Tuinvereniging en bijenvereniging houden open dag

Datum: 04-07-2018

17:52 uur - Tuinvereniging De Jipkesbelt en Bijenvereniging afdeling Nijverdal – Hellendoorn houden op zaterdag 14 juli weer een gezamenlijke open dag. Voor de bijenvereniging een bijzondere dag, het is dan Landelijke Open Imkerdag.

 En dat betekent voor de bijenhouders een beetje feest in bijenland. In heel Nederland gaan de deuren van de bijenstallen open omdat de imkers graag zoveel mogelijk aan de bezoekers willen vertellen over wat het houden van bijen inhoudt en dat doen ze dan ook met veel passie. Het Immenschoer, de bijenstal op de Jipkesbelt is van 10.00 tot 15.00 uur geopend.

U krijgt zelfs de kans om de bijen te zien vliegen door middel van een observatiekast. Daar kan men zien hoe de bijen leven. En voor de lekkerbekken onder de bezoekers is het natuurlijk mogelijk om vers geslingerde honing te kopen uit de eigen streek. Iedereen is van harte welkom.

Open tuindag De Jipkesbelt
De tuinders op De Jipkesbelt hebben in de afgelopen weken hard moeten werken om hun tuinen goed te kunnen onderhouden, in verband met de grote droogte. Dagelijks worden de tuinen besproeid. Bij de ene tuinder gaat dat gewoon nog met de gieter, de andere tuinders bediend zich van een sproei-installatie. De droogte zorgt er voor dat de tuinders dagelijks op de Jipkesbelt aan het werk moeten, en dus is er zaterdag 14 juli weer van alles te koop: van aardappels tot courgettes en van lekkere drankjes tot zelfgemaakte jam. Ook is er weer koffie met iets lekkers te verkrijgen bij De Blokhut, die centraal ligt op het tuincomplex. De tuinders zijn er van 10.00 tot 15.00 uur. Ook hier is iedereen hartelijk welkom. 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: