Johan Coes bevorderd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Datum: 18-06-2018

17:30 uur - Vanmiddag is Johan Coes bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen die bij deze Koninklijke Onderscheiding horen werden hem door burgemeester Anneke Raven opgespeld na afloop van het mini-symposium ‘Positieve Gezondheid’ dat voor hem is georganiseerd ter gelegenheid van zijn afscheid na 12 jaar wethouderschap van de gemeente Hellendoorn. Gezien het feit dat Johan Coes al eerder tot lid in de orde van Oranje-Nassau werd benoemd, is hier sprake van een bevordering.

Johan Coes was raadslid van1991 tot en met 2006 en wethouder van 2006 tot en met 2018. In het oog springend in zijn wethoudersperiode waren de bouw van Het Ravijn – zwem sport zorg - en schoolcomplex De Twijn. Toen de drie decentralisaties op de gemeente afkwamen werd hij één van de kartrekkers voor Twente om een en ander gemeentegrensoverschrijdend efficiënter aan te pakken.

Johan Coes heeft zich in tal van bestuurlijke en andere functies ingezet voor kwetsbare groepen in de samenleving. Verschillende beleidsterreinen als sport ouderen- en jeugdzorg zijn onder zijn leiding in Hellendoorn geïntegreerd om waar mogelijk mensen te stimuleren gezonder te leven en deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten. Ook heeft hij zich bijzonder ingespannen om sport en welzijn te gebruiken om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opnieuw te activeren en re-integreren.

Sinds het dualisme is ingevoerd, krijgen wethouders niet meer automatisch na een bepaalde periode een Koninklijke Onderscheiding. Maar op grond van zijn persoonlijke verdiensten en bijzondere inspanningen binnen en buiten zijn wethoudersfunctie valt hem deze bijzondere onderscheiding ten deel. Johan Coes heeft zowel lokaal als regionaal aanzienlijk meer gedaan voor de samenleving dan op grond van zijn functie van hem mocht worden verwacht.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Marcel Altena schreef op 19-06-2018

Wat een volslagen onzin. Hij heeft gewoon 12 jaar een betaalde baan gehad (zal dat wellicht/ongetwijfeld ook goed gedaan hebben), daar krijg je toch geen lintje voor? Mijn vrouw neemt na 27 jaar afscheid als verzorgende bij de Blenke, krijgt zij nu ook een lintje omdat ze haar werk gedaan heeft?

Abc schreef op 19-06-2018

Doe Walder er ook maar één Was veeeel actiever en misschien wel meer bereikt in minder jaren

Geronimo schreef op 19-06-2018

@Marcel Altena, nog afgezien van de persoon, ze zouden zoiets gewoon via een gemeentereferendum, of iets dergelijks, moeten beslissen. Maar op grond van iemands beroep is natuurlijk kul; je mag er als werkgever toch vanuit gaan dat iemand zijn best doet, op het werk. Wat je in je vrije tijd bijdraagt aan de gemeenschap, goede doelen, etc., dat zou bepalend moeten zijn.

klaas schreef op 19-06-2018

Tuurlijk weer een Gemeente bobo , daar kan en alles mag tocht ,gewoon zijn betaalde baan dan verdien je toch geen lintje

H v Henk schreef op 20-06-2018

Hoe kan die man zijn ambtenaren nog recht in de ogen kijken,zij deden al het voorbereidende werk,en de wethouder gaat met de eer strijken.

Hendrik schreef op 20-06-2018

Ik ken mensen die, als ze de 65 bereiken, 50 jaar "GEWERKT"!!!! hebben, wat moet je die dan wel niet geven?

H v Henk schreef op 20-06-2018

Hendrik die mogen de minister van financiën helpen, Zij mogen de korting op hun pensioen inleveren.

William S. Burroughs schreef op 21-06-2018

In mijn vorige leven was ik al ridder en bij de volgende reïncarnatie word ik muzikant want ik hoor in stadions. Ik weet het ... ook mijn lot is soms wat overdone. Prettige dag.

Lokaal Hart schreef op 21-06-2018

Inderdaad vreemd. Het eerste lintje kreeg hij toen hij 12 jaar in de raad zat. Dat is standaard. Kun je ook al vraagtekens bij zetten. Maar voor raadsleden praat je nog over een lage vergoeding. Tenminste als je het goed wilt doen. Nu bevordering tot ridder als wethoudet waarvoor je gewoon een goed salaris krijgt.

Han schreef op 21-06-2018

Wethouders mogen van mij een onderscheiding krijgen. Alleen al om het feit dat ze enkel bagger over hun heen krijgen. In andermans ogen kunnen ze het nooit goed doen. Dan is zo'n onderscheiding des te meer op zijn plaats lijkt me.

herma schreef op 21-06-2018

tuurlijk weer een CDA BOBO koes lever dat ding in we leven in ano 2018 hoor

Geronimo schreef op 22-06-2018

Wel leuk dat bekend is, wat het CDA heeft betaald om LH buitenboord te houden, nl verdubbeling van de koopzondagen.Want ongeacht wat wij ervan vinden, denk ik dat de meeste CDAstemmers hier niet erg van gediend zijn.

William S. Burroughs schreef op 22-06-2018

Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Dus inleveren hoeft niet want hij heeft hem per slot van rekening gekregen. Dus dat gun ik hem van harte. Bovendien zal hij zelf ook wel beseffen dat het allemaal een beetje too much is. Prettige dag.

Jan Gennisse schreef op 23-06-2018

Wat ik dus echt opmerkelijk vind dat er een persoon reageert als zijnde Wiliam S. Burroughs. Ik vind dat slap, kom met je echte naam en niet van een hoog bejaarde uit het buitenland!! Jij hebt een mening en niet dhr Burroughs!!!

William S. Burroughs schreef op 23-06-2018

Aan Jan Gennisse. Daar bent u dan rijkelijk laat mee. Want ik heb tijden geleden al eens geschreven dat mij dat niks kan schelen. Dus sla mij over of wen er maar aan. Prettige dag.

Geronimo schreef op 24-06-2018

@WSB, helaas voor jou, maar Jan Gennisse heeft natuurlijk groot gelijk.

William S. Burroughs schreef op 24-06-2018

Aan Geronimo. Dat mag hij van mij ook hebben. Prettige dag.

Hendrik schreef op 24-06-2018

De naam doet er niet toe, het gaat erom wat je schrijft. Er zijn genoeg goede schrijvers met een pseudoniem!

William S. Burroughs schreef op 24-06-2018

Tot slot aan Geronimo. Het overkomt mij wel vaker dat mensen zich druk maken om zaken waar ik nog nooit aan gedacht heb. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: