Van bloemetjes en bijtjes op de JipkesbeltDatum: 12-06-2018

21.00 uur - Zaterdag 23 juni houden Tuinvereniging De Jipkesbelt en Bijenvereniging afdeling Nijverdal Hellendoorn weer een gezamenlijke open dag. De leden van de tuinvereniging zijn al maanden druk met het kweken van hun eigen biologische groenten en fruit. Dit jaar hopen de tuinders op een betere fruitoogst dan vorig jaar, toen vroor veel bloesem in het voorjaar kapot.

Dit jaar ziet het er its beter uit. De bietjes groeien gestaag, de vroege aardappels zijn bijna gereed voor de verkoop en hier en daar zijn al kropjes sla te ontwaren op het complex. Kortom: er is op zaterdag 23 juni weer van alles te koop op de Jipkesbelt. Ook zijn er tuinders die hun tuinproducten tot jam, crèmes en ander producten hebben verwerkt en ook dit wordt voor schappelijke prijzen verkocht. 
 
Welkom bij de bijenvereniging
Bij de ingang van het tuincomplex staat meteen rechts het Immenschoer, de bijenstal van de bijenvereniging Nijverdal-Hellendoorn. Daar zijn diverse imkers aanwezig en zijn er om antwoord te geven op allerlei vragen. Misschien wilt u weten hoe het zit met de bijensterfte of bent u benieuwd waarom sommige bomen ‘zoemen’ in de lente. Uiteraard zijn er ook bijen te zien en daar is het hele volk te zien: de koningin, de werksters en de darren.
 
Zeker ook voor de jeugd een interessante ervaring. En natuurlijk is er honing uit onze eigen streek te koop, deze honing is nog maar net geslingerd en dus kakelvers en smaakt heerlijk.

Beide verenigingen hebben de koffie met iets lekkers klaar staan bij zowel de Immenschoer als bij de Blokhut. Mis het niet en ga even (sfeer) proeven op de Jipkesbelt. 
 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: