Starten met wandelen en vitaliteitsmarkt woensdag 4 juli in Hellendoorn

Datum: 20-06-2018

19:46 uur - Starten met wandelen én vitaliteitsmarkt bij de Diepe Hel Holterbergloop Starten met wandelen, op één van de in totaal zeven beweeghaltes in de gemeente Hellendoorn en Rijssen-Holten; Dat kan vanaf maandag 9 juli, op iedere doordeweekse dag, onder begeleiding van wandelbegeleiders. 

 


De wandeltrainingen bereiden deelnemers voor op de ZorgSaam wandeltocht "Kuier deur...de Diepe Hel", die zondag 28 oktober voor de eerste keer wordt georganiseerd. "Mensen die nu nog weinig of niet bewegen hebben daardoor voldoende tijd om zich rustig voor te bereiden op de 10 kilometer lange wandeltocht" 

 

Fit en vitaal
Er is gekozen voor een lang voorbereidingsprogramma. "We richten ons met deze trainingen met name op mensen die nu nog weinig of niet bewegen en voor wie wandelen een geweldige manier is om weer fit te worden. Daarom starten we vroeg, 16 weken voor de ZorgSaam wandeltocht. Hierdoor is er ruim tijd om in kleine stapjes de conditie op te bouwen" vertelt Marian Freriks, trainer, vitaliteitscoach en één van de organisatoren. De trainingen worden gecoacht door vrijwillige wandelbegeleiders die zelf ervaren wandelaar zijn en enthousiast zijn om anderen te begeleiden.


"Behalve aandacht voor het uitbouwen van de conditie vinden we het belangrijk ook te werken aan de vitaliteit, zodat de kwaliteit van het leven wordt vergroot. Daarom organiseren we in aanloop naar het evenement o.a. presentaties over voeding, voetverzorging, schoeisel en vitaliteit. Het gaat ons erom dat mensen ervaren en leren om een vitale manier van leven vol te houden" volgens Freriks.
 

"Starten met wandelen" start met een vitaliteitsmarkt

Woensdag 4 juli start het wandelprogramma met een vitaliteitsmarkt bij fysiotherapiepraktijk ZorgSaam in Hellendoorn. Op de vitaliteitsmarkt die duurt van 9.15 - 11.30 uur, worden clinics aangeboden waar actief bewogen kan worden. Daarnaast zijn er workshops waar je informatie krijgt over vitaliteit, voeding, voeten en schoeisel en mindful wandelen. Iedereen kan gratis meedoen aan de workshops en clinics. Aanmelden is wel noodzakelijk via tetske@diepehelholterbergloop.nl.  Er is plek voor maximaal 100 personen. 

 

De ZorgSaam wandeltocht 'Kuier deur... de Diepe Hel' is onderdeel van Loopland Overijssel en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Overijssel.
 

Alle informatie over de wandeltrainingen en vitaliteitsmarkt is te vinden op: 

http://www.diepehelholterbergloop.nl/zorgsaam-wandeltocht-10-km/



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: