4 kampioenen voor de Lochsprinters

Datum: 24-06-2018

08:10 uur - Vandaag reden we voor de 5e en laatste districtswedstrijd van dit seizoen naar Schoonebeek. 50 Lochsprinters gingen vandaag strijden voor de laatste belangrijke punten en wellicht de titel “Districtskampioen”.

Een aantal Lochsprinters konden helaas niet aanwezig zijn vanwege de Reggesurvival. Lars Timmer en Kim van Gemert waren helaas geveld door ziekte.

Aan het eind van deze wedstrijddag wordt het eindklassement bekend gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde “schrapresultaat”. Dit betekent dat er van de 5 wedstrijden 4 meetellen voor het klassement en de slechtste wedstrijd dus wordt afgetrokken van het eindtotaal ( dat betekent dus ook dat wanneer je er maar 4 hebt gefietst in plaats van 5 alleen deze 4 wedstrijden meetellen). 

Voor een aantal rijders nog erg spannend omdat er nog van alles kan veranderen in de eindstand. Al tijdens de training vonden er een aantal valpartijtjes plaats. Het leek allemaal wat stroef “op gang te komen” vandaag. De Lochsprinters werden aangekondigd als “Lochspringers” , wat voor sommige rijders natuurlijk ook zeker een goede bijnaam zou zijn. 

In de eerste manche moest het starthek bij de jongens 8 nog even worden tegengehouden omdat Nathanael Perik werd geattendeerd op een losse veter. Eenmaal weer vastgeknoopt konden ze toch van start gaan. 

In de 2 e manche kwam Yannick Damsteeg onzacht in aanraking met een concurrent, waardoor hij in de eerste kombocht onderuit vloog. In diezelfde kombocht raakte ook Iris Heijink de macht over het stuur kwijt, waardoor ze ten val kwam. Ondanks een pijnlijk been streed ze toch dapper door. 

In de 3e manche werd Renzo Sasbrink helaas na het passeren van de finishlijn onderuit gefietst door een concurrent die net teveel vaart had in zijn poging om Renzo nog in te halen ( tevergeefs weliswaar…)

Voor 19 Lochsprinters volgde er eerst nog een halve finale. Geen crashes, wel een paar mooie acties voor een zo goed mogelijk resultaat.

Wel 30 Lochsprinters ( da’s ruim meer dan de helft!!!) mochten finale gaan fietsen. De spanning nam toe, want het werd voor een aantal Lochsprinters “alles of niets”. Er werden soms risico’s genomen, maar af en toe toch ook voorzichtig gereden om geen kansen te verspelen. 

Tijs Laing reed mooi in de voorhoede, maar kwam naast de baan terecht. Hierdoor viel hij een plekje terug en kon Tim Scharphof daarvan profiteren en doorschuiven naar een tweede plek. 

Dean KleenScholten was er erg op gebrand om ook deze finalerace te winnen, maar kwam op het laatste stuk net te kort. Hij eindigde deze dag op een tweede plek. 

Niek Borkent reed een hele sterke wedstrijd vandaag en reed in zijn manches en in de finale als tweede over de streep.

De eindstand na 5 wedstrijden: 4 KAMPIOENEN!!! En in totaal 15 podiumplaatsen voor onze Lochsprinters! Alle rijders mochten een mooie beker mee naar huis nemen.

Een mooie derde plek was er voor: Nils Blikman, Jasper Kogelman, Lars Timmer, Niek Borkent en Maud Baan.

Een tweede plaats was er voor: Lana JansenofLorkeers, Senn de Jonge, Dean KleenScholten, Emiel Ravenshorst, Tom van Heun en Lisa van Silfhout.

En Districtskampioen in deze serie zijn geworden: Jaïr Tomasoa, Renzo Sasbrink, Julie KleenScholten en Kenzi Sasbrink !!!

We feliciteren alle rijders met de behaalde resultaten en in het bijzonder onze kampioenen.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: