten. Verder vind ik het een mooie middenweg wat de Raad besloten hebben. Het is namelijk geven en nemen in het leven.

Gait schreef op 15-07-2018

Waarom niet om beurt een keer in de maand open op zondag, het hele jaar door. Allemaal 20 keer open kost veel meer energie, dat vinden we toch allemaal belangrijk, en minder ergenis onder het personeel wat moet opdraven voor die paar klanten.

Uw reactie

Naam:
Bericht: