Diverse werkzaamheden N35 Zwolle-Raalte 19-25 juni

Datum: 19-06-2018

18.10 uur - Rijkswaterstaat werkt deze week en het aankomend weekend op de N35. Het gaat om werkzaamheden voor de verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen en de verbetering van de verkeersveiligheid tussen Wijthmen en Raalte. Hiervoor is de weg in het weekend afgesloten tussen de kruising Oldeneelallee/Zalnéweg en de Hagenweg en van vrijdag op zaterdag van de kruising Oldeneeelallee/Zalnéweg tot knooppunt Bos. In de aanloop naar het weekend wordt ook in drie nachten gewerkt. De N35 blijft dan open.

Eerst drie nachten
In de drie nachten die vooraf gaan aan de weekendafsluiting, vinden diverse werkzaamheden plaats bij het kruispunt met de Oldeneelallee. In de eerste nacht, van dinsdag 19 op woensdag 20 juni, wordt het verkeer naar de andere rijbaan omgezet. De verkeerslichten worden alle drie de nachten tijdelijk uitgeschakeld en het verkeer wordt door verkeersregelaars erlangs geleid. Dit kan enige hinder en wat extra reistijd met zich meebrengen.
 
Afsluitingsweekend
De weg is tussen de kruising Oldeneelallee/Zalnéweg en de Hagenweg afgesloten van vrijdag 22 juni 21.00 uur tot en met uiterlijk maandag 25 juni 05.00 uur. Verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van 15 minuten. In de eerste nacht van dat weekend (vrijdag 22 juni 21.00 uur tot zaterdag 23 juni 07.00 uur) is de N35 ook tussen de Hagenweg en knooppunt Bos afgesloten. Op dat deel wordt met een rijdende afzetting gewerkt. Knooppunt Raalte is niet afgesloten voor verkeer. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele wijzigingen worden bekend gemaakt via de lokale media, de website en met borden langs de weg.
 
Omleidingsroutes tijdens weekend
Doorgaand verkeer wordt omgeleid; de omleidingsroutes staan aangegeven op gele borden langs de weg. Bestemmingsverkeer en hulpdiensten kunnen er natuurlijk wel door. Omwonenden en bedrijven ontvangen een brief van de betreffende aannemer met informatie over de bereikbaarheid van hun perceel.
 
Diverse werkzaamheden
Tijdens het hele weekend wordt tussen de kruispunten Oldeneelallee en Koelmansstraat gewerkt aan de asfaltering en afwerking van de weg. In de nacht van vrijdag op zaterdag plaatst Rijkswaterstaat tussen de Koelmansstraat en knooppunt Bos glasbolreflectoren op de weg om zo de rijbaanscheiding duidelijker te maken. Ook zijn op dat tracé in dezelfde nacht kleine onderhoudswerkzaamheden gepland, zoals gras maaien en verlichting repareren. Dit kan plaatselijk geluidshinder veroorzaken.
 
Project N35 Zwolle-Wijthmen
Het verkeer op de N35 Zwolle-Wijthmen is toegenomen en de weg heeft tijdens de spits onvoldoende capaciteit om het verkeer goed te verwerken. Daarom wordt de weg verbreed naar 2x2 rijstroken en kan de maximum snelheid omhoog naar 100 km/u. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de nieuwe N35 aangesloten. Aannemer Heijmans voert de werkzaamheden uit, die eind 2018 gereed zijn.
 
Project N35 Wijthmen-Nijverdal
Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Dalfsen werken samen om de verkeersveiligheid op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal te verbeteren. Daarnaast zijn de doorstroming op de weg en de leefbaarheid in de omgeving een belangrijk aandachtspunt. Rijkswaterstaat en de gemeenten voeren de maatregelen uit. Het aanbrengen van de glasbolreflectoren is de eerste maatregel die wordt uitgevoerd.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 19-06-2018

Zal het dan toch? https://www.tubantia.nl/home/provinciale-staten-volledige-verbreding-n35-tussen-almelo-en-zwolle~abbe56b1/

gert schreef op 20-06-2018

Han heb jij de lagere school niet afgemaakt

Han schreef op 20-06-2018

Gert, wat probeer je te zeggen jongen. Of liever gezegd te vragen?

K-e schreef op 20-06-2018

Voorlopig blijven we gewoon nog jaren aanschuiven.

Uw reactie

Naam:
Bericht: