ZINiN presenteert Thomas Oliver en Luka in de Backyard Sessions

Datum: 10-07-2018

08:32 uur - Stelt u zich eens voor: een heerlijke zwoele zomeravond, een biertje of wijntje in de handen terwijl je op een hooibaal zit in de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Die binnentuin wordt voor het eerst gebruikt als podium voor een concert en singer songwriter Thomas Oliver bijt het spits af, een zanger die met zijn bijzondere stem de gevoelige snaar weet te raken. Als support act neemt hij de zangeres Luka met haar kleurrijke stem uit Rotterdam mee op vrijdag 20 juli aanstaande.


Nieuw concept
Een nieuw concept op een voor ons nieuwe locatie, maar wel met twee oude bekenden van ZINiN. Thomas Oliver kennen we nog als de singer-songwriter uit Nieuw Zeeland die de allereerste show verzorgde in ‘De Smidse on Steam’ reeks. En als support act neemt hij de Nederlandse singer-songwriter Luka mee. Afgelopen februari maakte zij nog veel indruk met haar show in De Smidse.

Thomas Oliver
Drie jaar geleden maakte hij al een kleine Europese tournee, waarbij hij ook De Smidse in Nijverdal aandeed. Deze zomer wordt hij weer vanuit Nieuw-Zeeland ingevlogen voor een Europese tournee, waarbij hij erop stond om weer in Nijverdal op te treden. Dat is hem gelukt! En wij zijn er trots op. Met zijn eerlijke en directe teksten weet Thomas Oliver iedereen stil te krijgen. Het is dan ook niet gek dat hij shows heeft gedaan met grote artiesten, waaronder Eric Clapton, Joe Cocker, Xavier Rudd, Counting Crows, Fat Freddy’s Drop en Tom Jones. Met gebruik van moderne effectpedalen en ‘looping stations’ weet hij in zijn eentje een enorme dynamiek te creëren.

Luka: een belofte voor de toekomst
Een optreden van de Rotterdamse singer songwriter Luka (Lukaszczyk) is een belevenis, volgens recensenten is zij dan ook ‘de belofte voor de toekomst van de alternatieve muziek’. ‘Zij pakt echt elk detail aan en werkt het uit’, aldus cultuurwebsite 8Weekly. Luka schrijft eigenzinnige Indiepop en wordt daarbij geïnspireerd door Feist, Bon Iver en Lianne La Havas. Het is inmiddels al weer vier jaar geleden dat zij haar debuut EP ‘Change op Seasons’ uitbracht

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489.
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: