Goed jaar voor Baalderborg Groep

Datum: 18-06-2018

11.36 uur - De Baalderborg Groep sluit 2017 af met een positief financieel resultaat van 2 ton. Ook in kwalitatief opzicht gaat het voortvarend, zo is te lezen in de kwaliteitsrapporten.

 
 
 
De organisatie voor ouderenzorg én mensen met een verstandelijke beperking investeerde vorig jaar onder meer in de opwaardering van de woningen. Zo werd aan de Hoogenweg 5 een geheel nieuw onderkomen gebouwd waar de cliënten een eigen kamer en voorzieningen hebben.
 
Samen zorgen dat
Vorig jaar werd het project Samen Zorgen Dat uitgerold waarin met het netwerk van cliënten wordt gekeken hoe het leven zo aangenaam mogelijk kan worden geleefd met maximale eigen regie. Concreet leidde dit tot ontmoetingsavonden in Rijssen en Dedemsvaart, een hondenuitlaat-service voor een cliënt in Emmen, een app-groep voor het vervoer van een Stegerveld bewoner en burenparticipatie op een dagbesteding in Hardenberg. Binnen de ouderenzorg is het thema Waardigheid & Trots van de overheid uitgewerkt met o.a. een kinderkookcafé en workshops om te bewegen.
 
Gezonde financiële basis
Het aantal klachten daalde vorig jaar van 9 naar 5. Dat is mogelijk het gevolg van de extra aandacht voor klachtafhandeling en de inzet van cliëntvertrouwenspersonen. Wel wil de Baalderborg Groep blijven stimuleren dat tevredenheid en ontevredenheid van cliënten en verwanten worden gemeld. De directie is verheugd dat in 2017 de kosten en opbrengsten goed in balans waren, en daarmee de gezonde financiële basis voor de Baalderborg Groep is gewaarborgd.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: