Heidebrand op de Sallandse Heuvelrug

Datum: 08-07-2018

 

10.30 uur - Zoals in een groot gedeelte van Nijverdal te horen was is om 06.44 uur vanmorgen de brandweer gealarmeerd voor een natuurbrand. Diverse eenheden van brandweer en politie reden richting de Sallands heuvelrug. Het zou gaan om een stuk heide wat in de brand stond. In verband met de droge periode is het brandrisico hoog en daarom is er direct opgeschaald naar grote brand. 

Bij aankomst bleek er inderdaad een stuk heide ter grote van een half voetbalveld in de brand te staan. 
 
Door de windrichting bleek dat het bos en de in de buurt bevindende camping, hier nog geen gevaar liepen en daarom hoefden er niet meerdere eenheden ter plaatse te komen buiten de ingezette vier tankautospuiten en de twee tankwagens.
 
Tegen 08.00 uur was het vuur uit en omstreeks kwart voor negen is na uitvoerige controle op het terrein, het sein brandmeester gegeven. 
 
 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat kan t wean schreef op 09-07-2018

Wensballon Arend ?

Uw reactie

Naam:
Bericht: