Sloop Hervormde kerk aan de Kerkstraat begonnen

Datum: 30-06-2018

15:32 uur - Deze week is er een start gemaakt met de sloop van de Hervomde kerk op de hoek van de Kerkstraat en het Hoge Dijkje in nijverdal.Stichting Philadelphia Zorg wil hier een zorgcomplex realiseren 

 

Er komt op deze plek een uit vier bouwlagen bestaand complex  met 32 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 30-06-2018

Dit is voor RGS wel vloeken in de kerk. Of is dit een gevalletje, ik zet mijn principes op zei, er valt geld te verdienen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-07-2018

Mooi zo, weer een heilig huisje om, nu de rest nog. Het is godgeklaagd dat religie, de mensen dreigt met hel en verdoemenis, terwijl er ná de dood niets te vrezen is.

Han schreef op 01-07-2018

Tut, er mag best religie zijn. Als het je maar niet opgelegd wordt.

karel schreef op 01-07-2018

je moet iedereen in zijn eigen waarde laten en verder niet drammen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-07-2018

@Han; de hersens van kinderen worden constant gevoed met dit soort ongezonde leugens. Net zo min mag je kinderen dagelijks voeden met patat en hamburgers.

Jos schreef op 02-07-2018

ze worden gevoed met whatsapp

Jos schreef op 02-07-2018

Verder worden ze gevoed door mensen als Tut doe zeggen dat ze wereld verbeteraars zijn, maar zelf grote vervuilers zijn en zelf nies doen dan op anderen afgeven. Huichelaars worden deze mensen genoemd. Dit zien de kinderen vanzelf.

Han schreef op 02-07-2018

Karel, daar ontbreekt het vaak aan bij de gelovigen.

Geronimo schreef op 02-07-2018

tut, je gekakel wordt hier zeer vaak onderuit gehaald. Het gros van de personen alhier, zijn ouder dan 50, dus christelijk opgevoed, maar als ik hun reacties lees, hebben de meesten hun rug gekeerd naar dit instituut.Verder leer je er wel normen en waarden, waar het in de hedendaagse maatschappij vaak aan ontbreekt.

H v Henk schreef op 02-07-2018

Han maar ook de niet gelovigen ontbreekt het daar wel eens aan. Leven en laten leven.

Han schreef op 02-07-2018

H v Henk. Klopt.

Mitis schreef op 02-07-2018

Het begon er mee dat Sinterklaas fake bleek, de rest volgde langzaam later.....

Mitis schreef op 02-07-2018

Ben het niet altijd met Tut eens maar haar bijdragen zijn geen gekakel, jammer dat G. steeds weer persoonlijk wordt bij gebrek aan argumenten...

Geronimo schreef op 02-07-2018

Mitis, het kan alleen fake zijn, indien je Rooms Katholiek bent, wat Sinterklaas betreft.

Geronimo schreef op 02-07-2018

Mitis, weet niet wat jij argumenten noemt, maar ik noem er een en anderen ook. Maar jij bent gewoon een intrigant, die waarschijnlijk teveel vrije tijd heeft en de gehele dag bedenkt hoe je het vuurtje kunt opstoken.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 02-07-2018

@Geronimo: zonder religie worden de normen en waarden ook wel geleerd door opvoeding, onderwijs, tv-programma’s (b.v. Sesamstraat) of gewoon door de buurman die iemand eens flink de oren te wassen. Of wanneer je iets ongepast doet en je word fronsend aangekeken, zul je het gedrag niet herhalen. Je kunt toch niet beweren dat ongelovigen minder normen en waarden hebben. Sterker nog; de kerk wrijft de gelovigen in dat roomsen en ongelovigen een minderwaardig soort zijn.

Henk schreef op 02-07-2018

Ik snap eigenlijk niet wat deze discussie met het onderwerp heeft te maken..........

Wat ben ik toch een tut! schreef op 02-07-2018

@Henk; we hebben het over het verdwijnen van de “kerk”. Redactie HvH keurt berichten goed.

Geronimo schreef op 03-07-2018

Moest gisteren weg, dus hier vervolg.En soms ga jij wel eens ergens serieus op in, maar dan krijg je weerwoord, waar je niets op terug te zeggen hebt. Dan haal je gauw een ander erbij, alsof je een geintje maakte. Bewijs ja, door jouw sneue opmerking over de Grotestraat met je Chinees.En thuis maar lachen, als mensen weer serieus reageren. Volgens mij doe jij je heel anders voor dan je bent; nooit in het buitenland gewerkt, ongetrouwd, geen kinderen. Import in deze gemeente.Alleen je beeldschermpje.PS Smit

Geronimo schreef op 03-07-2018

@tut, nou dan beleef ik de jongeren toch heel anders dan jou (de goeden te na gelaten). Zo'n grote bek, als ze tegenwoordig hebben, moest ik vroeger niet doen. Of je kreeg meteen een draai om je oren (wat je thuis niet durfde te zeggen, want dan kreeg je er nog een), of je vader kreeg het te horen, wat ook geen feest was. Tegenwoordig als je de jeugd corrigeert (alleen maar verbaal) dan staan die ouders al op jouw stoep, om te vragen waarmee jij je bemoeit. Overal de weg belemmeren, zodat je er niet langs kan; hebben ze aan mij net de verkeerde, en zeg je iets, weer die grote mond. Wij hadden meer respect voor ouderen en bezit van anderen, dan de jeugd heden ten dage.En verder ken ik genoeg niet-gelovigen, die hun kinderen wel een goede opvoeding geven, maar vroeger ging dit stukken beter en de kerk droeg daar, naar mijn mening, wel een steentje aan bij. PS je laatste zin snap ik niet.

William S. Burroughs schreef op 03-07-2018

‘Alle spreken over Boven komt van beneden, ook het spreken dat beweert van Boven te komen.’ (Kuitert) Geloof is menselijke verbeelding. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 03-07-2018

Aan Geronimo. Uit de geschiedenis blijkt dat de gelovigen juist vele steentjes hebben bijgedragen aan de kerk en niet andersom. Rome? Het is zelfs zo geweest dat men een plekje in de hemel kon financieren. Zoals ik in mijn vorige reactie al zei is het soms verbazingwekkend wat een mens zich niet verbeeld. Prettige dag.

Geronimo schreef op 03-07-2018

@WSB, waarom moeten gelovigen altijd bewijzen dat God bestaat, terwijl men het tegendeel ook niet kan bewijzen. Ik hou er gewoon niet van, om mensen onderuit te halen, wegens hun geloof. Toen de gelovigen hun vele stenen bijdroegen, werden zij juist dom gehouden door de kerk, vandaar het niet mogen vertalen van latijns, vandaar de opkomst van Martin Luther. Sinds paus Johannes XXIII is er in dit opzicht veel veranderd (2de vaticaans concilie), beter laat dan nooit. Tevens waren er voordien ook genoeg pausen die het volk wel dienden. En de huidige paus is, naar mijn mening, toch een toonbeeld van een goed mens.Verder heb ik hier al vaker gezegd, zelf geen christen te zijn, maar mocht het zo zijn geweest, had ik ook wel een aflaat willen/moeten kopen.PS aangezien je niet over de huidige jeugd begint,mag ik aannemen dat je dat met mij eens bent?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 03-07-2018

@Geronimo; je zegt “Overal de weg belemmeren, zodat je er niet langs kan; hebben ze aan mij net de verkeerde, en zeg je iets, weer die grote mond” Ik vind dat jij in je reactie’s ongeduld, frustratie, boosheid dus negativiteit uitstraalt. Vindt je het dan vreemd dat jongeren ook geïrriteerd op jou reageren? Ik merk nooit dat jongeren zich niet gedragen, goed, je kunt ook geen perfectie verwachten op leeftijd. Als ze weg belemmeren kun je er ook om heen lopen of het vriendelijk met grapje op reageren. Dat jij negatief bent over jongeren, zegt méér over jouw bejaarde leeftijd; alle generatie’s hebben kritiek op de jongeren. In de jaren zestig waren wij als jongeren Van God los’. @Geronimo; anti-katholicisme, anti-papisme, twee geloven op één kussen slaapt de duivel tussen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 03-07-2018

@Geronimo: God heeft de mensen niet geschapen, de mensen hebben God geschapen, dus God is een verzinsel om de wereld te begrijpen en om de angst voor de dood te verzachten. Bestaan van God is hoogst onwaarschijnlijk, omdat het indruist tegen natuurkundige, biologische, fysiologische, kosmologische, scheikundige etc. wetten. Als God de mens schept naar zijn evenbeeld, zichzelf, waarom bestaan er dan criminelen?

Geronimo schreef op 03-07-2018

@tut,had je vroeger maar katholiek moeten zijn. Daar werd nooit verteld, dat NH, of gereformeerd minder was. Dat onderscheid maakten wij als kinderen wel.

Geronimo schreef op 03-07-2018

@tut, je zegt dat jij nooit merkt, dat de jeugd zich niet gedraagt. Even later zeg je dat ik er maar omheen moet lopen of een grapje maken. Wat is het nou? Want na verschillende keren dat gedaan te hebben, ga je een keer anders reageren.

Geronimo schreef op 03-07-2018

@tut, tenslotte zeg je God is een verzinsel, om daarna weer te zeggen dat zijn bestaan hoogstonwaarschijnlijk is. Dus wat is het nou? En alles heeft een tegenwicht, dus God schept de mens en de duivel probeert hun van het pad te brengen. Dus praat je over God, vergeet de duivel dan niet. Verder ga ik er vanuit dat jij mensen als Hawkings wel serieus neemt, je moet tenslotte toch wel sommige beweringen aannemen. Hawkings gaat bv ervan uit dat zwarte gaten desastreus zijn, maar waarom, niemand heeft er nog in kunnen kijken, laat staan erin zijn geweest. Verder moet jij God op je blote knietjes danken, dat jij in het rijke westen bent geboren, indien dit alles is. Ben dan toch wel benieuwt, hoe jij verklaart dat er kinderen onder de 5 jaar, nooit iets anders dan honger en/of geweld hebben gekend, doodgaan, en dan maar aanneemt dat dat alles is.

Mitis schreef op 03-07-2018

@ G., Dank je wel, gelukkig klopt jouw fantasie niet maar als het je veel vreugde brengt prima, ga zo door. Het zegt meer van jou dan van mij, jij aardige SP-er en toelagen consument...(-;

Mitis schreef op 03-07-2018

Over religie: ‘Wie der Mensch ist, so ist sein Gott’. Door mijn werk heb ik de halve wereld gezien, werd mij langzaam duidelijk dat God niet Nederlands Hervormd is zoals ik altijd dacht...

Wat ben ik toch een tut! schreef op 03-07-2018

@Geronimo, ik benoem het niet als overlast. Wanneer jongeren elkaar ontmoeten, hebben ze alleen maar aandacht voor elkaar, en beseffen dan niet dat ze in de weg staan. Daar zit geen kwaadaardigheid in. Jij verwacht dat de wereld er op jouw ideale manier uit moet zien. Merk je dat iemand daar niet aan voldoet, dan ben je verontwaardigd. Zelf stoor ik me niet aan anderen, wanneer iets mij niet bevalt loop ik er van weg en besteed er verder geen aandacht meer aan. Jij probeert gedrag van anderen te veranderen, terwijl je beter je eigen reactie erop kan aanpassen, dat heet stoïcijns .

Wat ben ik toch een tut! schreef op 03-07-2018

@Geronimo; je wilt antwoord op je vraag; in mijn eerste reactie zeg ik dat er geen hel en verdoemenis bestaat, ná de dood is er niets te vrezen. Ik heb woord hemel niet genoemd. Stel dat een kind troost vindt bij de gedachte dat haar dode hondje nu gelukkig is in de dierenhemel, waar het de hele dag kan spelen met haar hondenbroertjes en -zusjes en volop brokjes kan eten. Zou je dan tegen het kind zeggen, dat er geen dierenhemel bestaat? Je moet iemand niet zijn troost/hoop ontnemen.

Geronimo schreef op 04-07-2018

tut, bij je laatste reactie, ga je niet in op wat ik vraag.Als jij zegt hoogstonwaarschijnlijk, dan laat je toch nog een opening? En de 2de vraag; dat je God op je blote knietjes mag bedanken, omdat jij hier geboren bent, en niet in een land waar velen door omstandigheden de 5 jaar nog niet halen?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 04-07-2018

@Geronimo, ik ben geen antwoordapparaat : ). Even voor de duidelijkheid; wat versta jij onder God: 1 - Een man met een witte baard die op een wolk zit en ons hier beneden zit te sturen? Een soort Sinterklaas, jij krijgt lekkers en jij de roe? Weet hij alles van ons? Heeft hij plannen met ons? Zegt hij ‘jij krijgt die ziekte’ en ‘jij krijgt een klein portie ellende’ en ‘jij krijgt een flinke bonus’ ? Heeft hij zijn administratie wel op orde? Maakt hij ook vergissingen? Oeps...foutje, sorry! Heeft hij managers in dienst om hem bij te staan? De Paus? Heeft hij het goede met ons voor? (Vaticaan heeft miljardenvermogen, hoe komen ze aan dit geld?). Ik vraag me altijd af, dominee’s, pastoors, deze zijn hoogopgeleid aan universiteit, hoeveel van hen geloven werkelijk in een God; wanneer ze zouden zeggen, ‘sorry gelovigen, we lullen maar wat, wanneer je het niet gelooft, maken we je wel wat anders wijs’. 2 - Een soort onzichtbare hand (Maradona’s doelpunt), een kracht die die wereld stuurt? 3 - ??

William S. Burroughs schreef op 04-07-2018

Aan Wat ben ik toch een tut! Mijn God en bij bestaan ook geprezen wat bent u even van God los. Prettige dag.

Mitis schreef op 04-07-2018

@ Tut, rake opmerking met herkenning, toen ik zo´n 13 - 14 jaar was moest ik naar catechisatie, pffff balen, maar nooit vergeet ik het gevoel dat de beste man, dominee, er zelf ook niets van geloofde, hij draaide zijn lesje keurig af, ik had er een slecht gevoel bij. Toen ik daar thuis een opmerking over maakte kreeg ik - toen kon dat nog - een draai om de oren en was de discussie gesloten. Het schoot me weer te binnen toen ik jouw berichtje las.

Geronimo schreef op 04-07-2018

@tut, ik ben geen antwoordapparaat;). Maar ik heb hier reeds aangegeven dat ik ook geen christen ben. Maar toen ik jou om antwoord vroeg, gaf jij die, alleen niet op de vragen die ik stelde.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 04-07-2018

@William, ik geloof nergens in, dus idd helemaal van God los. @Mitis, dus toch, want wanneer dominee of pastoor zegt dat God maar een verzinsel is, zijn ze ongeloofwaardig, raakt baan kwijt; maar de hypotheek moet wel afbetaald worden. @Mitis, dus jij vindt dat iemand met toeslagen, werkelozen en arbeidsongeschikten niet mee mogen praten op forums? @Geronimo, ik vindt het wel lollig, wel met respect, om uitdrukkingen met God te gebruiken. “God op de blote knietjes danken” dan bedoel ik, door toeval, iets waar je zelf geen invloed op hebt. @Geronimo, iets bewijzen wat er WEL is, is mogelijk; als je net zo lang gaat zoeken tot je een “God” hebt gevonden, kun je het bewijzen “Tadáá, gevonden, hier is hij”. Iets bewijzen wat NIET bestaat is onmogelijk, je kunt jarenlang op zoek gaan naar een bewijs dat hij niet bestaat, maar je kunt nooit alle hoeken en gaten van de wereld controleren. En trouwens, is Jos op vakantie?

Mitis schreef op 04-07-2018

@ Tut: Wel goed lezen he, niet mee mogen praten maak jij er zelf van, G. wil mij kwetsen, kwets ik terug, oog om oog tand om tand, waar heb ik dat ook al weer van...

William S. Burroughs schreef op 05-07-2018

Het begint een slopende kwestie te worden. Prettige dag.

Geronimo schreef op 05-07-2018

tut, "A long time ago in a galaxy far, far away". Zo wie weet wat er nog meer is, in andere zonnestelsels of dimensies.

Geronimo schreef op 05-07-2018

De andere wang toekeren; waar heb ik dat ook al wwer van....

Geronimo schreef op 05-07-2018

@WSB, denk dat het geen slopende kwestie word, De klus is bijna geklaard.

H v Henk schreef op 05-07-2018

William je hebt gelijk,Geronimo, het wordt wel een sloop(ende) maar geen langdurige kwestie.

Geronimo schreef op 06-07-2018

@tut, verder noem jij goed een verzinsel, dus God bestaat niet. Een liedje of een roman is ook een verzinsel en toch bestaan ze nou (Herman Finkers). Dus er is meer mogelijk dan wij voor mogelijk houden.

Geronimo schreef op 06-07-2018

Mitis, niet lopen mauwen dat ik jou wil kwetsen, terwijl jij begonnen bent, 2 juli jl..

Geronimo schreef op 06-07-2018

@tut, goed moet God zijn.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 06-07-2018

@Geronimo; Een bewering kan ‘waar’ of ‘niet waar’ zijn. Geloven is accepteren zonder bewijs. Jij doet de bewering; ‘een liedje bestaat’, dit kun je met je zintuigen controleren; je oren horen het lied en je ogen zien de songtekst en de notenbalk. De bewering dat een lied bestaat is dus ‘waar’. Wanneer je beweert dat God bestaat, kun je dit niet controleren, vaststellen, meten, horen, lichamelijk voelen, zien, ruiken of proeven. Ook als je dit oneindig vaak opnieuw probeert. Dus de bewering dat God bestaat is ‘onwaar’. Dus voor iets wat niet bestaat hoef je ook niet bang te zijn.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 06-07-2018

@Gerrie en Mies, stelletje kijvende wijven; jullie lijken wel mannen, die willen ook altijd gelijk hebben! Wanneer iemand een vlammetje maakt, gooi er dan geen olie op. Reageer gewoon niet, dan dooft het vanzelf.

Uw reactie

Naam:
Bericht: